وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به رایزنی های حدود ۲۰ سال برای تشکیل اتاق بازرگانی ایران و ازبکستان ابراز امیدواری کرد که مقدمات تشکیل اتاق بازرگانی مشترک دو کشور در این اجلاس پس از ۲۰ سال فراهم شود.

زیر ساخت های مناسب برای توسعه روابط ایران و ازبکستان باید تامین شود / ضرورت تشکیل اتاق بازرگانی مشترک دو کشور

به گزارش خبرگزاری خانه ملت به نقل از شاتا، محمد شریعتمداری در دوازدهمین اجلاس کمیسیون مشترک جمهوری اسلامی ایران و جمهوری ازبکستان یادآور شد: زبان و فرهنگ دارایی های مشترک و با ارزش دو کشور است و تاریخ مشترک مایه افتخار ایران و ازبکستان خواهد بود.

وی با بیان اینکه از زمان روی کار آمدن شوکت میرزااف و دکتر روحانی، روابط دو کشور روند رو به رشد بهتری پیدا کرده است، افزود: در دیدار دو رییس جمهور نقشه راه جهش گونه ای برای بهبود و ارتقای روابط دو کشور ترسیم شد که مکلف به برداشتن گام های اساسی در این زمینه هستیم.

شریعتمداری با اشاره به اینکه ایران سال گذشته حدود ۵۲ میلیارد دلار درآمد نفتی و ۴۷ میلیارد دلار صادرات غیر نفتی به بازارهای جهانی داشته است، تصریح کرد: سال گذشته بیش از ۵۰ میلیارد دلار کالا از کشورهای دیگر وارد کردیم. از سوی دیگر با محاسبه صدور و ورود کالا و خدمات، مجموع مبادلات ایران با سایر کشورها حدود ۲۰۰ میلیارد دلار شده است.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با اعلام اینکه در حوزه تولید خودروهای سبک و سنگین از تولید حدود یک میلیون و ۵۰۰ هزار دستگاه در سال عبور کردیم، اضافه کرد: در صنایع پایه مانند فولاد در جایگاه بسیار خوبی در جهان قرار داریم. ۹۶ درصد مصرف داروی کشور را در داخل کشور تولید می کنیم و علاوه بر صادرات دارو در کشورهای همسایه دارو تولید می کنیم.

شریعتمداری با اشاره به اینکه خط تولید خودروهای ایرانی در برخی کشورهای همسایه راه اندازی شده است، گفت: رشد منفی صنعتی در سال های گذشته را به رشد مثبت تبدیل کردیم. از سوی دیگر نزدیک به ۱۱۰ میلیون تن ظرفیت تولید فولاد در کشور در حال اجرا است، این نیز یک حوزه همکاری خوبی خواهد بود‌.

وی با اشاره به موقعیت سوق الجیشی ایران، گفت: همکاری های ترانزیتی یکی از مهم ترین زمینه های همکاری است.

وزیر صنعت، معدن و تجارت یکی از زمینه های همکاری در نقشه راه دو کشور را گردشکری دانست و تصریح کرد: امیدواریم در این نشست دو روزه توافقات خوبی در این زمینه انجام شود.

شریعتمداری با اعلام اینکه به آینده بلند مدت چشم دوختیم، گفت: مصمم هستیم همه محدودیت ها و موانع پیش روی همکاری های دو جانبه را برداریم‌. از سوی دیگر زیر ساخت های مناسب برای تحقق اهداف مورد نظر برای توسعه روابط دو کشور باید تامین شود، سهولت رفت و آمد یکی از آن زیرساخت ها است.

وی شناخت عمیق از فرصت های اقتصادی قابل مبادله میان دو کشور را ارزشمند دانست و افزود: به صورت آنلاین این اطلاعات باید بروزرسانی شود‌.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه برقراری تجارت آزاد تسهیل کننده روابط تجاری و اقتصادی دو کشور خواهد بود، یادآور شد: استثنا کردن برخی کالاها منافاتی با تجارت آزاد ندارد و در کمیسیون مشترک این مذاکرات باید آغاز شود.

شریعتمداری با اعلام اینکه روابط بانکی در بالاترین سطح ممکن خیلی اهمیت دارد، تصریح کرد: برای شفاف سازی مناسبات اقتصادی برقراری روابط بانکی شفاف ضروری است.

وی با اعلام اینکه روسیه و ترکیه در زمینه همکاری های بانکی گام های خوبی برداشتیم، اضافه کرد: اگر می خواهیم از گردشگری حمایت کنیم این گونه گام ها نیز باید میان دو کشور برداشته شود. همچنین تشکیل کمیته مشترک در زمینه حمل و نقل و ترانزیت برای پیگیری نحوه اجرا و عملیاتی کردن برنامه ها را توصیه می کنم.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه در زمینه تسهیل همکاری های گمرکی باید قدم های خوبی برداشته شود، گفت: موضوع تبدیل ارز میان دو کشور نیز در زمینه بانکی مهم است.

شریعتمداری با اشاره به اینکه در زمینه تشکیل اتاق بازرگانی حدود ۲۰ سال پیش صحبت هایی شد، تصریح کرد: امیدواریم در این سفر بعد از ۲۰ سال مقدمات تشکیل اتاق بازرگانی مشترک دو کشور فراهم شود. از سوی دیگر در زمینه ایجاد نیروگاه های بادی، ماشین آلات کشاورزی، شبکه های انتقال و توزیع برق و مصالح نوین ساختمانی تجربیات ارزشمندی داریم و آماده همکاری هستیم./

پایان پیام

برچسب‌ها

آخرین اخبار