برجام توافقی متعلق به کل جامعه بین‌الملل است و توافق دو جانبه‌ای نیست که بتوان بخشی از آن را تغییر داد.

برجام توافقی بدون جایگزین/ برجام نفتا نیست که آمریکا به دنبال مذاکره مجدد آن باشد

خبرگزاری خانه ملت، سرویس سیاسی؛ "برجام یک توافق دوجانبه نیست که بتوان از آن خروج کرد یا درباره آن مذاکره مجدد انجام داد " این اظهارات از سوی محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران مطرح شد تا به روشنی موضع تهران در برابر اظهارات ترامپ مبنی بر مذاکره مجدد در خصوص مسائل هسته‌ای ایران را اعلان کند.

پیش از ظریف، فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با بیان اینکه برجام متعلق به جامعه جهانی است و اجرای کامل آن را تضمین خواهیم کرد، بار دیگر از توافق هسته‌ای دفاع و بر ضرورت ادامه اجرای کامل آن توسط تمام طرف‌ها از جمله آمریکا تاکید کرد.

برجام به راحتی حاصل نشد بلکه ماه‌ها مذاکرات هسته‌ای در سطح وزرای ایران و 1+5 انجام شد و در نهایت شورای امنیت سازمان ملل نیز با صدور قطعنامه‌ای بر این توافق بین‌المللی صحه گذاشت تا یکی از مهمترین توافقات بین‌المللی قرن اخیر مسجل شود، با این شرایط می‌توان گفت برجام از جهتی دارای 2 بُعد حقوقی و سیاسی است.

نقض این توافقنامه از سوی هر کشوری، بازخورد فراوانی در سطح جهانی خواهد داشت، قطعا نقض برجام برای کشور ناقض آن، پیامدهای سنگین سیاسی و حقوقی خواهد داشت. در هشتمین نشست کمیسیون مشترک برجام که با حضور هیأت‌های ایران و 1+5 برگزار شد، عملا آمریکا منزوی و محکوم بود و همه طرف‌ها بر اجرای کامل برجام تاکید می‌کردند.

ترامپ به طور کلی علاقه دارد تا توافقنامه‌های 2 یا چند جانبه‌ای که آمریکا در گذشته منعقد ساخته را لغو یا مورد بازبینی قرار دهد، اخیرا نیز مشاور دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا بر احتمال مذاکره مجدد درباره توافقنامه هسته‌ای ایران تاکید کرد.

امکان مذاکره مجدد در مورد برجام وجود ندارد

فدریکا موگرینی در مورد احتمال مذاکره مجدد در مورد بخش‌هایی از برجام گفته بود: من کاملا معتقدم که برجام باید به طور کامل و با تمام بخش‌هایش اجرا شود و این توافقی نیست که بتوان یک بخش آن را به مذاکره مجدد گذاشت، این توافق بیش از ۱۰۰ صفحه و بسیار فنی است که تکمیل آن چند سال طول کشید. این توافق متعلق به کل جامعه بین‌الملل است و توافقی دو جانبه نیست که بتوان بخشی از آن را تغییر داد. همچنین این مقام اروپایی تاکید کرد که هیچ جایگزینی برای برجام وجود ندارد.

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در زمینه امکان مذاکره مجدد در خصوص برجام نظرات خود را بیان کردند که در ادامه می‌خوانید.

ایران به هیچ وجه زیر بار مذاکره مجدد پیرامون برجام نمی‌رود/ پیشنهاد مذاکره مجدد جِر زنی‌ آمریکایی است

علاءالدین بروجردی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، در خصوص اظهارات وزیر امور خارجه ایران مبنی بر اینکه برجام یک توافق دوجانبه نیست که بتوان از آن خروج کرد یا درباره آن مذاکره مجدد انجام داد، اظهار داشت: این حرف کاملا منطقی است، زیرا وقتی پس از ماه‌ها مذاکره سندی به امضای همه طرف‌های مذاکره کننده می‌رسد و شورای امنیت سازمان ملل نیز در این زمینه ضمن صدور قطعنامه‌ای آن را تایید می‌کند، هیچ مفهومی ندارد که در این زمینه دوباره مذاکره‌ای صورت پذیرد.

دیدار بروجردی با نماینده پارلمان کشور آلمان 66910002/6/2017 7:50:21 PMhttp://media.icana.ir/Image/2017/02/201702108555820435_Thum.jpgمجلس شورای اسلامی
دیدار بروجردی با نماینده پارلمان کشور آلمان

وی با اشاره به سخنان ترامپ مبنی بر مذاکره پیرامون برجام، افزود: این موضوع از جمله جر زنی‌های آمریکا است که می‌توان آن را حرکتی غیرمنطقی خواند.

بروجردی تصریح کرد: به هیچ وجه جمهوری اسلامی ایران زیر بار چنین پیشنهاد غیر منطقی نخواهد رفت.

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان اینکه هیچ کدام از طرف های دیگر مذاکره کننده این پیشنهاد آمریکا را به هیچ وجه قبول ندارند، تصریح کرد: آمریکا در این مقوله در انزوا قرار گرفته است.

بروجردی با اشاره به مذاکرات اخیر آقای عراقچی با 6 کشور، گفت: در این مذاکرات عملا آمریکا منزوی و محکوم بود به اینکه باید به برجام به طور کامل عمل کند.

 

ترامپ به دنبال کسب منافع بیشتر از طریق مذاکره مجدد پیرامون برجام است/ ایران خواسته آمریکا را اجابت نمی‌کند

سیدقاسم جاسمی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، در خصوص اظهارات وزیر امور خارجه ایران مبنی بر اینکه برجام یک توافق دوجانبه نیست که بتوان از آن خروج کرد یا درباره آن مذاکره مجدد انجام داد، اظهار داشت: تیم مذاکره کننده هسته‌ای با اجازه مقام معظم رهبری وارد مذاکره با 1+5 شد و در تیرماه سال 94 با توافق ایران و 6 کشور دیگر این توافقنامه محقق شد.

نماینده مردم کرمانشاه در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه از ابتدای مذاکرات با توجه به سوابق روابط ایران، آمریکا و حتی کشورهای اروپایی، این مذاکرات بنا بر بی اعتمادی ایران به آمریکا ادامه یافت، بیان کرد: زمانی که توافق هسته‌ای حاصل شد، مقام معظم رهبری شروط 9 گانه‌ای را اعلام کردند تا با رعایت این شروط، برجام اجرایی شود.

وی با بیان اینکه در زمان حصول توافق هسته‌ای تغییر دولت آمریکا قطعی بود و سرنوشت برجام نیز طبیعتا از نتیجه انتخابات ریاست جمهوری در ایالات متحده تاثیر می‌پذیرفت، افزود: اکنون که ترامپ رئیس جمهور آمریکا شده، با سیاست‌های خاص خود به دنبال این است که توافقات دو یا چند جانبه آمریکا را لغو یا مورد بازبینی قرار دهد.

قاسم جاسمی 3406757/4/2016 4:03:14 PMhttp://media.icana.ir/Image/2016/07/201607104654516564_Thum.jpgقاسم جاسمی
قاسم جاسمی

جاسمی متذکر شد: روند مذاکرات پیچیده و طولانی هسته‌ای به گونه‌ای بوده که امکان بازبینی آن موافقت 6 کشور دیگر را نیز می‌طلبد، علاوه بر آن پس از حصول توافق هسته‌ای، شورای امنیت سازمان ملل قطعنامه ای را صادر کرده، مجموعه اقداماتی که در این زمینه رخ داده، نشان می‌دهد که نمی‌توان به راحتی برجام را مورد بازبینی قرار داد.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: برجام نیز از جمله توافقاتی است که ترامپ بازبینی آن را دنبال می کند، طبیعتا هدف ترامپ، تامین منافع بیشتر برای آمریکا است که جمهوری اسلامی ایران نیز هرگز، چنین خواسته‌ای را اجابت نمی کند.

چرا مذاکره هسته‌ای با دولت جدید آمریکا ممکن نیست/ از موانع حقوقی تا دست اندازهای سیاسی

جلیل رحیمی جهان آبادی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، در خصوص اظهارات وزیر امور خارجه ایران مبنی بر اینکه برجام یک توافق دوجانبه نیست که بتوان از آن خروج کرد یا درباره آن مذاکره مجدد انجام داد، اظهار داشت: در مذاکرات هسته‌ای که انجام شد، هیات دیپلماتیک ایران توان فوق العاده‌ای را مصروف آن کرد و آن‌ها نتایج مطلوب و دلخواه ایران را در مذاکرات مطرح کردند.

نماینده مردم تربت جام، تایباد و باخرز در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه آمریکایی‌ها خود را به زمین آسمان می‌زنند تا این قرارداد اجرا نشود، همین موضوع نشان می‌دهد که طرف ایرانی در مذاکرات خوب عمل کرده است، بیان کرد: چند روز پیش یکی از مسئولان آمریکایی اعلام کرد که دلیلی ندارد، طرف ایرانی برجام را فسخ کند، زیرا ایران به آنچه که می‌خواسته، رسیده است.

وی با اشاره به اینکه به 2 دلیل بررسی مجدد برجام به نفع ایران نیست، افزود: ایران آنچه را که می‌خواسته در مذاکرات به دست آورده و دلیلی ندارد بازهم وارد فرایند سختی شود، با توجه به تغییراتی که در دولت آمریکا رخ داده قطعا سخت گیری‌ها بیشتر خواهد شد و فشارها بر هیات ایرانی افزایش می‌یابد.

جلیل رحیمی جهان آبادی 3406757/3/2016 3:46:13 PMhttp://media.icana.ir/Image/2016/07/201607109222943098_Thum.jpgجلیل رحیمی جهان آبادی
جلیل رحیمی جهان آبادی

رحیمی جهان آبادی با بیان اینکه با توجه به تغییراتی که در منطقه و جهان رخ داده، ایران درگیر موضوعات جدیدتری شده است، متذکر شد: ایران به دنبال تنش‌زدایی منطقه‌ای با کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس و مدیریت کردن حوزه نفوذ خود در منطقه است و دلیلی ندارد به پرونده‌ای که مشکل خود را با آن حل کرده مجددا برگردد.

عضو هیات رئیسه کمیسیون قضائی و حقوقی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه طرف آمریکایی می‌خواهد با توسل به فشار، ایران را از موضعی که دارد عقب براند، زیرا آمریکا می‌داند عقب راندن ایران باعث ایجاد تنش‌های داخلی در کشور می‌شود، گفت: ترامپ درصدد ایجاد تنش‌های داخلی در ایران است تا عقبه دیپلماتیک ایران را دچار مشکل کندو نوعی تشتت و بی‌نظمی را در فضای حاکمیت ایران ایجاد کند و همانطور که ظریف گفته، ایران نباید به خواسته آمریکا عمل کند.

وزارت خارجه علت عدم شکایت از تخلفات برجامی آمریکا را به مجلس گزارش دهد

محمدعلی پورمختار در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، در خصوص اظهارات وزیر امور خارجه ایران مبنی بر اینکه برجام یک توافق دوجانبه نیست که بتوان از آن خروج کرد یا درباره آن مذاکره مجدد انجام داد، اظهار داشت: آمریکا با طرح موضوع بررسی مجدد برجام به دنبال منافع بیشتر برای خود و ایجاد محدودیت‌های گسترده علیه ایران است.

نماینده مردم کبودرآهنگ و بهار با بیان اینکه نقض‌های متعدد آمریکا سبب تحمیل ضرر به ایران است، بیان کرد: با این شرایط من نیز با اظهارات آقای ظریف موافقم و جمهوری اسلامی نباید مذاکره کند.

محمد علی پورمختار 3406757/5/2016 11:12:04 AMhttp://media.icana.ir/Image/2016/07/201607107713098517_Thum.jpgمحمد علی پورمختار
محمد علی پورمختار

وی با بیان اینکه برجام به طور کامل تاکنون اجرا نشده و منافع جمهوری اسلامی باید تامین شود، افزود: در مسیر فعالیت‌های صلح آمیز هسته‌ای ایران، محدودیت‌های فراوانی اعمال شده و از احقاق حقوق ملت ایران ممانعت می‌شود.

عضو کمیسیون قضائی و حقوقی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در متن برجام ذکر شده که هیچ تحریمی اعم از موشکی، حقوق بشر و ادعای حمایت از تروریسم نباید علیه جمهوری اسلامی ایران وضع شود، ادامه داد: در متن برجام تعهدی برای آمریکا ایجاد نشده تا مبادلات کالای ایران با دلار انجام شود و به همین دلیل ایالات متحده در این زمینه کارشکنی می‌کند.

پور مختار متذکر شد: رفع موانع بانکی و رفع هرگونه تهدید از شرکت ها و کشورهایی قصد همکاری با ایران را دارند، از جمله مواردی هستند که جمهوری اسلامی ایران می‌تواند در بررسی مجدد سند برجام، آن‌ها را در توافقنامه بگنجاند.

وی با بیان اینکه کمیسیون رسیدگی به شکایات و تخلفات مندرج در برجام به مسائلی رسیدگی می کند که در متن برجام آمده ولی اجرایی نمی‌شود، افزود: موضوعاتی مانند رفع موانع بانکی و رفع هرگونه تهدید از شرکت ها و کشورهایی قصد همکاری با ایران را دارند، در برجام نیامده اند و وزارتخارجه باید لیستی از این موارد تهیه کند و پس از بررسی مجدد برجام، آن‌ها را توافقنانه بگنجاند.

عضو کمیسیون قضائی و حقوقی مجلس شورای اسلامی گفت: مسئولان وزارتخارجه باید توضیح دهند چرا موارد تخلف آمریکا در اجرای برجام را فقط در کمیسیون رسیدگی به شکایات و تخلفات مطرح کردند و به عنوان شکایت مطرح نشده است و مسئولان باید پاسخ دهند./

پایان پیام

برچسب‌ها

آخرین اخبار