عباس پاپیزاده در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت با انتقاد از امکانات و اعتبارات فرهنگی استان خوزستان و شهرستان دزفول، گفت: اگرچه صاحبنظران نگاه چندوجهی به فرهنگ دارند اما سالهاست به نظریه مشترکی مبنی براینکه توسعه اقتصادی در گرو توسعه فرهنگی است رسیدهاند، درواقع با جدی گرفتن توسعه فرهنگی توسعه اقتصادی حاصل می شود.
نماینده مردم دزفول در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: داشتن نظم، برنامهریزی، وجدان کاری، صداقت، تلاش خالصانه و...از جمله آیتمهای دستیابی به توسعه اقتصادی است، اما این ویژگی تنها از طریق ارتقاء فرهنگی در میان افراد یک جامعه بسط داده میشود بنابراین توسعه فرهنگی باید در اولویت کاری دولتها باشد اما متاسفانه اینگونه نیست.
قریب به اتفاق شهرهای کشور زیرساختهای فرهنگی حداقلی را نیز ندارند
وی بودجه سالانه حوزه فرهنگ کشور را نامناسب توصیف کرد و افزود: این بودجه محدود در حالی به حوزه فرهنگ اختصاص پیدا میکند که قریب به اتفاق شهرهای کشور زیرساختهای فرهنگی حداقلی را نیز ندارند و شهری مانند دزفول به عنوان دومین شهر استان خوزستان نه سالن سینما دارند و نه تئاتر، ضمن آنکه تنها یک فرهنگسرا در آن فعال است.
سخنگوی کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس ادامه داد: زمانی که شهرستان بزرگی مانند دزفول این زیرساختهای حداقلی را ندارد 26 شهر دیگر استان خوزستان به مراتب شرایط بدتری خواهد داشت و این یعنی فاجعه فرهنگی در یک کشور.
دولت نگاه هزینهای به فرهنگ را به سرمایهای تغییر دهد
وی با بیان اینکه 3 درصد از بودجه نفت کشور به مناطق محروم و نفت خیز تعلق میگیرد اما تاکنون بودجه مجزایی از درآمدهای نفتی به مسائل عمرانی و زیرساختی حوزه فرهنگ تعلق نگرفته است، اضافه کرد: یکی از مطالبات اصلی مسئولان و مردم گسترش امکانات فرهنگی و ورزشی است و با توجه به اینکه فرهنگ مسئلهای حیاتی برای بقای یک کشور محسوب میشود ضرورت است دولت نگاه هزینهای به فرهنگ را به سرمایهای تغییر دهد.
پاپیزاده همچنین بیان کرد: استان خوزستان پس از تهران رتبه نخست دریافت مالیات را در کل کشور دارد و اگر دولت تنها درصد محدودی از این درآمد را که حاصل دسترنج خود مردم است به مسائل فرهنگی اختصاص دهد، بسیاری از مشکلات حل خواهد شد.
نماینده مردم دزفول در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: دولت باید در برنامههای توسعه و بودجه سالانه کشور، توجه بیشتری به فرهنگ کند./
پایان پیام