عضو مجمع نمایندگان سیستان و بلوچستان،گفت: در حال حاضر جمعیت یک میلیون و سیصد هزار نفری شهر زاهدان و سیستان از چاه نیمه استفاده می‌کنند، که متاسفانه همین چاه‌های نیز به مرحله انتهایی رسیده  و آبی درون این چاه باقی نمانده است.

نفس‌های آخر چاه‌های نیمه سیستان/سد‌های متعدد افغان‌ها مانع ورود حقابه ایران از رود هیرمند

علیم یارمحمدی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه‌ملت، با اشاره وضعیت زیست محیطی استان سیستان و بلوچستان گفت:  خشکسالی و کمبود آب در منطقه سیستان و بلوچستان قدمتی طولانی داشته و بیش از 40 سال است که در این منطقه وجود دارد. خشک سالی‌های بلند مدت  برای مردم این استان مشکلات بسیار زیادی ایجاد کرده و متاسفانه بخشی از جمعیت این استان به دلیل همین مشکلات زیست محیطی به شهر‌های دیگر مهاجرت کرده‌اند.

سد‌های متعدد افغان‌ها مانع ورود حقابه ایران از رود هیرمند

نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: متاسفانه در مسیر رود هیرمند تعداد زیادی سد ساخته شده و حقآبه ایران از رود هیرمند به داخل کشور نمی‌آید. امروزه تنش‌های آبی در جای جای دنیا وجود دارد و همه کارشناسان ندا می‌دهند که جنگ‌های آینده بر سر آب خواهد بود، به همین دلیل باید موضوع به این مهمی را با حساسیت و تحلیل‌های علمی بررسی کنیم.

در حال حاضر جمعیت یک میلیون و سیصد هزار نفری شهر زاهدان و سیستان از چاه نیمه استفاده می‌کنند، که متاسفانه همین چاه‌های نیز به مرحله انتهایی رسیده  و آبی درون این چاه باقی نمانده است

این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی با اشاره به وضعیت آبی شهرهای استان سیستان و بلوچستان اظهار کرد: در حال حاضر جمعیت یک میلیون و سیصد هزار نفری شهر زاهدان و سیستان از چاه نیمه استفاده می‌کنند، که متاسفانه همین چاه‌های نیز به مرحله انتهایی رسیده  و آبی درون این چاه باقی نمانده است.

شرایط نا مناسب چاه‌های نیمه سیستان 

عضو مجمع نمایندگان سیستان و بلوچستان، افزود: اگر آب این چاه‌های نیمه که منبع تامین آب بسیاری از مردم شهر‌های منطقه سیستان هستند از بین برود و دریاچه هامون نیز احیا نشود، مشکلات مردم به مراتب افزایش پیدا خواهد کرد، در گذشته ماسه بادی مشکلاتی را برای مردم  ایجاد می‌کرد اما امروزه ریزگرد‌ها به مراتبط  مشکلات بیشتری را برای مردم ایجاد کرده و عرصه را برای مردم تنگ کرده است و باید مسئولان مربوطه هرچه سریع‌تر تدابیری برای حل این بحران بیاندیشند.

 

:بیشتر بخوانید

 

این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی خاطر نشان کرد: متاسفانه حقآبه رود هیرمند به داخل کشور نمی‌آید، حتی به این میزان که حداقل کف دریاچه هامون یک مقدار خیس باشد و طوفان ها موجب بلند شدن ریزگرد‌ها نشود چرا که منشاء  این گرد و غبار‌ها داخلی است. موضوع حقه‌آبه ها به همه ارگان‌ها از جمله وزارت امور خارجه مربوط می‌شود و باید این مسائله را پیگیری کنند. /

پایان پیام

برچسب‌ها

آخرین اخبار