به گزارش خبرگزاری خانه ملت؛ شمس الله شریعت نژاد در جلسه علنی امروز (سه شنبه، 21 فروردین ماه) مجلس شورای اسلامی در نطق میان دستور خود با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری درباره حمایت از کالای ایرانی گفت: قطعا همه مردم ایران حمایت از تولیدات داخلی را وظیفه ملی خود می دانند اما از تولیدکنندگان ایرانی نیز انتظار داریم تولیداتشان از نظر کیفی قابل رقابت باشد.
نماینده مردم تنکابن، رامسر و عباس آباد در مجلس شورای اسلامی در ادامه با بیان اینکه هیچ ایرانی فرش خارجی نمی خرد، عنوان کرد: اما هر ایرانی ابراز می کند که از روی ناچاری خودروی داخلی می خرد لکن با وجود شرکت های دولتی که 70 درصد بودجه کشور را در اختیار داشته و انگیزه برای رقابت ندارند چگونه می شود کالای خوب تولید کرد.
وی افزود: همچنین باید با قاچاق کالا و اقتصاد دلالی مبارزه کرد و در مقابل رانت خواری و نزول خواری اعم از بانکی و غیربانکی و افزایش لجام گسیختگی ارز که موجب کاهش ارزش پول ملی می شود ایستاد و به نظر می رسد هنوز اهمیت و زیان درآمدهای نامشروع به عنوان تهدید جدی برای امنیت کشور باور همگانی نشده است.
شریعت نژاد در ادامه با اشاره به هجوم گردشگران به استان های شمالی کشور افزود: این موضوع موید استعداد بالای گردشگری طبیعی در شمال کشور است که به صورت کاملا سنتی و بدون برنامه ریزی کلان باعث ایجاد زحمت زیاد برای مسافران و مردم محلی است که هنوز زیرساخت های ترافیکی، بهداشت، زباله و تفریحی فراهم نشده و عدم تخصیص تسهیلات لازم برای سرمایه گذاران و وجود بروکراسی اداری موانع جدی است.
این نماینده مردم در مجلس دهم به اهمیت گردشگری دریایی و جنگلی اشاره و بیان کرد: اعتبارات ملی و حتی استانی برای خدمات ملی وجود ندارد لذا باید قوانینی خاص برای غرب استان مازندران قرار داد و برای مثال مبالغی از گردشگران اخذ کرد تا هزینه پاک سازی زباله های به جا مانده و خسارات وارد شده به بخش های مختلف از جیب مردم محلی ساماندهی نشود.
وی در ادامه به موضوع بنیاد علوی اشاره کرد که باعث نارضایتی مردم شده و بیان داشت: بنیاد علوی از زیرمجموعه های بنیاد مستضعفان است لذا خواستار این هستیم که درباره ادعای این بنیاد درخصوص مالکیت ارضی خود در منطقه رسیدگی شود که درخواست های ناحق دارد.
شریعت نژاد درباره این موضوع اظهار داشت: اراضی کشور از ابتدای شروع ثبت اسناد یا به نام ملاکین یا خرده مالکان سند خورده که بعدها زمین های زراعی ملاکان بزرگ به خرده مالکان که روی زمین کار می کردند به صورت مشاعی سند خورد و آن دسته از اسناد که مربوط به جنگل ها و مراتع بود و بخشی از آن به نام رضاخان سند خورده بود نیز با ملی شدن جنگل ها و مراتع بعد از یکسال در سال 1343 باطل شده است و اکنون بنیاد علوی ادعا دارد تمام اراضی شاه وقت که سند داشت و باطل شده متعلق به او بوده و مردمی که چند نسل این اراضی را آباد کرده و به روی آن کشت و کار می کنند باید برای اخذ سند 50 درصد قیمت روز را به بنیاد علوی بپردازند که این ادعای غیرقانونی می تواند توسط دیگر صاحبان ملاکان بزرگ نیز که اسنادشان باطل شده تعمیم یابد در حالی که تا کنون ادعایی نکرده اند اما بنیاد علوی میلیاردها پول زور از مردم اخذ کرده است.
این عضو کمیسیون کشاورزی مجلس دهم در ادامه افزود: در دوره گذشته مجلس با 151 امضا نمایندگان درخواست تحقیق و تفحص از بنیاد مستضعفان داشتند که هنوز پیگیری نشده است از این رو خواستار بررسی و ادامه پیگیری این تحقیق و تفحص هستم.
وی در ادامه خطاب به وزیر جهاد کشاورزی ابراز داشت: غرب استان مازندران منطقه ویژه ای در کشور است که سرانه زمین در آن بسیار پایین است؛ شما مردم را اجبار به کار کشاورزی غیراقتصادی می کنید که نمونه آن کشت مرکبات و چای است در حالی که دولت هیچ مساعدتی در زمینه کاشت، داشت و برداشت محصولات باغی نمی کند و نهاده ها به قیمت آزاد و بی کیفیت از سوی کشاورزان تأمین می شود و دولت نتوانسته بانک های اقتصاد نوین و پارسیان را مجاب کند که خسارت برف سنگین سال 92 را به صورت امهال وام های سررسید شده بپذیرد.
شریعت نژاد در ادامه با بیان اینکه در سال جاری مرکبات از کشاورزان به قیمت کیلویی 500 تا هزار تومان به فروش رسیده است، عنوان کرد: این در حالی است که امکان صادرات آنها وجود داشته است پس چرا اصرار به کشت در مزارع کمتر از 2 هزار متر مکعب دارید در حالی که تسهیلاتی هم پرداخت نمی کند اما فشار روی آنها زیاد است.
عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی در مجلس شورای اسلامی در پایان خطاب به وزیر راه و شهرسازی خاطرنشان کرد: بعد از پیگیری های 4 ساله اینجانب درباره حریم راه های غرب مازندران خواستار رسیدگی به این موضوع هستیم که اعتراضات مردم کاهش یابد./
پایان پیام