علی قربانی در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، با اشاره به تصویب یک فوریت لایحه اصلاح بخشی از ساختار دولت(تفکیک وزارتخانه ها)، گفت:زمانی که ادغام وزارتخانه ها در 5 سال پیش مطرح شد، درباره مباحثی همانند اینکه ادغام چه میزان از بروروکراسی اداری در کشور را کاهش می دهد و یا می تواند سبب تسهیل گری بهبود امور شود، شفاف سازی و مطالعه کارشناسی صورت نگرفته بود.
نماینده مردم بجنورد در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه برای تفکیک وزارتخانه ها دولت باید مطالعات کارشناسی خود را به مجلس ارائه دهد، افزود:تا زمانی که مجلس برای تفکیک وزارتخانه ها و مزایای این تفکیک متقاعد نشود به تفکیک رای نمی دهد، چراکه باید وضعیت آنها پیش از ادغام، در زمان ادغام و سپس دلایل تفکیک مشخص شود.
ادغام وزارت بازرگانی در صنایع و معادن سبب به حاشیه رفتن بخش بازرگانی شده است
قربانی با اشاره به اینکه ادغام وزارت بازرگانی در صنایع و معادن سبب به حاشیه رفتن بخش بازرگانی شده است، ادامه داد:یکی از بندهای سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی افزایش صادرات بر واردات است و برای رونق صادرات وزارت بازرگانی باید فعال شود، تا با چابک سازی و پویایی بر صادرات و واردات نظارت داشته باشد.
وی با بیان اینکه وزارت بازرگانی باید از واردات غیر ضرور برای حمایت از تولید داخل، جلوگیری کند، یادآور شد:برای نخستین بار در سال گذشته حدود چندصد میلیون دلار صادرات بر واردات پیشی گرفت، که این روند باید در اقتصاد کشور ادامه یابد و تولیدات داخلی شکل بگیرد.
هرگونه تفکیک و ادغام در وزارتخانه ها باید با بررسی دقیق و مطالعه کارشناسی انجام شود
قربانی افزود:ادغام وزارت بازرگانی در وزارت صنایع و معادن سبب کاهش چابکی و پویایی وزارت بازرگانی شده بود و این وزارتخانه نتوانست نقش و وظایف ذاتی خود را ایفا کند.
وی با بیان اینکه هرگونه تفکیک و ادغام باید با بررسی دقیق و مطالعه کارشناسی باید انجام شود، ادامه داد:با تفکیک وزارتخانه ها باید ماموریت های جدیدی برای این وزارتخانه ها تعریف شود، تا سبب پویایی این وزارتخانه ها شود.
40 درصد پروژه های عمرانی کشور در وزارت راه و شهرسازی متمرکز شده است
این نماینده مردم در مجلس دهم، اظهار کرد:وزارت بازرگانی با ادغام در وزارت صنایع تنها یک چهارم از ماموریت خود را ایفا کرده و اصل در این وزارتخانه حوزه صنعت بوده و بخش صادرات و واردات به حاشیه رانده شده است.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه 40 درصد پروژه های عمرانی کشور در وزارت راه و شهرسازی متمرکز شده است، تصریح کرد:ادغام این دو وزارتخانه در یکدیگر که جنس آنها از یکدیگر متفاوت است، نتوانست کارایی لازم را داشته باشد، لذا تفکیک وزارت راه از شهرسازی معقول به نظر می رسد./
پایان پیام