به گزارش خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، سیدمرتضی خاتمی در نشست علنی امروز ( چهارشنبه 14 شهریور) مجلس شورای اسلامی، در تذکری شفاهی، گفت: برای تولید نان در کشور سالانه دهها هزار میلیارد تومان هزینه میشود که ۲۰ درصد از آن مستقیما دور ریز شده و از چرخه مصرف خارج می شود تقریبا همین مبلغ خسارت به جهت مصرف نانهای غیراستاندارد بابت درمان به جامعه و دولت تحمیل میشود.بعلاوه تفاوت نرخ آن موجب رانت و سوءاستفاده قابل توجهی میشود.
نماینده مردم ماهنشان و ایجرود در مجلس شورای اسلامی افزود: برای تهیه نان مرغوب و با کیفیت آرد مرغوب لازم است، که کمتر به این مقوله پرداخته میشود. جا دارد که مرکز تحقیقات کشاورزی و دستگاههای ذیربط اقدامات سازندهای را انجام دهند. نظارت دقیقی بر کارخانههای آرد اعمال شود.
وی ادامه داد: سبوسگیری بالای ۸۰ درصد فیبر، املاح و ویتامینهای گندم را از بین میبرد. آردی که phمناسب ندارد یا میزان پروتئین ،گلوتن و رطوبت گیری استاندارد ندارد ،بسیار خطرناک است و نانوانایان را ناگزیر به استفاده از مواد افزودنی خواهد کرد .
نائب رئیس فراکسیون خانواده مجلس شورای اسلامی گفت؛ وقتی ph آرد تحویلی به نانوا بالای ۶ باشد بلافاصله نانوا به استفاده از جوش شیرین متهم می شود . وقتی گلوتن آرد کم باشد نانوابرای جلوگیری از از سستی خمیر ناگریز از افزایش نمک خمیر خواهد بود که در این صورت هم نانوا محکوم و جریمه می شود و هم این که صورت مساله پاک می گردد.
خاتمی ضمن اشاره کیفیت آرد گفت ؛ ۵۰ درصد ضایعات به کیفیت آرد است . هم آرد با کیفیت ضعیف تحویل نانواییها میدهیم و هم نرخ نان را در چند سال گذشته ثابت نگه داشتهایم و هم اینکه فاصله صنفی را از بین برده ایم آنگاه انتظار داریم نان با کیفیت ومرغوبی داشته باشیم.
نائب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، یادآور شد: سلامت مردم ، کیفیت نان و اقتصاد صنف نانوایان مورد کم توجهی قرار گرفته است لازم است وزارتخانههای صنعت، معدن، تجارت، کشاورزی و بهداشت به صورت هماهنگ در جهت تولید و توزیع آرد باکیفیت توجه کنند و به هزینههای تولید نان اهتمام ورزند تا ضمن حفظ سلامتی جامعه از اتلاف منابع کشور رفتن منابع کشور جلوگیری گردد./
پایان پیام