احمد مازنی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت در مورد دستاوردهای فرهنگی انقلاب اسلامی گفت: اولین و مهمترین مسئلهای که بعد از انقلاب بیشتر نمود پیدا کرد خودباوری و احساس قدرت مردم ایران است؛ مردم تا قبل از بهمن 57 در شرایطی زندگی میکردند که اراده آنها در اداره کشور و سرنوشتشان هیچ تاثیری نداشت و به صورت سیستماتیک از طریق قدرتهای بیگانه و سرویسهای اطلاعاتی و امنیتی بیگانه برای کشور ایران و مردم تصمیمگیری میشد و کشور بر مدار سلطه آمریکاییها و انگلیسیها میگشت و مجلس ایران نیز مجلسی بود که کاملا وابسته به اراده حاکمان وابسته به سلطه غرب بود.
اولین و مهمترین مسئلهای که بعد از انقلاب بیشتر نمود پیدا کرد خودباوری و احساس قدرت مردم است
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس ادامه داد: در هر انتخابات فرمایشی که برگزار میشد، شاه ایران افرادی را تعیین میکرد و ابلاغ میکرد که باید چه افرادی از صندوق خارج شوند و 2 حزب ایران نوین و حزب مردم را در یک مقطع خاص تشکیل داده بودند که در درون حکومت شاه 2 جناح مقابل و مخالف شکل داده بودند که این دعوا و بازی کاملا ساختگی بود.
رییس کمیسیون فرهنگی مجلس تصریح کرد: حتی یک بار سران یکی از این احزاب که یک جمله انتقادی در محفلی گفته بود باعث شد که شاه بسیار عصبانی شده و به شدت برخورد کرده و بعدها نیز این حالت فرمایشی 2حزبی را برنتابیدند و حزب رستاخیز تشکیل دادند و شاه رسماً اعلام کرد که هر کسی که نمیخواهد در این حزب باشد و زندگی کند میتواند گذرنامه خود را بگیرد و از ایران برود. از یک سو گرفتار استبداد داخلی بودیم و مستبدین داخلی وابسته به استیلای خارجی بودند و این وسط اراده مردم نقشی در اداره کشور نداشت.
وی افزود: بزرگترین دستاورد انقلاب سرمایه انسانی است که اراده کرده تا در تعیین سرنوشت خود و کشورش نقش داشته باشد و در آن بتواند تغییر ایجاد کند و اراده کرده تا در شئون مختلف کشور خود نقش موثری داشته باشد و حاصل این دستاورد مهم فرهنگی و سرمایه اجتماعی، پیروزی انقلاب اسلامی بود انقلابی که بدون استفاده از اسلحه و بدون خشونت، با شعار و پخش سخنرانیهای امام خمینی در غالب نوارهای کاست و با اعلامیه، بیانیه و حتی راهپیماییهای آرام که البته از سوی حکومت وابسته شاه به خاک و خون کشیده میشد، مردم در نهایت آرامش مبارزه کردند و به پیروزی رسیدند و این اولین دستاورد سرمایه انسانی بود.
سرمایه انسانی دستاورد بالاتری است که به دست آمده
رییس کمیسیون فرهنگی مجلس تصریح کرد: سرمایه انسانی دستاورد بالاتری است که به ثمر رسیده و منجر به 22 بهمن و پیروزی انقلاب اسلامی شد؛ در ادامه هم دفاع مقدس در مقابله با تحریم، در مقابله با کودتاهای نظامی که رسما در کشور میخواستند انجام دهند و حتی در مقابله با تروریسم داخلی، منطقهای و بینالمللی و... در همه عرصهها و صحنهها، این سرمایه و این اراده همیشه به عنوان مهمترین دستاورد وجود داشته است.
با یک حکومت تبهکار وابستهای سر و کار داشتیم که با کودتا، جنگ و استفاده از قدرت خارجی ساقط نشد بلکه با اراده مردم و رهبری مرجع تقلید دینی ساقط شد
وی عنوان کرد: ما با یک حکومت تبهکار وابستهای سر و کار داشتیم که با کودتا، جنگ و استفاده از قدرت خارجی ساقط نشد بلکه با اراده مردم و رهبری مرجع تقلید دینی ساقط شد و بعد نظامی تشکیل شد که باز با اراده همین مردم بود یعنی با اینکه امام از ناحیه مردم مورد تایید بود، در بهشت زهرا اعلام کرد به دلیل اینکه شما مردم من را قبول دارید دولت تعیین میکنم و تو دهن این دولت میزنم. علیرغم اینکه دولت موقت تشکیل میدهد، شکل و اسم نظام را به رفراندوم و همهپرسی میگذارد و اعلام میکند که من به جمهوری اسلامی رای میدهم اما شما میتوانید به هر چه میخواهید رای دهید و در تدوین قانون اساسی در همه مراحل این مردم ایران بودند که تصمیم گرفتند.
مردم باید خودشان تصمیم بگیرند که چگونه مسیر را ادامه دهند
این نماینده مردم در مجلس دهم گفت: امروز هم اگر قرار باشد در اداره کشور، حل مسائل داخلی، عبور از بحرانهای خارجی، تحریم، جنگ روانی و جنگ اقتصادی موفق شویم این دستاورد فرهنگی باید مورد توجه باشد یعنی مردم ایران باید برای خود تصمیم بگیرند که چگونه زندگی کنند و این مسیر را ادامه دهند؛ مطمئنا نه خشونت و نه مداخله خارجی و نه بیتفاوتی مردم راهحل است یعنی هر کدام از اینها ما را از مهمترین دستاورد انقلاب که اراده مردم است و باعث شده 40 سال تا این مسیر بیاییم، محروم میکند.
رییس کمیته فرهنگ، هنر و رسانه کمیسیون فرهنگی مجلس اظهار داشت: بقیه دستاوردها را اگر بخواهیم با آمار و ارقام بیان کنیم، مستلزم تهیه اطلاعات، آمار، مقایسه قبل و بعد از انقلاب و نقات قوت و ضعف و بررسی بسیاری از موارد و دادههای قوی است تا منجر به یک رفتار شعاری نشود.
توان ایجاد تغییر در زندگی فرهنگیترین مسئله در انقلاب
وی با بیان اینکه اگر یک جامعه احساس میکند که توان لازم را برای ایجاد تغییر در زندگی خود دارد، فرهنگیترین مسئله در انقلاب است افزود: در حوزه موسیقی باید بگویم که جامعه سنتی مذهبی که قبل از انقلاب اسلامی حاضر نبودند حتی یک سرود همراه با ساز را بشنوند و آن را حرام میدانستند امروزه در فضای رسانههای متعلق به نظام جمهوری اسلامی ایران هستند که در آن شبانه روز موسیقی نواخته میشود و خود این دستاورد و رشد فکری در جامعه است.
سینمای ایران با فرهنگ بومی و ارزشهای اسلامی سازگار است
وی تصریح کرد: در حضور حضرت امام، با تمام انواع سازهای موسیقی، یک موسیقی زنده اجرا شد. زمانی که امام 12 بهمن به بهشت زهرا تشریف میآورند، زمانی که میخواهند راجع به سینما صحبت کنند میگویند ما با سینما مخالف نیستیم بلکه با فحشا مخالفیم. مفهوم این جمله این بود که وجه غالب سینماهای قبل از انقلاب اسلامی به لحاظ اخلاقی قابل دفاع نبود اگرچه قبل از انقلاب فیلمهای خوب داشتیم اما بسیار معدود بود.
سینمای ایران در سطح بینالملل حرف برای گفتن دارد
وی گفت: در چهلمین سال انقلاب اسلامی سی و هفتمین جشنواره فجر را برگزار میکنیم میبینیم که جوانان و پیشکسوتانی دراین حوزه هستند که در سینما در سطح بینالملل حرف برای گفتن دارند؛ سینمای ایران هم با فرهنگ بومی و ارزشهای ما سازگار است و هم به عنوان یک هنر در عرصه بینالمللی حضور داریم.
رییس کمیسیون فرهنگی مجلس با بیان اینکه در بخش مربوط به نقش مردم در جامعه هنوز جای کار داریم افزود: اگر مردم اراده کنند و به این نتیجه برسند که توانایی لازم برای تغییر دارند، میتوانند هر کاری انجام دهند حتی میتوانند از جنگ و تحریم عبور کرده و یا اقتصاد را رونق ببخشند و صنعت گردشگری و هنر را رونق دهند و حتی آسیبهای اجتماعی را برطرف و با آن مقابله کنند./
پایان پیام