اسفندیار اختیاری در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری خانهملت، در توضیح طرح اصلاح قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران جهت حضور اقلیتهای دینی در شوراهای شهر و روستا، گفت: بر مبنای طرح دو فوریتی مصوب، پیروان ادیان الهی بدون هیچ قید و شرطی همانند گذشته میتوانند در شوراها حضور پیدا کنند.
نماینده زرتشتیان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه حضور اقلیتهای دینی و کاندیداتوری آنها برای انتخابات شوراها ارتباطی با میزان جمعیت آنها در شهرها ندارد، تصریح کرد: در حقیقت تبصرهای که از گذشته در قانون وجود داشت، مجدد به قانون شوراها باز می گردد. لذا اقلیتهای دینی همانند سایر افراد میتوانند عضو شوراها باشند.
وی افزود: پیش از این توجیهی مبنی بر اینکه اعضای شورای شهر می بابست مسلمان باشد، مطرح شده؛ حال آنکه قانون اساسی اجازه حضور پیروان ادیان الهی در این نهادها را داده است.
اختیاری یادآور شد: در همین راستا در سال 1358 شادروان موبد شهزادی نماینده زرتشتیان در مجلس خبرگان قانون اساسی و پدر شهید، دانشآموخته رشته حقوق و از روحانیون زرتشتی در جلسه از آیت الله شهید بهشتی در رابطه با کیفیت ورود اقلیتهای دینی به شوراها سوال کردند، شهید بهشتی به صراحت گفتند که «منظور ما این نیست که شورایی متشکل از مسلمین باشد، بلکه منظور این است که سیستم شورا، اسلامی باشد.»
این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه با چنین دیدگاهی همه با تثبیت قانون شوراها موافقت کردند، گفت: محدودیت حضور برای اقلیتهای دینی در شوراها به هر دلیلی قانع کننده نیست، از این رو طرحی تهیه و ارایه شده تا بتوان قانون شوراها را تثبیت کرد، هرچند امکان دارد از نظر شورای محترم نگهبان خلاف شرع باشد.
وی تصریح کرد: با این وجود اگر اختلاف نظری بین مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان ایجاد شود، مجمع تشخیص مصلحت نظام باید نظر دهد که به نظر میرسد با توجه به اینکه طرح مذکور مبتنی بر چارچوب قانون اساسی و مذاکرات مرتبط با آن است، اشکالی برای تصویب در محمع محترم تشخیص مصلحت نظام نداشته باشد
رییس کمیته پژوهش و فناوری مجلس شورای اسلامی، یادآور شد: در حقیقت بر مبنای طرح مذکور، پیروان ادیان الهی همانند سایر افراد اجازه کاندیدا شدن و در صورت اخذ آرای مورد نیاز به شوراهای شهر راه پیدا خواهند کرد./
پایان پیام