عضو کمیسیون آموزش در مجلس با اشاره به تحولات اخیر منطقه، تنگه هرمز را «برگ برنده ایران در جنگ نابرابر» توصیف کرد و هشدار داد در صورت تداوم تنش‌ها و خطای محاسباتی آمریکا، جمهوری اسلامی ایران از همه ابزارهای مشروع خود برای دفاع از منافع ملی استفاده خواهد کرد.

تنگه هرمز؛ برگ برنده ایران در جنگ نابرابر/ امنیت خلیج‌فارس بدون نقش ایران ممکن نیست

مجید داغری عضو کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی، در گفت‌وگو با خبرنگار خانه ملت، ضمن عرض تسلیت شهادت رهبر انقلاب و تعدادی از هم‌وطنان، تنگه هرمز را برگ برنده ایران در این جنگ نابرابر دانست و گفت: در تحولات اخیر منطقه و افزایش تنش‌ها، ایران اسلامی به پشتوانه نیروهای مسلح و حضور همیشه در صحنه مردم غیور برای دفاع از منافع ملی و امنیت منطقه‌ای از هیچ ابزاری که در چارچوب حقوق مشروع خود قرار دارد، چشم‌پوشی نخواهد کرد.

سقوط دلار؛ کمترین ضربه ایران به ترامپ

نماینده مردم دشت‌آزادگان و هویزه در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه تنگه هرمز یکی از مهم‌ترین گلوگاه‌های انرژی در جهان به‌شمار می‌رود، افزود: ایران از قبل به ترامپ هشدار داده بود که اگر دست از پا خطا کند، چنان ضربه‌ای خواهد خورد که در تاریخ ماندگار شود؛ سقوط ارزش دلار، کمترین ضربه در دوران ریاست‌جمهوری این جنایتکار است. اگر شکست خود را نپذیرد، این تنگه تا ابد بسته خواهد بود و جز با دستور ایران، به روی دوستان باز نخواهد شد.

این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی با تأکید بر موقعیت ژئوپلیتیکی ایران در منطقه یادآور شد: قرار گرفتن تنگه هرمز در جغرافیای ایران، آن را به‌عنوان گذرگاهی راهبردی مطرح کرده است که بر اساس برآوردهای بین‌المللی، بخش قابل‌توجهی از نفت و گاز جهان از آن عبور می‌کند و هرگونه ناامنی در این منطقه می‌تواند بازار جهانی انرژی را با شوک جدی مواجه کند.

امنیت پایدار تنها با همکاری کشورهای منطقه و احترام به حاکمیت ملت‌ها امکان‌پذیر است

وی با اشاره به تحولات اخیر و افزایش حضور نظامی برخی قدرت‌های فرامنطقه‌ای در خلیج‌فارس تصریح کرد: تجربه نشان داده است که امنیت پایدار در منطقه تنها با همکاری کشورهای منطقه و احترام به حاکمیت ملت‌ها امکان‌پذیر است و هرگونه ماجراجویی نظامی یا فشار سیاسی نه‌ تنها به ثبات منطقه کمک نمی‌کند، بلکه می‌تواند پیامدهای گسترده‌ای برای اقتصاد جهانی داشته باشد.

این عضو کمیسیون آموزش مجلس تأکید کرد: جمهوری اسلامی ایران همواره نشان داده است که به‌دنبال تنش و درگیری نیست، اما در برابر تهدیدها نیز منفعل عمل نخواهد کرد؛ ایران در طول دهه‌های گذشته توانسته است با اتکا به توان داخلی و ظرفیت‌های راهبردی خود، جایگاه مهمی در معادلات امنیتی و انرژی منطقه به دست آورد.

تنگه هرمز؛ بخشی از معادله امنیت انرژی جهان با پیامدهای اقتصادی و سیاسی گسترده

داغری ادامه داد: تنگه هرمز صرفاً یک مسیر دریایی نیست، بلکه بخشی از معادله امنیت انرژی جهان است و در این شرایط ایران کلید دروازه جهانی را در دست گرفته است و همه بازیگران بین‌المللی به‌خوبی می‌دانند که هرگونه بی‌ثباتی در این منطقه می‌تواند تبعات اقتصادی و سیاسی گسترده‌ای در سطح جهانی به‌همراه داشته باشد.

وی با اشاره به درخواست بی‌فرجام ترامپ از کشورهای مختلف برای ورود به جنگ نظامی در منطقه هرمز، خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران همواره از ثبات و امنیت در خلیج‌فارس حمایت کرده است، اما در عین حال اجازه نخواهد داد که منافع ملی و امنیت کشور هدف تهدید یا فشار خارجی قرار گیرد و در صورت لزوم، پاسخ ایران متناسب با سطح تهدیدها خواهد بود. /

پایان پیام

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

آخرین اخبار