محمد مهدی مفتح در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، در خصوص اینکه تاثیر مسائل سیاسی بر بازار ارز، اظهار داشت: بازار ارز اقتصادی است و بطور کلی باید توجه داشت که بازار نهادی اقتصادی است، اما قطعا متغیرهای سیاسی نه فقط در بازار ما بلکه در کلیه بازارها به ویژه بازار ارز هر کشوری تاثیر میگذارد.
سخنگوی کمیسیون برنامه بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی ضمن اشاره به اینکه ارز پول کشور دیگری است، بیان کرد: سیاست خارجی هر کشوری بر بازار ارز آن کشور تاثیر میگذارد، طبلیعتا در تمام کشورها این امر وجود دارد و حتما یکی از متغیرهای موثر در بازار ارز هر کشوری سیاست خارجی و روابط خارجی آن کشور است.
وی افزود: در خصوص کشور ما، این میزان تاثیر ضریب تاثیر بالاتری هم دارد. دیگر متغیرها نیز متناسب با شرایط، درصد تاثیرشان با کشورهای دیگر میتواند تفاوت داشته باشد.
مفتح ادامه داد: از آنجایی که فعالان و کنشگران بازار ارز ما وقتی میخواهند پیش بینی آینده را داشته باشند از مسائل سیاسی تاثیر میپذیرند.
نماینده مردم تویسرکان در مجلس شورای اسلامی گفت: در شرایطی قرار داریم که در تحلیل اقتصادی بازار ارز میبینیم که میزان موجودی و وارادات نسبت به خروجی بازار ارز، تراز مثبتی داریم و میتوان گفت ارزی که به کشور وارد میشود در از نیاز ارزی ما بیشتر است؛ یعنی مازاد ارز نسبت به نیاز کشور داریم.
عضو هیات رئیسه کمیسیون برنامه ، بودجه و محاسبات مجلس بیان کرد: براساس متغیرهای اقتصادی تنشهای بازار ارز قابل تفسیر نیست و می توانیم مقداری از تنشهای بازار ارز را متاثر از مسائل بینالمللی بدانیم./
پایان پیام