نماینده مردم اهواز، کارون، باوی و حمیدیه در مجلس با بیان اینکه ایران در تولید سوخت مازوت در صف اول بحران قرار دارد، از وزیر نفت خواست تا در خصوص تولید این نوع سوخت که دارای گوگرد بالا بوده و ایمو نیز آن را تحریم کرده است، چاره‌اندیشی کند.

ایران در تولید مازوت در صف اول بحران قرار دارد

به گزارش خبرنگارخبرگزاری خانه ملت، علی ساری در نشست علنی نوبت عصر امروز ( سه‌شنبه، 3 اردیبهشت ماه) مجلس شورای اسلامی در جریان سوال از وزیر نفت در زمینه سوخت مازوت، گفت: هم اکنون نباید این تصور ایجاد شود که وزارت نفت در تمامی عرصه‌ها نفت، گاز و پتروشیمی پیوسته عملکرد منفی داشته است، چرا که این وزارتخانه اقدامات ارزشمند و درخور تقدیری در حوزه صادرات گاز به ترکمنستان و مباحث مرتبط با اوپک داشته است.

نماینده مردم اهواز، کارون، باوی و حمیدیه در مجلس شورای اسلامی، با اشاره به اینکه وزیر نفت در قامت دیپلمات بزرگ نفتی شایسته تقدیر است، به این نکته اشاره کرد که سوال کنونی وی در رابطه با سوخت مازوت دو سال قبل مطرح شده و به دلیل تراکم کار مجلس تاکنون در نوبت باقی مانده است.

وی یادآور شد: کشور در زمان کنونی در شرایط سختی قرار دارد کما اینکه تبعات حادثه سیل اخیر خوزستان به حدی بزرگ است که نه تنها ظرف یک هفته بلکه در روزهای کنونی به دلیل سیاست غلط عدم رهاسازی آب که از آذر تا اسفند ماه ادامه داشته مردم این منطقه را قربانی کرده است که قطعاً این موضوع را به طور جدی پیگیری خواهیم کرد.

ساری افزود: نهاد بین‌المللی کشتیرانی IMO سال 2020 را برای ممنوعیت استفاده از نفت کوره به دلیل گوگرد بالا تعیین کرده است به گونه‌ای که کشتی‌ها برای تردد از آب‌های بین‌المللی نمی‌توانند از این نوع سوخت استفاده کنند اما وزارت نفت در این رابطه نتوانسته گام خوبی بردارد و این در حالی است که باید تدابیر ویژه‌ای در این خصوص اتخاذ کند.

این نماینده مردم در مجلس دهم تأکید کرد: سوخت مازوت نسبت به محصول نفت کمی ارزان‌تر فروخته می‌شود، بنابراین از وزیر نفت انتظار داریم که به این نکته اشاره کند که مازوت چند دلار ارزانتر نسبت به نفت فروخته می‌شود، همچنین ما وقتی درگیر مسائل تحریم یک طرفه آمریکا هستیم، در این شرایط سخت این طور به نظر می‌رسد که می‌خواهند از نفت به عنوان یک حربه در جهت تحقق مقاصد سیاسی خود استفاده کنند.

وی با بیان اینکه طرح سوال کنونی در این شرایط خاص برای تقابل با وزارت نفت هم راستای سیاست‌های آمریکا نیست، افزود: هم اکنون باید وزیر نفت در این خصوص شفاف سازی کند که ما چند بشکه مازوت عرضه می‌کنیم و آن را به کدام سمت می‌فرستیم، آیا در داخل مصرف شده یا خارج از کشور عرضه می‌شود تا در ادامه محاسبه کنیم که کشور ما از حیث مازوت چند میلیارد دلار ضرر خواهد کرد.

ساری عنوان کرد: هم اکنون باید به این نکته اشاره کنم که در روزهای گذشته وزیر نفت عربستان دست در دست وزیر انرژی روسیه در ارتباط با سهمیه‌ها به دنبال این بودند که شرایط را برای ایران تنگ‌تر کنند، اما وزارت نفت از این وضعیت سرافراز بیرون آمد بنابراین می‌توان گفت این وزارتخانه به عنوان سپر دفاعی کشور قرار گرفته است.

این نماینده مردم در مجلس دهم اظهار کرد: امروزه 5 میلیون بشکه سوخت مایع در جهان مصرف می‌شود که 3.5 میلیون از آن با گوگرد بالای 35 هزار است، همچنین ایران به دلیل تولید بالای مازوت در صف اول بحران قرار دارد و این در حالی است که در محدوده کانادا، آب‌های حاشیه اروپا مصرف سوخت مازوت ممنوع شده است به همین دلیل می‌توان گفت 3.5 میلیون نفت کوره ما خریداری ندارد.

وی افزود: هیچ هیدروکربنی بر روی دست کشوری نخواهد ماند، اما تفاوت در میزان عرضه و قیمت آن است ضمن اینکه در دنیا 11 درصد تولید پالایشگاه نفت کوره با گوگرد بالا است، اما در ایران این مورد 3 برابر بیشتر است، بنابراین انتظار می‌رود وزارت نفت برای این مازاد عجیب جایگزینی پیدا کند و برنامه‌ریزی دقیق و منطقی داشته باشد.

ساری عنوان کرد: بر اساس گفته وزیر نفت تولید ما در این حوزه روزانه 35 هزار بشکه بوده است که به هیچ وجه در نیروگاه های کشور مصرف نمی‌شود مگر در موارد کوتاه و حساس ضمن اینکه در این شرایط عربستان در نیروگاه‌های خود بدون رعایت مقررات زیست محیطی از این نوع سوخت استفاده می‌کند، اما ایران با رعایت مقررات زیست محیطی به این امر می‌پردازد.

وی افزود: ما اگر می‌توانستیم 10 دلار ارزانتر بفروشیم بنابراین 350 هزار بشکه را اگر ضرب در 365 روز کنیم، به عدد یک میلیارد و 277 می رسیم. ضمن اینکه خسارات وارد شده ناشی از ضرر و زیان این بخش به دلیل مشکلاتی اعم از سوخت دارای گوگرد بالا، وجود تحریم‌های آمریکا و ایمو که شامل همه کشورها شده به وجود آمده است.

این نماینده مردم در مجلس دهم خطاب به وزیر نفت گفت: شما باید به این نکته اشاره کنید که از بین بازیگران میانی، پالایشگاه‌های خارجی و مخلوط کردن این میزان سوخت با نفت دارای گوگرد پایین کدام را انتخاب می‌کنید.

وی با اشاره به اینکه تکنولوژی اسکرابرها در اختیار کشتی‌ها قرار ندارد، یادآور شد: وقتی سوخت مازوت با رقابت قابل استحصال است، انتظار می‌رود در بخش تقاضا رقبا به شدت میداندار شرایط جدید ما باشند ضمن اینکه نباید فراموش کرد که ما در رابطه با پروژه ریزگردها فقط توانستیم صد میلیارد یورو دریافت کنیم.

ساری خطاب به وزیر نفت تصریح کرد: در دیانت  شما و پایبندی‌تان به نظام جمهوری اسلامی هیچ تردیدی وجود ندارد، اما این انتقاد بر شما وارد است که چرا به وعده خود در خصوص کاهش آلایندگی‌های خوزستان که در صحن مجلس بر آن تأکید کرده بودیم عمل نشده است هر چند شما دستورات خوبی دادید اما همکارانتان در شرکت نفت حتی یک ریال هم برای آن پرداخت نکردند بنابراین انتظار می‌رود شما و وزیر اقتصاد این موضوع را دنبال کنید.

نماینده مردم اهواز، کارون، باوی و حمیدیه در مجلس شورای اسلامی در پایان در رابطه با وضعیت کریدور اهواز و خط لوله‌های مستقر در آن که جان مردم را به خطر انداخته تذکر داد./

پایان پیام

برچسب‌ها

آخرین اخبار