عضو فراکسیون زنان مجلس با بیان اینکه راه زیادی تا نهادینه شدن حقوق زنان در فرهنگ و جامعه عربستان وجود دارد، تصریح کرد: با وجود آنکه قوانین مترقی بسیاری در ایران در حوزه زنان وجود دارد اما عربستانی‌ها سیگنال‌های مثبتی در این رابطه به جهانیان صادر می‌کنند.

قوانین ایران در حوزه زنان مترقی است/ عربستان سعی دارد سیگنال‌های مثبت به جهان صادر کند

طیبه سیاوشی شاه عنایتی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت ارزیابی خود را از تحولات عربستان در حوزه زنان مطرح کرد و گفت: تغییر و  تحولات مرتبط با زنان در این کشور در قدم اول برای ما تعجب‌آور بود چراکه به عنوان مثال آوازخوانی زنان در جامعه متحجری که زنان در آن حتی حق رانندگی نداشتند، آزاد شده است؛ البته عربستان در این زمینه اهدافی فراتر از توجه صرف به حقوق زنان دارد و چنین رفتاری بیشتر سیاسی و برای جلب توجه مجامع بین‌المللی است با این حال در همین حد هم برای زنان همیشه مظلوم خوشایند خواهد بود.

قوانین مترقی در رابطه با زنان در ایران وجود دارد اما سیگنال‌های مثبت را عربستانی‌ها به جهان صادر می‌کنند

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی با اعتقاد به اینکه این مسئله علیرغم همه تفاسیر مثبت و منفی، گشایشی را در عرصه حقوق زنان در عربستان و حتی منطقه به وجود خواهد آورد، ادامه داد:  با وجود آنکه قوانین مترقی بسیاری در رابطه با زنان در ایران وجود دارد اما عربستان در عین حال که در بطن فرهنگ خود احترام و عزتی برای زنان قائل نیست، سیگنال‌های مثبتی در این رابطه به جهانیان صادر می‌کنند.

جامعه مردسالانه عربستان فرهنگ پذیرفتن آزادی‌های زنان را ندارد اما در نهایت آن‌ها مجبور به پذیرش هستند

این نماینده مجلس تصریح کرد: اگرچه جامعه مردسالارانه عربستان هنوز فرهنگ پذیرفتن آزادی‌های داده شده به زنان را ندارند و ممکن است از این باب مشکلاتی ایجاد شود اما در نهایت آن‌ها مجبور به پذیرش این تحول خواهند شد؛ با این حال راه زیادی تا نهادینه شدن این موضوعات در فرهنگ و جامعه عربستان وجود دارد.

برداشتن برخی موانع از جلوی پای زنان در کشوری در خاورمیانه باید مورد استقبال قرار گیرد

وی با تاکید بر اینکه بهتر است نگاه به مسائل مختلف منطقی باشد نه صرفا سیاسی، افزود: برداشتن برخی موانع از جلوی پای زنان آن هم در کشوری که هنوز زنانش حق رأی ندارند، باید مورد استقبال باشد، چراکه این اتفاق در خاورمیانه‌ای اتفاق افتاده که دائم به عدم رعایت حقوق زنان متهم می‌شود.

پشت سر هر مطالبه، جامعه کثیری از زنان قرار دارند

سیاوشی با تاکید بر اینکه قوانین ایران در حوزه زنان مترقی است اما برخی کج‌سلیقه‌گی‌ها مشکلاتی را ایجاد کرده، گفت: حضور زنان ایرانی در ورزشگاه‌ها و مواردی از این دست یک حق اولیه است و زنان باید از چنین حقوق اجتماعی برخوردار باشند که البته پیشتر هم این امکان را داشته‌اند اما چندی است که دستخوش کج‌سلیقگی و نگاه سیاسی شده است.

وی ادامه داد: دیگر مسائل مهمی همچون اشتغال زنان، بیمه زنان خانه‌دار، ساماندهی زنان خیابانی، رسیدگی به وضعیت زنان سرپرست خانوار و در کنار اینها مسئله ورود زنان به ورزشگاه برای فعالان حوزه زنان و نمایندگان پیگیر این موضوع در مجلس، در یک رده دغدغه‌ای قرار دارند.

عضو فراکسیون زنان مجلس معتقد است از آنجا که زنان کثیری در پشت هر یک از این مطالبات قرار دارند مسئولان و نمایندگان مردم باید تمامی این مطالبات را پیگیری کنند./

پایان پیام

برچسب‌ها

آخرین اخبار