سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس می‎‌گوید تعدادی از نمایندگان خواستار رسیدگی به عملکرد صندوق نوآوری و شکوفایی به ویژه در بحث هزینه‌کرد مالی و اعتباری آن شدند.

صندوق نوآوری و شکوفایی زیر ذره‌بین نمایندگان/ ضرورت رسیدگی به عملکرد و نحوه هزینه‌کرد اعتبارات

سید حمایت میرزاده در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت  با اشاره به درخواست برخی نمایندگان برای رسیدگی به عملکرد صندوق نوآوری و شکوفایی گفت: تعدادی از نمایندگان مجلس معتقدند سالیان سال، مجلس، معاونت علمی ریاست جمهوری، وزارت علوم و دیگر دستگاه‌ها به صندوق نوآوری و شکوفایی اعتبارات تخصیص داده و به آن کمک کرده‌اند؛ ضمن آنکه از خود پژوهشگران هم هزینه‌هایی دریافت شده است.

نماینده مردم گرمی در مجلس شورای اسلامی افزود: به اعتقاد این دسته از نمایندگان باید بررسی شود که آیا عملکرد این صندوق در راستای حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان و افراد صاحب‌ایده بوده یا خیر؛ و اصلا این صندوق چه کاری برای جامعه هدف خود انجام می‌دهد.

ماده 236 آیین‌نامه داخلی مجلس چه می‌گوید؟

سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس بیان کرد: این عده از نمایندگان از کمیسیون آموزش مجلس در خواست اعمال ماده 236 آیین‌نامه داخلی مجلس نسبت به این صندوق را داشتند؛ زیرا بر اساس ماده ۲۳۶ هر گاه حداقل ۱۰ نفر از نمایندگان و یا هر کدام از کمیسیون‌ها، عدم رعایت شئونات و نقض یا استنکاف از اجرای قانون یا اجرای ناقص قانون توسط رئیس جمهور و یا وزیر و یا مسؤولان دستگاه‌های زیرمجموعه آنان را اعلام کنند، موضوع بلافاصله از طریق هیأت رئیسه جهت رسیدگی به کمیسیون ذیربط ارجاع می‌شود.

چنانچه نظر مجلس بر تأیید گزارش تخلف باشد، موضوع جهت رسیدگی به قوه قضاییه و سایر مراجع ذی‌صلاح ارسال می‌شود تا خارج از نوبت رسیدگی کنند

سخنگوی فراکسیون فرهنگیان مجلس اعلام کرد: کمیسیون موظف است حداکثر ظرف ۱۰ روز موضوع را رسیدگی و در صورت وارد بودن با اظهارنظر صریح، گزارش خود را از طریق هیأت ‌رئیسه به مجلس ارائه دهد.

وی ادامه داد: بر اساس تبصره این ماده، چنانچه نظر مجلس بر تأیید گزارش باشد، موضوع جهت رسیدگی به قوه قضاییه و سایر مراجع ذی‌صلاح ارسال می‌شود تا خارج از نوبت و بدون تشریفات دادرسی رسیدگی کنند.

صندوق نوآوری و شکوفایی از اعتبارات دولتی استفاده می‌کند

میرزاده گفت: درخواست این نمایندگان بیشتر درباره نحوه هزینه‌کرد و حمایت این صندوق است؛ زیرا معتقدند اعتباراتی در اختیار این صندوق قرار گذاشته شده که او وظیفه دارد از صاحبان ایده، موسسان شرکت‌ها، نوآوران و مخترعان و غیره پشتیبانی کنند یا تسهیلات ارزان قیمت در اختیار ایشان قرار دهند.

سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس تاکید کرد: البته شرکت‌های دانش‌بنیان غیردولتی هستند اما صندوق حمایت از این شرکت‌ها از اعتبارات دولتی استفاده می‌کند که مورد حمایت معاونت علمی ریاست جمهوری و مجلس نیز است؛ اما درخواست کنندگان اعمال ماده 236 معتقد هستند تخلفاتی در این صندوق صورت می‌گیرد و این پول سر جای خود هزینه نشده است./

پایان پیام

برچسب‌ها

آخرین اخبار