عضو هیأت رئیسه کمیسیون اصل نود مجلس گفت: پرونده‌های زیادی در کمیسیون اصل ۹۰، بی نتیجه می ماند و عده‌ای نمی‌گذارند به برخی پرونده‌ها در صحن مجلس رسیدگی شود.

مسئولیت‌پذیری در کشور کمرنگ است/ نادیده گرفتن منافع ملی وضعیت بدی را برای کشور رقم می‌زند

به گزارش خبرگزاری خانه ملت به نقل از روزنامه ۱۹دی؛ بهرام پارسایی عضو هیأت رئیسه کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی در مورد بی برنامگی و نبود مدیریت صحیح در کشور و دلایل آن به گفت وگو پرداخت؛ وی معتقد است که مسئولیت پذیری در کشور کمرنگ است و نادیده گرفتن منافع ملی، وضعیت بدتری را برای کشور رقم می زند.

 مشروح این گفت وگو را در ادامه خواهید خواند:

شعارزدگی دامان جامعه را گرفته است

در همه حوزه ها اعم از بحث های اقتصادی، فرهنگی و ناهنجاری های اجتماعی همواره شعار داده و بیان شده که با افزایش معضلات روبرو هستیم و کار به جایی رسید که رهبری از گزارش آسیب های اجتماعی گریان شدند و امروز هم اشک مردم درآمده اما هنوز بازار شعار داغ و اقدام عملی کمتر است و از تصمیم تا عمل فاصله زیادی طی می شود، علت این مسائل چیست؟

علت آن شعارگرایی و شعارزدگی است تا زمانی که کسی پاسخگوی شعارهای خود نباشد این روند ادامه پیدا می کند.

نمی گذارند به برخی پرونده ها در صحن مجلس رسیدگی شود

دلیل این که در بسیاری از موارد طرح وجود دارد اما اجرا نمی شود، چیست؟

در بسیاری موارد طرح داده می شود اما اجرا نمی شود اما از این بدتر اجرای غلط هم در بخش های مختلف داشته و داریم و خیلی از طرح های اجرا شده هم غلط بوده و هست و به عنوان مثال میلیاردها تومان صرف احداث سدی در کنار پاسارگاد شده اما یک قطره آب در آن نیست.

داشتن برنامه خاص و مسئولیت پذیری در کشور کمرنگ است و در بحث بودجه ریزی هم برنامه داشته ایم اما حتی افرادی که دخیل در این موضوع هستند پرسش گر و پاسخگو نیستند.

اگر به این شکل پیش رود و منافع ملی و سرزمینی کشور نادیده گرفته شود بدون شک وضعیت بدتری از هم اکنون خواهم داشت و یک اراده جمعی می خواهد تا کشور در مسیر درست هدایت شود.

به عنوان مثال پرونده های زیادی در حوزه اجرا، قانونگذاری و نظارت در کمیسیون اصل ۹۰ بررسی شدند اما در قوه قضاییه منجر به نتیجه نشده و یا در مجلس مباحثی شروع شده اما بسیاری از آن ها حتی به گزارش به صحن علنی مجلس هم نرسیده است.

پرونده های زیادی از این دست داریم مانند پرونده تحقیق و تفحص از بنیاد شهید که یا نگذاشتند یا به هر دلیلی به صحن نیامده چه برسد به این که مورد رسیدگی قرار گیرد.

برنامه های کشور بر اساس برنامه های پنج ساله توسعه هم بر این اساس است؟

بله؛ برنامه های پنج ساله هم بر اساس واقعیت ها نوشته نشده و هر بار حدود ۲۰ تا ۳۰ درصد آن به اجرا درآمده است به عنوان مثال نماینده ها در برنامه ششم توسعه آرزوها را آوردند و تا زمانی که برنامه ها بر این اساس نوشته شود و منطبق واقعیت نباشد، اجرا هم بر همان چند درصد باقی می ماند و بعید است بتوانیم از این وضعیت خارج شویم.

چه اقدامی شد که در برنامه توسعه ششم با این مشکل مواجه نشویم؟

 برنامه پنجم توسعه ۲۰ درصد اجرا شد این بدان معنا است که یا برنامه مشکل داشته یا مجریان بد اجرا کردند اما این مساله برای نوشتن برنامه بعدی مد نظر قرار نگرفت و ریشه یابی نشد به این دلیل بعید می دانم که برنامه ششم همان ۲۰ درصد هم اجرایی شود.

نیازمند مدیران دلسوز و برنامه واقع بینانه هستیم

به نظر می رسد از یک طرف شیوه مدیریت و از سوی دیگر بی ثباتی مدیریتی در کشور نقش مهمی در این امور دارد، شما این معضل را چگونه ارزیابی می کنید؟

بی شک مدیریت نقش مهم و اساسی دارد مدیری که ثبات، توان، تجربه و علم را در کنار هم داشته باشد در مسیر درست حرکت می کند اما در بخش های مختلف بی ثباتی مدیریتی وجود دارد یک مدیر نمی داند تا چه زمانی باید بر مسند بنشیند و چگونه باید برنامه ریزی کند گزینش ها هم بر اساس شایسته سالاری نیست و اگر مدیر توانمند هم باشد وقتی برنامه صحیح نباشد کاری پیش نمی برد همه ویژگی ها باید در کنار هم باشد اما مهمترین مشکل کشور نداشتن برنامه کارا است.

در مجموع بخش زیادی از مشکلات کشور به دلیل نبود مدیریت باثبات، نبود شایسته سالاری و نبود برنامه است و نایدیده گرفتن همه این مسائل به عدم دلسوزی واقعی برای این کشور و این ملت برمی گردد وقتی کسی توان ندارد نباید مسئولیتی را بپذیرد اما امکان ندارد در کشور ما یک مسئولیت خوبی را به فرد غیرمتخصصی بدهند اما وی نپذیرد.

نیازمند مدیران دلسوز و برنامه کارا و واقع بینانه هستیم.

لیست اعضای فراکسیون امید باید هر چه زودتر اعلام شود

شما سخنگوی فراکسیون امید هستید نظرشما در مورد کمرنگ شدن نقش آقای عارف در سخنرانی و درعمل و حتی منفعل بودن در جریان رای اعتماد به وزرا چیست؟

به نظر من فراکسیون امید عملکرد خوبی داشته شوراهای کلان شهرها که از لیست امید اصلاح طلبان هستند خروجی عملکرد فراکسیون امید است و دو نفر از فراکسیون امید در زمینه ماده ۱۰ احزاب حضور دارند و در زمینه مباحث سیاسی فعال هستند.

در مواردی هم قبول دارم که خوب عمل نشده که ضعف در این زمینه به این دلیل است که تعداد اعضای فراکسیون هنوز منتشر نشده ما انتظار داریم بر اساس ۱۵۰ نفر لیست امید باشد اما تعداد اعضای اصلی کمتر است امیدواریم همان گونه که مردم انتظار دارند هر چه سریع تر لیست اعضا منتشر شود./

پایان پیام

برچسب‌ها

آخرین اخبار