سیدکمال الدین شهریاری درگفت وگو با خبرنگار خبرگزاری خانهملت، در توضیح وضعیت فروش هواپیماهای ایرباس و بوئینگ به ایران بعد از خروج آمریکا از برجام، گفت: شرکتهای طرف قرارداد با جمهوری اسلامی بوئینگ و ایرباس است البته تعدادی هواپیمای ایاتیآر خریداری شده که این هواپیماها هم در کارخانه ایرباس مونتاژ میشود که بعد از خروج آمریکا از برجام شرکت هواپیمایی ایرباس خروج خود از قرارداد با ایران را اعلام کرده است.
نماینده مردم دشتی و تنگستان در مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: شرکت هواپیمایی ایرباس کمتر از بوئینگ به آمریکا وابستگی دارد و بیشتر به کشورهای انگلیس، کانادا، فرانسه و اسپانیا وابسته است، با این حال بوئینگ که بیشتر به آمریکا وابسته است از قرارداد با جمهوری اسلامی خارج خواهد شد.
ضرر ماندن در قرارداد برای ایرباس و بوئینگ بیشتر است
شهریاری افزود: جمهوری اسلامی به موجب لغو یک طرفه قرارداد ایرباس و بوئینگ درخواست جبران خسارات کند اما ضرر خروج یک طرفه از قرارداد با ایران به مراتب کمتر از ضرر تحریمهای آمریکا میدانند، ایرباس و بوئینگ اگر در قرارداد با ایران بمانند بیشتر متضرر خواهند شد.
وی معتقد است: دولت باید بر اساس مفاد قرارداد در صورت لغو یک طرفه خسارتهای متوجه را ارزیابی و از طریق مرجع حقوقی پیشبینی شده پیگیری کند.
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، یادآور شد: جمهوری اسلامی قرارداد خرید 100 هواپیمای بوئینگ و 100 هواپیمای ایرباس و ایتیآر را منعقد کرده اما به موجب تحویل این هواپیماها در زمانبندی مشخص، پیش پرداختها هم طی زمانبندی پرداخت میشد لذا از این نظر متضرر نخواهیم شد.
به گزارش خبرگزاری خانهملت؛ وزیر خزانهداری آمریکا پس از اعلام خروج این کشور از برجام گفت که مجوز فروش هواپیماهای مسافربری دو شرکت بوئینگ و ایرباس به ایران لغو خواهد شد./
پایان پیام