کورش کرمپور نماینده مردم فیروزآباد، فراشبند، قیر و کارزین در مجلس شورای اسلامی، در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، درخصوص بودجه ریزی در حوزه انتخابیه خود اظهار داشت: با توجه به اینکه بودجهریزی بر مبنای عدالت و آمایش سرزمینی باید انجام شود، ابتدا منافع ملی و سپس منافع منطقه باید در اولویت قرار بگیرند، این حق وجود ندارد تا کشور را در یک استان و یا یک حوزه انتخابیه خلاصه کنیم.
عدالت و آمایش سرزمینی در بودجه وجود ندارد
وی با بیان اینکه هرچند که از یک حوزه انتخابیه وارد مجلس شورای اسلامی میشویم، اما نماینده ملت، کل کشور و بر اساس قانون اساسی نماینده جهان اسلام هستیم، گفتم: لایحه بودجهای که در اختیار ما قرار گرفته است بنا به نظر کارشناسانی که به من مشاوره دادهاند در آن عدالت بسیار کمرنگ و آمایش سرزمینی نیز همانند 39سال گذشته نادیده گرفته شده است.
هزینه 300 میلیاردی دولت برای تکمیل پروژههای نیمه تمام
عضو هیات رئیسه کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: امروز شاهد هستیم دولت باید بیش از 300هزار میلیارد تومان برای تکمیل پروژههای غیرکارشناسی شده هزینه کند، پروژههایی که اجرا و عدم اجرای آن بهضرر نظام است، چه کسانی در این موارد تصمیم گیرنده بودهاند، این پروژهها ابتدا توسط دولتمردان و سپس نمایندگان تایید شدهاند.
پروژهای ملی اولویتبندی نشدهاند
وی با تاکید بر اینکه در لایحه بودجه سال 97 پروژهای ملی اولویتبندی نشدهاند، عنوان کرد: پروژه ملی تعریف خاص خود را دارد که میتوان بر اساس این تعاریف آنها را اولویت بندی کرد، بهصورت مثال راهآهن گلگهر یک پروژه ملی است که در زمینه اقتصادی کشور تاثیر و درآمدزایی فراوانی دارد اما این سوال مطرح میشود چرا شهرستانهای حوزه انتخابیه افرادی که در مجلس دارای نفوذ هستند در میانه راه به آن اضافه میشوند.
آنتنی راهآهن به شهرستان قیر و کارزین ادامه پیدا کند
این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بهعنوان نماینده مردم فیروزآباد، فراشبند، قیر و کارزین در مجلس اعلام میکنم با همان دلایل و منطقی که آقایان به آن استناد و آنتنی مسیر شهرستان جهرم را اجرا کردند در امتداد آن شهرستان قیر و کارزین را نیز ادامه دهند، تصریح کرد: بزرگترین میدان گازی کشور بعد کنگان میدان گازی آغار در شهرستان قیر و کارزین وجود و میوههای باغی این شهرستان حرف اول را در کشور میزند.
اجرای جادهای شیراز به کوار، فیروزآباد، جم و عسلویه با 5 میلیارد تومان امکان پذیر نیست
عضو هیات رئیسه کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه جادهای که از شیراز به کوار، فیروزآباد، جم و عسلویه میرود علیرغم اینکه مرکز دو استان را به هم متصل میکند یک جاده استراتژیک از نظر دفاعی است، ادامه داد: براساس تخصص و مشاوره با کارشناسان نظامی این جاده جادهای صرفا بین دو استان نیست، برای اجرای آن در لایحه سال 97 نیاز به 50 میلیارد بودجه وجود دارد که باید صددرصد آن تخصیص یابد، چگونه ممکن است با 5 میلیارد تومان طی سه سال پروژه را ادامه داد.
نماینده مردم فیروزآباد، فراشبند، قیر و کارزین در مجلس، ادامه داد: رئیس مجلس و وزیر راهوشهرسازی از این جاده بازدید داشتهاند و بارترافیکی و تصادفات را مشاهده کردهاند، هیچ هفتهای وجود ندارد که در این جاده تصادفی وجود نداشته باشد، این افرادی که جان خود را در این جاده از دست میدهند هموطنان ما هستند.
وی با تاکید بر اینکه سد هایقر ساخته و آماده آبگیری است، در 7کیلیومتری این سد سرمایهگذار ایرانی با سرمایهگذاری حدود 600میلیارد کارخانه بزرگ کربنات سدیم را راه اندازی و محتاج آب است، عنوان کرد: در صورت رسیدن آب به این کارخانه میتواند برای یک هزار نفر اشتغال مستقیم و پایدار ایجاد کند، این مسئله در حالی وجود دارد که بزرگترین چالش پیشروی جمهوری اسلامی اشتغال جوانان است.
این نماینده مردم در مجلس، گفت: بنابر اظهارات فرماندار فیروزآباد نرخ بیکاری در این شهر بیش از 18 درصد است، چرا نباید اعتباری در لایحه بودجه گذاشته شود برای آبگیری این سد ؛ این سد در سال گذشته نیز آماده آبگیری بود اما 200میلیون متر مکعب آب حدر رفت در حالی که توان آبگیری بیش از 240 میلیون لیتر را دارد و در بهترین نقطه قرار دارد.
آبگیری سد هایقر به 4 میلیارد تومان نیاز دارد
عضو هیات رئیسه کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه سد هایقر در صورت آبگیری میتواند در زمینه تامین آب شرب، صنعتی و زراعی منطقه بسیار کمک کننده باشد، اظهار داشت: چرا برای پروژهای که تنها به 4 میلیارد تومان نیاز دارد اقدامی صورت نمیگیرد.
کرمپور با بیان اینکه ده سال است که سد تنگاب آبگیری میشود و سال گذشته بر اساس بارندگیها 75میلیون متر مکعب آب را ذخیره کرده است، ادامه داد: آب این دریاجه تنها در پشت این سد ذخیره و تبخیر میشود و مردم تنها یک جلوه از دریاچه پشت سد را مشاهده میکنند.
پروژه آبرسانی سد سلمان به شهر قیر سهمی در بوجه ندارد
وی اضافه کرد: پروژه آبرسانی از سد سلمان به شهر قیر از سال 88 مصوب و کارهایی انجام شده، اما در خصوص این طرح یک ریال در نظر گرفته نشده چرا چنین اتفاقاتی وجود دارد و کدام بخش این مسئله عدالت است.
نماینده مردم فیروزآباد، فراشبند، قیر و کارزین در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه سد سلمان قیر و کارزین در 7کیلومتری شهر قیر و کارزین قرار دارد اما آب مورد نیاز این شهر تامین نمیشود این درحالی است که آب شهری که در 45 کیلیومتری سد قرار دارد تامین میشود، اضافه کرد: این مسئله خارج از عدالت است و باید به آنها توجه ویژهای شود.
این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه جاده فیروزآباد به فراشبند 95 درصد پیشرفت فیزیکی و پیمانکار مطالباتی را دارد، تنها 2 کیلیوتر از آن باقی مانده و 1 و نیم کیلوتر آن اماده آسفالت و مابقی نیز به اقدامات مهندسی نیاز دارد، تصریح کرد: در حالی که با 5 میلیارد تومان اعتبار کار به اتمام میرسد تنها 1 و نیم میلیارد اعتبار در نظر گرفته شده و به علت تکمیل نبودن این جاده مردم مجبور به تردد از مسیری کوهستانی هستند.
عضو هیات رئیسه کمیسیون انرژی مجلس در پایان خاطرنشان کرد: هر روز در این مسیر تصادف و تلفات جادهای وجود دارد، حتما باید در این منطقه زلزله و سیل رخ دهد تا به آن توجه شود هرچند که بعد از زلزله نیز توجهی نشد، تمام حرف من این است که در این لایحه بودجه عدالت و آمایش سرزمینی دیده نشده و اگر دیده شده بسیار کم بوده./
پایان پیام