سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بسیاری از فضاهای آموزشی به علت شناسنامه نداشتن و عدم آگاهی مسئولان مربوطه کاملا بلااستفاده مانده‌اند، گفت: برخی از این مکان ها در طول چندین سال به تصرف غیرقانونی افراد درآمده‌اند.

تغییر کاربری راهی برای نجات فضاهای آموزشی بلااستفاده از تصرف غیرقانونی

سید حمایت میرزاده در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت با اشاره به معافیت آموزش و پرورش از پرداخت عوارض تغییر کاربری و تاثیر آن در بودجه نظام آموزشی، گفت: برخی فضاهای آموزشی در مناطق تجاری قرار گرفته‌اند و از آنجایی که این محیط ها بسیار شلوغ و پررفت و آمد هستند محیط مناسبی برای کلاس درس و تعلیم و تربیت نیستند در واقع رفت و آمد بچه ها در این مناطق با سختی و دشواری انجام می گیرد.

کدام یک از فضاهای آموزشی قابلیت تغییر کاربری دارند؟

نماینده مردم گرمی در مجلس شورای اسلامی افزود: آموزش و پرورش می تواند با تغییر کاربری برخی فضاهای آموزشی بلااستفاده بسیاری از مشکلات خود در حوزه اعتبارات را حل کرده و منابع مالی موردنیاز برای پرداخت مطالبات، سرانه مدارس، خرید تجهیزات و امکانات، نوسازی و مقاوم سازی مدارس و... را تامین کند.

وی در پاسخ به اینکه برخی فضاهای آموزشی جزئی از هویت این وزارتخانه هستند قانون چگونه اجازه تغییر کاربری این فضاها را به آموزش پرورش داده است، بیان کرد: در قانون ذکر شده بخشی از فضاهای آموزشی؛  به معنای آنکه فضاهای آموزشی که غیرقابل استفاده هستند و یا در محیط های تجاری قرار دارند تغییر کاربردی داده شوند.

مدارسی که هویت آموزش و پرورش هستند به موزه تبدیل شوند

این نماینده مردم در مجلس با بیان اینکه بسیاری از فضاهای آموزشی به علت شناسنامه نداشتن و عدم آگاهی مسئولان مربوطه کاملا بلااستفاده مانده‌اند، تاکید کرد: دبیرستان البرز تهران، رشدیه تبریز و... هویت آموزش و پرورش است مسلما منظور از تغییر کاربری این گونه مدارس و فضاها نیست بلکه فضاهای مازاد و بلااستفاده است؛ می توان از مدارسی که شرایط مناسبی برای حضور دانش‌آموزان و در نتیجه آموزش را ندارند اما جزئی از هویت و اصالت آموزش و پرورش محسوب می‌شوند به عنوان موزه این وزارتخانه استفاده کرد.

میرزداه  با بیان اینکه می توان پس از تغییر کاربری از فضاهای بلااستفاده آموزش و پرورش برای ساخت کتابخانه، نمایشگاه های کتاب، مغازه‌ی لوازم التحریر یا مغازه‌ای برای فروش میز، صندلی، وسایل آزمایشکاهی و تجهیزات موردنیاز مدارس استفاده کرد، ادامه داد: با این اقدام هویت این محیط ها تفاوت چندانی با گذشته ندارند  و رسالتشان در جهت تعلیم و تربیت و آموزش است.

بسیاری از مکان های آموزش و پرورش به دلیل بلااستفاده ماندن در طول چندین سال گذشته به تصرف غیرقانونی  افراد درآمده است زیرا زمانی که مسئولان تغییر کرده اند اطلاعی از این منابع و فضاها نداشتند

سخنگوی فراکسیون فرهنگیان در مجلس با بیان اینکه می‌توان حتی با تغییر کاربری هویت فضاهای آموزشی را حفظ کرد، خاطرنشان کرد: درآمد مناسبی از این معافیت عاید آموزش و پرورش می شود.

وی با بیان اینکه در صورتی که آموزش و پرورش فضای آموزشی مازادی داشته باشد می تواند بفروش رساند، عنوان کرد: بسیاری از مکان های آموزش و پرورش به دلیل بلااستفاده ماندن در طول چندین سال گذشته به تصرف غیرقانونی  افراد درآمده است زیرا زمانی که مسئولان تغییر کرده اند اطلاعی از این منابع و فضاها نداشتند.

آموزش و پرورش می‌تواند با تغییر کاربری فضاهای بلااستفاده و مازاد تا حدودی اعتبارات لازم برای ساخت مدارس ایمن و مقاوم سازی فضاهای آموزشی و.... را به دست آورد

سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی معتقد است آموزش و پرورش می‌تواند با تغییر کاربری فضاهای بلااستفاده و مازاد اعتبارات لازم برای ساخت مدارس ایمن و مقاوم سازی فضاهای آموزشی و....استفاده کند./

پایان پیام        

برچسب‌ها

آخرین اخبار