مجید کیان پور در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، با انتقاد از اوج گیری تاخیرهای پروازی به ویژه در ایام تعطیلات و شلوغ سال، گفت: انتظار مردم پس از برجام در زمینه استفاده از حمل و نقل هوایی دریافت خدمات بهتر بوده که این مهم هنوز عملیاتی نشده است.
نماینده مردم درود و ازنا در مجلس شورای اسلامی، با تاکید بر اینکه عدم رعایت آیین نامه حقوق مسافر در انجام پروازها نارضایتی های بسیاری را رقم زده است، افزود: اینکه سازمان هواپیمایی اعلام کند ما با شرکت های خاطی برخورد کرده و حتی جریمه در انتظار پروازهای تاخیری است، دردی از مردم دوا نمی کند و از این رو باید مردم نتیجه برخوردهای قهری با چنین شرکت های هواپیمایی را ببینند.
این نماینده مردم در مجلس دهم، با بیان اینکه باید سامانه ای برای طرح شکایت های مردم از شرکت های هواپیمایی متخلف ایجاد شود، تصریح کرد: با ثبت آنلاین شکایت ها و رسیدگی عاجل به آن ها خدمت رسانی به مردم تسریع شده و رضایتمندی بیشتری حاصل خواهد شد.
حداقل نیمی از هزینه بلیت پروازهای دارای تاخیر، باید به مسافران عودت شود
وی با تاکید بر ضرورت تامین حداقل نیمی از هزینه مسافران پروازهای لغو شده و دارای تاخیر، گفت: دولت و سازمان هواپیمایی باید خود را متعهد به پیش بینی همه جوانب در خصوص پروازها برای جلوگیری از تاخیرهای پروازی کنند.
کیان پور با اشاره به تجربه کشورهای مختلف دنیا در زمینه تاخیرهای پروازی، افزود: در حال حاضر علت تاخیر پروازی در بسیاری از کشورهای دنیا فقط بر اساس شرایط و عوامل جوی است، اما در ایران 70 درصد تاخیرها به علت وجود نقص فنی، عوامل پروازی، پر شدن ساعت پرواز خلبان رخ می دهد.
وی ادامه داد: بسیاری از عواملی که در نتیجه آن پروازی در کشور با تاخیر انجام می شود قابل پیش بینی بوده از این رو نداشتن برنامه مشخص به تاخیرهای پروازی دامن زده است.
همه شرکت های هواپیمایی ایرانی تاخیر پروازی دارند
این نماینده مردم در مجلس دهم، گفت: روند تاخیرهای نشان می دهد که همه شرکت های هواپیمایی ایرانی تاخیر پروازی دارند.
وی با تاکید بر ضرورت ورود وزارت راه و شهرسازی، سازمان تعزیرات و دیوان محاسبات و سازمان بازرسی به موضوع تاخیرهای پروازی، گفت: تاخیرهای پروازی مصداق بارز تضییع حقوق مسافر است که باید با برخوردهای قهری دستگاه های مسئول به حداقل ممکن برسد.
کیان پور با اشاره به آزادسازی نرخ بلیت هواپیما در سال های اخیر، افزود: با آزادسازی نرخ بلیت هواپیما انتظار می رود خدمات بهتری به مسافران ارایه شود که این مهم رعایت نشده و حتی در ایام شلوغ سال نیز تاخیرهای پروازی با بی برنامه گی افزایش می یابد.
وی ادامه داد: بسیاری از دلایلی که به تاخیرهای پروازی منجر می شود با پیش بینی قابل جلوگیری است.
این نماینده مردم در مجلس دهم، با بیان اینکه افزایش تعداد گیت ها، به روز رسانی خدمات مسافری و پیش بینی صحیح شرایط از عواملی است که می تواند تاخیرهای پروازی را به حداقل برساند.
نایب رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، از ورود جدی کمیسیون متبوعش به موضوع تاخیرهای پروازی خبر داد و گفت: با دعوت از مسئولان مربوطه راهکاری برای کاهش تاخیرهای پروازی پیدا خواهیم کرد./
پایان پیام