رئیس مجلس از تشکیل کمیسیون زنان و خانواده استقبال کرد و تشکیل آن را نیازمند ارائه طرح ندانست و گفت: فراکسیون زنان موضوعات مهمی همچون آسیب‌های حوزه زنان بدسرپرست و بی‌سرپرست را ویژه پیگیری کند.

فراکسیون زنان مشکلات زنان بدسرپرست و بی‌سرپرست را به‌طور ویژه پیگیری کند

به گزارش خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، دکترعلی لاریجانی امروز (چهارشنبه 7شهریورماه) با اعضای کمیسیون زنان مجلس دیدار کرد و پس از استماع گزارشی از عملکرد اعضای فراکسیون زنان و  فراکسیون خانواده و دغدغه‌های نمایندگان، پیرامون موضوعات مرتبط با زنان به ایراد سخن پرداخت.

دکتر لاریجانی در ابتدای این دیدار با تبریک فرا رسیدن عید سعید غدیر خم، گفت: ان‌شاءالله خداوند خیر و برکت برای شما و خانواده‌های‌تان در نظر بگیرد، زیرا عید غدیر، عید بزرگی است. در روایت آمده است "صراط" که بارها در قرآن کریم تکرار شده، به مقام ولایت تعبیر می‌شود و این نشان از اهمیت موضوع است، چراکه انسان بی‌صراط انسان رهاست و این صراط که حقیقت انسانیت است به مسئله ولایت متصل می‌شود .

خوشبختانه اعضاء فراکسیون زنان این دوره فعالیت خوبی دارند

وی گفت: خوشبختانه اعضای فراکسیون زنان مجلس در این دوره فعالیت خوبی دارند و ارزیابی من این است که خانم‌های مجلس فعال و با نشاط کار می‌کند چراکه علاوه بر اینکه کارهای خوبی در برنامه پنج ساله در حوزه زنان پیگیری شده، تلاش شما در راستای اصلاح و تصویب قانون حمایت از کودکان و نوجوانان نمود داشت، ضمن آنکه در بخش‌های مختلف قانونگذاری همچون قانونگذاری و نظارت، سوال و استیضاح جدی ورود می‌کنید که این بسیار ارزشمند است و نشان می‌دهد شما نمایندگان تیزهوش و فعالی هستید.

باید برای ازدواج در سنین پایین فکری کرد

رئیس مجلس شورای اسلامی همچنین در پاسخ به گزارش یکی از اعضای فراکسیون در مورد دیدار با مراجع تقلید درخصوص سن ازدواج با اشاره به ماده 1041 قانون مدنی، بیان کرد: موضوع جلوگیری از ازدواج در سنین پایین بسیار مهم است که امیدوارم هر چه سریع تر طرح مرتبط پیگیری و ارائه شود، البته به خاطر دارم مرحوم پدرم در همین بحث، ملاک را رشید بودن افراد می دانست، رشید بودن به معنای آنکه فرد به لحاظ عقلی اهل تمیز و تفکیک مسائل باشد، البته باید کَفی برای این کار گذاشت اما اصل همان است لذا باید برای ازدواج در سنین پایین فکری کرد.

اقدام مناسب فراکسیون زنان در پیگیری "لایحه منع خشونت علیه زنان"

دکتر لاریجانی همچنین پیگیری "لایحه منع خشونت علیه زنان" را توسط فراکسیون زنان مجلس اقدام مناسبی دانست و گفت: در این خصوص با قوه قضاییه صحبت خواهم کرد.

تشکیل کمیسیون زنان و خانواده نیازمند طرح نیست

رئیس قوه مقننه همچنین تشکیل کمیسیون زنان و خانواده را نیازمند طرح ندانست و توضیح داد: بهتر است اکنون که آیین‌نامه در دست اصلاح قرار دارد، پیشنهاد خود را  به کمیسیون آیین‌نامه ارائه دهید البته داشتن یک کمیسیون زنان و خانواده در کنار کمیسیون‌های دیگر خوب است بنابراین پیشنهاد خود را مدون با کمیسوین آیین نامه در میان بگذارید، البته براساس این باید برخی از مواد دیگر تغییر کند اما در کل کار خوبی است.

دکتر لاریجانی، افزود: مسئله آسیب‌های اجتماعی پیرامون زنان بسیار مهم است به‌ویژه در حوزه زنان بی‌سرپرست، بدسرپرست و حاشیه نشینی‌ها باید توجه ویژه‌ای داشت و به نظرم این موارد را ویژه بررسی و پیشنهادات را حتما پیگیری خواهیم کرد.

به گزارش خبرگزاری خانه ملت، این جلسه نخستین دیدار نمایندگان فراکسیون زنان و نمایندگان فراسیون زنان مجلس پس از برگزاری انتخابات هیات رئیسه  فراکسیون ها در اجلاسیه سوم مجلس شورای اسلامی به ریاست فریده اولادقباد و پروانه مافی با رئیس قوه مقننه بود.

همچنین جمعی از اعضاء فراکسیون زنان مجلس در این دیدار ضمن ارائه گزارشی از عملکرد کمیسیون‌ها فوق، به بیان دغدغه‌های خود پرداختند.  

ضرورت توان‌افزایی خانواده‌های آسیب دیده

بنابراین گزارش فریده اولادقباد رئیس فراکسیون زنان مجلس در ابتدای این دیدار با تبریک عید سعید غدیرخم و هفته دولت، گفت: از آنجا که حوزه زنان و خانواده مهمترین دغدغه اعضای فراکسیون زنان مجلس است، اعضای فراکسیون متناسب با علاقه و انگیزه خود در کمیته‌های تخصصی با تاکید بر تقویت کارکرد خانواده، جایگاه زن در خانواده و حفظ کرامت انسانی زن، مسئله توان‌افزایی خانواده‌های آسیب دیده و در معرض آسیب را پیگیری می‌کنند.

وی با اشاره به پیگیری دغدغه‌ها و مطالبات عمومی زنان با تاکید بر مصوبات و بندها در برنامه ششم توسعه، افزود: قرار است در راستای ایجاد شرایط سوادآموزی برای دختران بازمانده از تحصیل با دعوت از وزیر آموزش و پرورش، گزارشی را از وی در این خصوص دریافت تا برای کاهش آمار دختران بازمانده از تحصیل اقدامات لازم صورت بگیرد.

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با بیان اینکه اجرای طرح نماد به منظور پیشگیری از رفتارهای پرخطر در دانش‌آموزان پیگیری می‌شود، افزود:افزایش فرصت‌های شغلی برای زنان در بازار کار توسط کمیته اقتصادی فراکسیون زنان پیگیری می‌شود، توانمندسازی زنان روستایی و عشایر از جمله محورهای این مهم به شمار می‌آید، ضمن انکه به دنبال افزایش کارآفرینی برای دانشجویان دختر به دنبال افزایش ارتباط صنعت و دانشگاه هستیم.

وی یکی از دغدغه‌های مهم کمیسیون زنان را ارتقاء هدفمند کردن بیمه‌های فراگیر اجتماعی و چندلایحه با اولویت زنان سرپرست خانوار، زنان آسیب‌دیده و زنان روستایی معرفی کرد و افزود: سال گذشته حدود 230 میلیارد تومان برای بیمه زنان خانه‌دار در قانون بودجه سال 97 مصوب شد. وی استفاده از زنان توانمند در30 درصد پست‌های مدیریتی مطابق قانون را الزامی دانست.

مافی: 4هزار نفر بدهکار مهریه در زندان به سر می برند

همچنین پروانه مافی رئیس فراکسیون خانواده مجلس نیز در این جلسه با بیان اینکه قانون حمایت از خانواده از مجموع بررسی‌های قوه قضاییه کنار گذاشته شده بود اما در پی نشستی با اقای اژه‌ای این قانون دوباره در دست بررسی قرار گرفت، افزود: درخصوص ماده 22 مرتبط با بحث مهریه کارهای خوبی صورت گرفته و در بحث طلاق و ازدواج با وزارت ورزش و جوانان کارگروه‌های در این راستا تشکیل شده است.

عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس تاکید کرد: حل مسئله مهریه و زندانی‌های آن بسیار مهم است چراکه رئیس ستاد دیه گفته است؛ سال گذشته 2500 نفر زندانی مهریه را آزاد کرده اما امسال 4هزار نفر جای آن تعداد را گرفته است، به همین دلیل در حال بررسی قانون696 قانون مجازات اسلامی را برای ارائه به مجلس در این خصوص هستیم چراکه تاکید دارد محکوم مالی نباید زندان رود و در مقابل مجازات‌های متعددی برای آن‌ها مشخص می‌کنند و استدلال‌های فقی بسیاری نیز برای آن است.

ساعی: اهمیت حمایت از زنان سرپرست خانوار و بدسرپرست برای فراکسیون زنان

همچنین زهرا ساعی نماینده مردم تبریز نیز با بیان اینکه فراکسیون زنان به اتفاق نظر خوبی رسیده است، گفت: در تلاش هستیم با اتحاد و همدلی مسائل زنان را در فراکسیون دنبال کنیم و در این میان حمایت از زنان سرپرست خانوار و بدسرپرست برای ما از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

حسینی: تاکید بر افزایش مشارکت سیاسی زنان

بنابراین گزارش فاطمه حسینی نماینده مردم تهران نیز بر افزایش مشارکت سیاسی زنان تاکید کرد و از  دکتر لاریجانی خواست آن‌ها را در پیگیری طرح افزایش حضور زنان در مجلس همراهی و کمک کند.

ذوالقدر: ضرورت تصویب قانون جلویگری از ازدواج کودکان

همچنین سیده فاطمه ذوالقدر با قدردانی از دکتر لاریجانی برای حمایت از لایحه حمایت از حقوق کودکان، گفت: باید برای اصلاح قانون سن ازدواج تلاش و ازدواج زیر 13سال ممنوع شود.

وی با انتقاد از عدم همکاری‌ها برای پیشبرد کار لایحه منع خشونت علیه زنان، افزود: باوجود اینکه بسیاری از مفاد این لایحه حذف شده است اما باز هم برخی از دستگاه‌ها  همراهی نمی‌کنند و اکنون به شورای فرهنگی قم ارجاع شده است.

سعیدی: ضرورت حمایت اقتصادی  زنان بدسرپرست

همچنین زهرا سعیدی نماینده مردم مبارکه بر حمایت اقتصادی زنان بدسرپرست و بی سرپرست در این برهه نامناسب اقتصادی کشور تاکید کرد./

پایان پیام

برچسب‌ها

آخرین اخبار