غلامرضا کاتب در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، در تشریح نشست امروز (سهشنبه 3 مهرماه) روسای کمیسیونهای مجلس شورای اسلامی که در کمیسیون تدوین آئین نامه داخلی مجلس برگزار شد، اظهار داشت: صبح امروز جلسه مشترک روسای کمیسیونهای تخصصی مجلس در خصوص انضباط و اقتدار مجلس شورای اسلامی و مسائل کلان اقتصادی کشور برگزار شد، همچنین در این جلسه مصوباتی که کمیسیون آئین نامه در رابطه با انضباط و اقتدار مجلس گذرانده بود را در قالب گزارشی به روسای کمیسیونهای مجلس ارائه کردیم.
رئیس کمیسیون تدوین آئین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی بیان کرد: از جمله مهمترین مباحث موضوع این جلسه بررسی بودجه شرکتها و موسسات دولتی و بانکها است که در سنوات گذشته هیچ گاه در لایحه بودجه مورد رسیدگی قرار نمیگرفت، در کمیسیون آئین نامه آن را مصوب کردیم تا 2 ماه زودتر از زمان ارسال بودجه، به مجلس ارائه شود تا در دیوان محاسبات مورد بررسی قرار گیرد.
![]() |
تکالیفی برای روسای جمهور هنگام معرفی اعضای کابینه تعیین شد
وی با بیان اینکه موضوع دیگر مساله معرفی اعضای کابینه دولت بود، افزود: در گذشته هیچ گونه شرطی برای معرفی اعضای کابینه تعیین نشده بود ولی بنابر مصوبه کمیسیون تدوین آئین نامه داخلی مجلس به 2 موضوع توجه شده است، اولا رئیس جمهور موظف شود افراد باتجربهای که تخصص مرتبط دارند را به مجلس معرفی کند و موضوع دیگر اظهار نظر کمیسیونها در مورد افراد معرفی شده است است.
کمیسیونهای تخصصی باید نظرات خود را در خصوص وزرای معرفی شده ارائه کنند
کاتب ادامه داد: زمانی که شرح حال کاندیداهای تصدی وزارتخانهها معرفی میشوند و برنامههای آنها ارائه میشود، کمیسیونها هیچ گونه اظهار نظری نمیکنند ولی اکنون با مصوبه کمیسیون تدوین آئین نامه داخلی مجلس، کمیسیونهای تخصصی باید نظرات خود را ارائه کنند.
رئیس کمیسیون تدوین آئین نامه داخلی مجلس گفت: در خصوص موضوع اداره صحن و کمیسیونهای تخصصی، پیشنهاد کردیم تا تناسبی میان زمان جلسات صحن و کمیسیونهای تخصصی مجلس وجود داشته باشد، به طوری که فاصله زمانی کمیسیونها بسیار کمتر از زمان صحن نباشد.
![]() |
حداکثر زمان جلسات کمیسیونها 4 ساعت و زمان جلسات صحن علنی مجلس 12 ساعت است
کاتب اظهار داشت: اکنون حداکثر زمان جلسات کمیسیونها 4 ساعت است و زمان جلسات صحن علنی مجلس 12 ساعت، در حالی که مجلس باید کمیسیونمحور باشد و مسائل اصلی کشور در کمیسیونهای مجلس مورد بحث قرار گیرد.
نماینده مردم گرمسار در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: حضور منظم نمایندگان در کمیسیونها و صحن علنی مجلس از جمله مصوبات کمیسیون تدوین آئین نامه داخلی است، همچنین پیشنهادی را نمایندگان در خصوص نحوه فعالیت فراکسیونهای تخصصی و سیاسی به کمیسیون تدوین آئین نامه داخلی مجلس ارائه کردند و رئیس مجلس شورای اسلامی نیز مکاتباتی را با کمیسیون تدوین آئین نامه داخلی مجلس داشتهاند.
![]() |
92 فراکسیون تخصصی و سیاسی در مجلس وجود دارد/ 37 فراکسیون در هیات رئیسه مجلس تصویب شده است
وی افزود: اکنون 92 فراکسیون تخصصی و سیاسی در مجلس وجود دارد که از این تعداد حدود 37 فراکسیون مورد تایید هیاترئیسه مجلس قرار گرفته است و الباقی فراکسیونها هیچ گونه ضوابطی ندارند و پراکندگی فراکسیونهای متعدد موجب تضعیف کمیسیونهای تخصصی میشود و موازی کاری را به دنبال دارد.
کاتب ادامه داد: کمیسیون تدوین در حال تصویب طرحی است تا فراکسیونها را ساماندهی کند، همچنین این طرح به دنبال این است تا موجب تقویت کمیسیونها و نظارت بر صحن علنی مجلس توسط فراکسیونها را افزایش دهد؛ طبیعتا نقش فراکسیونها موثرتر میشود و این موضوع در دستور کار جلسه امروز قرار داشت.
![]() |
پیشنهاد نشست مشترک روسای کمیسیونهای تخصصی مجلس با رئیس جمهور و تیم اقتصادی دولت را مطرح کردم
نماینده مردم گرمسار در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه پیشنهاد آخری که مطرح شد پیرامون شرایط اقتصادی کشور بود، بیان کرد: بی ثباتی در نرخ ارز و عدم ثبات قیمت کالاها و خدمات مشکلات فراوانی را به وجود آورده و پیشنهاد دادم تا در اولین فرصت روسای کمیسیونهای تخصصی مجلس جلسهای را با رئیس جمهور و تیم اقتصادی دولت برگزار کنند.
رئیس کمیسیون تدوین آئین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی گفت: اگر تیم اقتصادی دولت راهکار جدی برای این موضوع دارد ما نیز کمک کنیم ولی اگر تیم دولت برنامه منسجم و واحدی در این زمینه نداشته باشد، کمیسیونهای مجلس برنامهای را ارائه میکنند تا مطالبات مردم برای ایجاد ثبات اقتصادی و کنترل قیمت کالا و خدمات را شاهد باشیم./
پایان پیام
برای دیدن گزارش تصویری این برنامه اینجا کلیک کنید.