رئیس کمیسیون انرژی مجلس گفت:افزایش تولید برق به تنهایی پاسخگوی نیاز کشور نیست، تجربه تابستان امسال نشان داد که مدیریت مصرف در کنار توسعه ظرفیت تولید،باید رکن اصلی سیاست‌گذاری صنعت برق باشد.

مدیریت منسجم برق در تابستان با پیگیری‌های مستمر کمیسیون انرژی/ تفاهم راهبردی وزارتخانه‌های نفت و نیرو برای تامین سوخت زمستانی/ مدیریت مصرف در کنار توسعه ظرفیت تولید،رکن اصلی سیاست‌گذاری صنعت برق باشد

حجت‌الاسلام موسی احمدی، رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با خبرنگار خانه ملت با بیان اینکه مدیریت شبکه برق در تابستان امسال نسبت به سال‌های گذشته موفق‌تر بوده، تاکید کرد که این موفقیت حاصل پیگیری‌های مستمر و جلسات فشرده کمیسیون انرژی از سال گذشته برای کاهش خاموشی‌ها و ناترازی انرژی است.

وی با اشاره به شرایط تأمین برق کشور در تابستان اظهار داشت: اگر وضعیت مدیریت شبکه برق و محدودیت‌های اعمال‌شده را با سال‌های گذشته مقایسه کنیم، به‌رغم افزایش تقاضای مصرف، می‌توان گفت با هم‌افزایی ایجاد شده میان مجلس و دولت، وزارت نیرو در مدیریت بار و پایداری شبکه عملکرد قابل‌قبولی داشته است. این دستاورد، اتفاقی نبوده، بلکه حاصل نظارت‌های میدانی و جلسات تخصصی کمیسیون انرژی از ماه‌ها قبل برای کاهش ناترازی و تامین برق پایدار صنایع و خانگی بوده است.

رئیس کمیسیون انرژی مجلس با اشاره به تلاش‌های این کمیسیون برای ایجاد هم افزایی و هماهنگی میان دو وزارتخانه کلیدی کشور، یادآور شد: یکی از موفقیت‌های اصلی ما در کمیسیون انرژی، ایجاد هم افزایی و هماهنگی و انسجام تنگاتنگ میان وزارتخانه‌های نفت و نیرو بوده است. هم‌افزایی ها با موضوع تامین سوخت نیروگاه‌ها صورت گرفت تا علاوه بر پایداری برق در تابستان، برای فصول سرد سال و جلوگیری از ناترازی گاز و سوخت، آمادگی کامل داشته باشیم و گرمایش خانه‌ها و فعالیت صنایع با چالش مواجه نشود.

احمدی با تأکید بر اینکه صرفِ افزایش تولید برق پاسخگوی نیاز کشور نیست، افزود:تجربه تابستان امسال نشان داد که مدیریت مصرف در کنار توسعه ظرفیت تولید، باید رکن اصلی سیاست‌گذاری باشد. در همین راستا، کمیسیون انرژی با جدیت اجرای تکالیف قانونی دستگاه‌ها را پیگیری می‌کند. امروز برق یک سرمایه ملی است و باید با شناسایی انشعابات غیرمجاز، برخورد با مراکز غیرقانونی استخراج رمزارز و هوشمندسازی شبکه، از این سرمایه صیانت کنیم.

نماینده مردم کنگان،دیر،جم و عسلویه در مجلس با تاکید براینکه مدیریت مصرف تنها وظیفه وزارت نیرو نیست و سایر وزارتخانه‌ها از جمله وزارت صمت نیز باید سهم خود را ایفا کنند,ادامه داد: انتظار مجلس از صنایع، نوسازی خطوط تولید و ارتقای بهره‌وری است؛ چرا که هرچه بهره‌وری در صنایع افزایش یابد، فشار از روی شبکه برق خانگی و عمومی برداشته می‌شود. قانون برنامه هفتم توسعه نیز بر همین مبنا، تکالیف مشخصی را برای خودتامین شدن صنایع تعیین کرده است که کمیسیون انرژی بر اجرای دقیق آن نظارت خواهد داشت.

وی در ادامه با اشاره به نقش حیاتی بهره‌وری در صنایع تصریح کرد: یکی از محورهای اصلی پیگیری‌های کمیسیون، بحث افزایش بهره‌وری انرژی در واحدهای صنعتی است.متأسفانه بخش قابل‌توجهی از صنایع با تجهیزات قدیمی و پرمصرف فعالیت می‌کنند. از این رو، از وزارت صنعت، معدن و تجارت انتظار می‌رود برنامه‌های نوسازی خطوط تولید و ارتقای فناوری را با سرعت بیشتری پیش ببرد.هر میزان بهره‌وری در صنایع افزایش یابد، به همان نسبت فشار از روی شبکه برق سراسری برداشته شده و پایداری شبکه حفظ می‌شود.

رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: مجلس ضمن حمایت از برنامه‌های مؤثر وزارت نیرو، با ابزارهای نظارتی خود اجرای تکالیف سایر دستگاه‌ها در حوزه بهینه‌سازی و نوسازی را دنبال خواهد کرد. حل ریشه‌ای ناترازی برق نیازمند ادامه سرمایه‌گذاری در تولید، توسعه جدی انرژی‌های تجدیدپذیر و اجرای کامل تکالیف قانونی همه دستگاه‌های مسئول است و کمیسیون انرژی در این مسیر ذره‌ای از وظیفه نظارتی خود کوتاه نخواهد آمد./

پایان پیام

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

آخرین اخبار