محمدباسط درازهی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، با بیان اینکه باید جذب دانشجو در دانشگاهها با نیازهای جامعه متناسب باشد، گفت: متاسفانه مراکز علمی در سالیان اخیر به تناسب نیاز جامعه و کشور اقدام به جذب دانشجو نکردهاند و به همین دلیل کشور با معضل بیکاری روبهرو است.
نماینده مردم سراوان، سیب، سوران و زابلی در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در کشور مراکز آموزشی مهارتهای لازم را به دانشجویان و دانش آموزان ارائه نمیدهند و به همین دلیل افراد پس از فارغ التحصیلی فقط به انجام کارهای اداری و پشت میزی علاقه دارند.
وی بیان کرد: دولت توانایی جذب کلیه فارغ التحصیلان را ندارد و باید برای اشتغال این افراد فکری اندیشیده شود؛ برای رفع مشکل بیکاری باید آموزشها و مهارتهای فنی ارائه شود تا بتوان مشکل بیکاری فارغ التحصیلان را رفع کرد.
درازهی اظهار کرد: بخش خصوصی باید برای تربیت نیروی کارآمد و کارآفرین تلاشهای بیشتری نماید تا با نیروی کار توانمند فنی نیاز کشور را تامین کند ؛ هنرستانها و دانشگاهها در مقطع کاردانی و کارشناسی میتوانند نیروهای ماهر تربیت کنند تا در بخش خصوصی مشغول شوند.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: آموزشها در آموزش و پرورش و آموزش عالی تئوری است و در پرورش خلاقیت و نوآوری دانشآموزان و دانشجویان ناتوان هستند.
وی با انتقاد از کثرت مقالههای نوشته شده، ادامه داد: در کشور تعداد مقالههای علمی بسیار است این درحالیست که برای نوشتن هریک از این مقالهها به حداقل 6 ماه زمان نیاز است که متاسفانه این زمان برای آن صرف نمیشود؛ باید دید این تعداد مقاله چه کمکی به کشور کرده است و آیا میتوان از نتایج آن در جامعه به صورت عملی استفاده کرد.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در پایان افزود: باید آموزشها از دوران مدرسه به گونهای باشد که دانشآموزان درآینده توقع شغلهای پشت میزی را نداشته باشند و برای فعالیتهای فنی و مهارتی آماده شوند./
پایان پیام