محمد حسینی در گفت وگو با خبرگزاری خانه ملت درباره ارایه تسهیلات صندوق توسعه ملی به مناطق محروم اظهار داشت: باید میزان امتیازهای مختلف برای سرمایه گذاران در مناطق مختلف کشور را تعریف کرد، بطور مثال در گذشته برای سرمایه گذارانی که می خواستند در شعاع 120 کیلومتری تهران سرمایه گذاری کنند، تا چندین سال از پرداخت مالیات معاف بودند.
نماینده مردم تفرش، آشتیان و فراهان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه امتیازات و انگیزه هایی باید برای سرمایه گذار برای حضور در مناطق محروم ایجاد کرد، اظهار داشت: استفاده از منابع صندوق توسعه ملی باید در مسیر اقتصاد ملی کشور باشد و بر همین اساس در مصوبات هیات امنا از گذشته تاکنون، میزان نرخ سود تسهیلاتی که در مناطق محروم سرمایه گذاری می شود نسبت به دیگر مناطق 4 درصد کمتر است.
وی با بیان اینکه هم اکنون نرخ سود پرداختی در مناطق غیرمحروم حدود 11 درصد به صندوق توسعه ملی است، تصریح کرد: امروز نرخ پرداخت سود تسهیلات در مناطق محروم 7 درصد است که همین موضوع نوعی ایجاد انگیزه برای دوستانی است که می خواهند کارخانه یا واحد تولیدی در مناطق محروم ایجاد کنند.
عضو ناظر مجلس شورای اسلامی در صندوق توسعه ملی ادامه داد: معافیت های خاصی نیز برای سرمایه گذاران برای شرایط آب و هوایی و کمبودها در آن منطقه دیده شده که موجب تشویق سرمایه گذار برای آبادانی و رونق شود و البته اگر احساس کنیم که در مطالعات بعدی انگیزه ای برای حضور سرمایه گذاران در مناطق محروم کمتر است، این فرآیندها را باید تسهیل کرد.
وی درباره نظارت بر چگونگی هزینه کرد منابع و تسهیلات صندوق توسعه ملی در مناطق محروم گفت: نظارت بر اینگونه موارد به حوزه های مربوط به سرمایه گذاری بر می گردد، یعنی اگر در بخش معدن سرمایه گذاری شده به بخش صنعت و وزارتخانه مذبور و بانک عامل مربوطه باز می گردد.
حسینی افزود: بانک باید بیشترین ریسک را بپذیرد و بداند که تسهیلات اعطایی به فردی که اعطا شده در کجا هزینه خواهد شد و با توجه به شیوه پرداخت تسهیلات و فرم هایی که تسهیلات گیرندگان تکمیل خواهند کرد، امیدواریم که این فضا به شکلی مدیریت شود که تسهیلات اعطایی واقعا در مناطق محروم سرمایه گذاری شده و مبادا به اسم مناطق محروم و به کام دیگر مناطق باشد./
انتهای پیام