سخنگوی کمیسیون آموزش مجلس ناکارآمدی نهادهای فرهنگی و توزیع ناعادلانه ثروت در کشور را دو دلیل عمده آمار بالای اعتیارد دانش آموزان برشمرد.

مسبب فراوانی دانش‌آموزان در معرض خطر اعتیاد تمامی نهادهای بودجه بگیر و بدون بازده هستند

سید حمایت میرزاده در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت با اشاره به آمار بالای وجود 100 هزار دانش‌آموزان در معرض خطر اعتیاد به مواد مخدر، مسبب وجود این تعداد دانش آموز در معرض آسیب را تمامی نهادهای فرهنگی بودجه بگیر و بدون بازده در کشور عنوان و اظهار کرد: اگر به لیست بودجه این نهادها مراجعه کنیم در می‌‎یابیم که چه نهادهایی بودجه دریافت کرده‌اند ولی بدون هیچ خروجی ناظر وضعیت بحرانی فرهنگی و اجتماعی کشور بوده‌اند.

نماینده مردم گرمی در مجلس شورای اسلامی توزیع ناعادلانه ثروت در کشور را یکی دیگر از دلایل افزایش خطر اعتیاد در میان دانش آموزان خواند و گفت: با وجود گذشت 40 سال از انقلاب اسلامی اما برخی شهرهای کشور از داشتن امکانات رفاهی و ورزشی بی بهره‌اند و نه سالن سینما دارند و نه مجتمع ورزشی.

وی با اشاره به وضعیت حوزه انتخابیه خود، تصریح کرد: شهرستان گرمی با وجود جمعیت 100 هزار نفری و دارا بودن از 384 روستا اما نه سالن ورزشی در آن وجود دارد و نه سینمایی و نه هیچ امکان رفاهی خاصی برای مردم.

عضو فراکسیون نمایندگان مستقلین ولایی مجلس با بیان اینکه این بی عدالتی منجر به مهاجرت روستاییان به شهرهای بزرگ می‌شود، ادامه داد: با توجه به اشباع شهرها از جمعیت فرد یا خانواده مهاجر حاشیه نشین می‌شود و در شرایطی که کشاورزی خود را رها کرده و در شهر نیز بیکار است، قاعدتا زمینه برای او و خانواده‌اش به اعتیاد مهیا است.

مدرسه نمی‌تواند جلوی اعتیاد دانش آموزان را بگیرد مشکل جای دیگر است

میرزاده عنوان کرد: دانش آموزان کمتر از یک چهارم وقت خود را در مدرسه می‌‎گذرانند و در این زمینه آموزش و پرورش نمی‌تواند معجزه کند؛ حل مسئله را باید جای دیگر جست و جو کرد.

سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس یادآور شد: بسیاری از امکانات همین دستگاه‌های فرهنگی در مراکز شهرها صرف امور بدون بازده می‌شود و وقتی در روستا امکانات نباشد و منجبر به مهاجرت شود و حاشیه نشینی گسترش یابد، کاری از دست آموزش و پرورش ساخته نیست.

به گزارش خانه ملت، بر اساس اعلام وزارت آموزش و پرورش در طول سال‌های گذشته و در میانگینی که ستاد مبارزه با مواد مخدر نیز آن را  تأیید کرده است نزدیک به یک درصد یعنی حدود 100 هزار نفر از دانش‌آموزان در معرض خطر اعتیاد هستند و تجربه یک بار مصرف داشته یا از نظر علائم خطرپذیری ریسک‌پذیر هستند. البته آمار دانش آموزان مصرف‌کننده نیازمند درمان کمتر است و تعدادشان به 10 هزار نفر می‌رسد که عمدتا برای درمان و مددکاری به وزارت بهداشت و بهزیستی معرفی شده‌اند./

پایان پیام

برچسب‌ها

آخرین اخبار