سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس با تاکید بر اینکه پروتکل الحاقی جزئی از برجام است، گفت: ادامه اجرای پروتکل الحاقی به ماندن در برجام و ادامه اجرای تعهدات با طرف‌های اروپایی بستگی دارد.

اجرای پروتکل الحاقی توسط ایران به ادامه برجام با اروپایی‌ها بستگی دارد

سیدحسین نقوی حسینی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، در توضیح تعهدات جمهوری اسلامی ایران در قِبال پروتکل الحاقی بعد از خروج آمریکا از برجام، گفت: جمهوری اسلامی ایران در سال 1382 به صورت داوطلبانه این پروتکل پیوست. هم‌اکنون اگر شرایط برجام را پایان یافته تلقی کنیم، به خودی خود پذیرش پروتکل الحاقی به شکل داوطلبانه منتفی است.

نماینده مردم ورامین و پیشوا در مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: اجرای پروتکل الحاقی به صورت داوطلبانه جزئی از برجام است، از این رو جمهوری اسلامی باید کل برجام را کنار بگذارد یا به صورت کلی نسبت به اجرای آن پایبند باشد.

وی افزود: در شرایط کنونی و با توجه به موضع جمهوری اسلامی پس از خروج آمریکا از برجام نمی‌توان در رابطه با اجزای برجام اظهارنظر کرد.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، یادآور شد: ادامه اجرای پروتکل الحاقی به ماندن در برجام و ادامه اجرای تعهدات با طرف‌های اروپایی بستگی دارد، جمهوری اسلامی معتقد به اجرای کلیت برجام یا کنار گذاشتن تمام آن است، پروتکل الحاقی جزئی از توافق هسته‌ای است.

به گزارش خبرگزاری خانه‌ملت؛ پروتکل الحاقی به معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای 2+93 سندی است که به منظور تقویت کارایی سیستم پادمان در راستای مشارکت در اهداف منع گسترش هسته‌ای جهانی، برای کشورهایی که دارای موافقت‌نامه پادمان با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی هستند، طراحی شده‌است. کشورهای عضو آژانس باید این پروتکل را به عنوان «ضمیمه توافق جامع پادمان» می‌پذیرفتند.

گفتنی است؛ بر پایه پروتکل الحاقی، بازرسی حق آژانس است و برخلاف بازرسی ویژه نیازی به تصویب شورای حکام ندارد. از سوی دیگر، آژانس در بازرسی‌های خود برمبنای پیوند نامه پیوستی حق دارد به هر جایی که برای انجام وظایف خود ضروری می‌داند، دسترسی پیدا کند. این نوع بازرسی بیشتر برای فعالیت‌های اظهارنشده طراحی شده و درواقع، می‌توان از آن به بازرسی‌های مدیریتی تعبیر کرد. /

پایان پیام

برچسب‌ها

آخرین اخبار