نماینده مردم قصرشیرین، سرپل‌ذهاب و گیلانغرب در مجلس باتأکید برضرورت تعیین تکلیف مطالبات آبی کرمانشاه، خواستار تسریع در اجرای طرح‌های سامانه گرمسیری و سردسیری و توجه ویژه دولت به مشکلات کشاورزان و مردم مناطق مرزی استان شد.

نماینده غرب کرمانشاه خواستار تعیین تکلیف اراضی باقیمانده سامانه گرمسیری شد

به گزارش خانه ملت؛ فتح‌الله حسینی در نشست شورای اداری استان با حضور وزیر نیرو و استاندار کرمانشاه در سالن شهدای دولت استانداری با بیان اینکه مردم بیش از گذشته تحت فشارهای اقتصادی قرار دارند، اظهار کرد: انتظار مردم از دولت این است که برای کاهش مشکلات معیشتی و اقتصادی، تصمیمات مؤثر و عملیاتی اتخاذ کند.

وی با اشاره به وضعیت کارکنان دولت افزود: مدیران، فرمانداران و کارکنان دستگاه‌های اجرایی با تمام توان در حال خدمت‌رسانی هستند و لازم است دولت نیز نسبت به وضعیت معیشتی و اقتصادی کارکنان خود توجه جدی داشته باشد.

نماینده قصرشیرین، سرپل‌ذهاب و گیلانغرب درمجلس در ادامه به مطالبات استان در حوزه آب اشاره کرد و گفت: سامانه گرمسیری یکی از طرح‌های مهم و کم‌نظیر منطقه است و باید سهم شهرستان‌ها و اراضی مشمول این طرح به‌صورت شفاف تعیین تکلیف شود.

حسینی با اشاره به وجود بیش از ۵۲ هزار هکتار از اراضی در حوزه انتخابیه خود، خواستار تعیین تکلیف اراضی باقی‌مانده و تسریع در روند بهره‌برداری از ظرفیت‌های سامانه گرمسیری و سردسیری شد.

وی همچنین با اشاره به مشکلات آب شرب و کشاورزی برخی مناطق، بر ضرورت حفظ سهم استان کرمانشاه از منابع آبی تأکید کرد و گفت: نباید به دلیل انتقال یا تخصیص منابع آب، سهم مردم استان و مناطق کشاورزی نادیده گرفته شود.

حسینی با اشاره به مسائل مربوط به اراضی گیلانغرب و سایر مناطق حوزه انتخابیه خود، خواستار بررسی دقیق وضعیت اراضی، جلوگیری از تضییع حقوق مردم و بیت‌المال و تعیین تکلیف پروژه‌های نیمه‌تمام شد.

وی در پایان ضمن قدردانی از وزیر نیرو، استاندار، معاونان وزارت نیرو، مدیران دستگاه‌های اجرایی و فرمانداران استان، اظهار کرد: مردم انتظار دارند دستورات و تصمیمات این نشست به خروجی عملیاتی برای استان کرمانشاه تبدیل شود و امیدواریم مطالبات مطرح‌شده با جدیت در دولت پیگیری و تعیین تکلیف شود.

گفتنی است؛ طرح آبیاری سامانه گرمسیری بزرگترین هدیه نظام به مرزنشینان استان‌های کرمانشاه و ایلام است که با سرمایه‌گذاری بیش از یک هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان از محل صندوق توسعه ملی توسط دولت تدبیر و امید و پس از گذشت ۸۱ سال از آغاز طرح مطالعاتی آن عملیاتی شد و به بار نشست.

سامانه گرمسیری با هدف مهار رودخانه سیروان و هدایت آن به سمت دشت‌های کرمانشاه و ایلام اجرایی شد که از ابتدای آن در شمال کرمانشاه تا موسیان دهلران در استان ایلام ۴۰۰ کیلومتر طول دارد و تا پیش از این بیشتر آب پنجمین رودخانه بزرگ کشور بدون آنکه حق‌آبه ایران را بپردازد، از مرز خارج می شد.

اکنون سیروان توسط سد ۳۳۸ میلیون متر مکعبی «داریان» در شمال شهرستان پاوه مهار شده و چند کیلومتر پس از آن، تونل نوسود و بازی دراز در ۲ قطعه ۲۳ و ۲۵.۷ کیلومتری آغاز شده است که طبق اطلاعات این طرح، تونل نوسود با قطر حدود ۶ متری قادر است تا دبی ۴۵ متر مکعب بر ثانیه آب را منتقل کند.

ابتدای عملیات اجرایی طرح عنوان می شد که با تکمیل آن حدود ۱۰۰ هزار هکتار از اراضی زارعی استان کرمانشاه آبی می شود یا توسعه می‌یابد اما این عدد به مرور به حدود ۳۴ هزار هکتار رسید./

پایان پیام

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

آخرین اخبار