علیم یارمحمدی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملتدر رابطه با ضرورت استفاده از مدیران بومی در استانهای شرقی کشور گفت: اکثر استانهای غربی کشور بخصوص آذربایجانها از نیروهای بومی دلسوز استفاده میکنند و همواره هم پیشرو بودهاند، اما متاسفانه قبل از انقلاب شهرهای شرقی کشور با کمبود نیرو متخصص، کارآمد و تحصیل کرده مواجه بوده و از طرفی رژیم پهلوی نتوانسته و یا نخواسته نیروی مورد نیاز خودش را از مردم بومی استانها انتخاب کند. اما بعد از پیروزی انقلاب اسلامی خدمات ارزندهای از سوی نظام در این نقطه از ایران ارائه شده و نیروهای کارآمد و توانمندی نیز پرورش یافتند.
استفاده از نیروهای بومی مسیر توسعه استانها را هموارتر میکند
نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه نیروهای بومی منطقه با دلسوزی و شناخت بهتر منطقه، مسیر توسعه استانها را هموارتر میکنند، ادامه داد: معتقدم بومیها، دلسوزی بیشتری نسبت به منطقه خودشان دارند، از طرفی وجود نیروهای بومی و کارآمد استانها در مرکز کشور و وزارتخانهها نیز میتواند بر ظرفیتهای منطقهای تاکید بیشتری داشته باشد و شرایط پیشرفت و توسعه استانها را نیز هموارتر کند، اما متاسفانه تمامی دولتمردان ما از ظرفیتهای منطقه سیستان و بلوچستان غافل بودهاند و تنها مقام معظم رهبری به این استان نگاهی ویژه داشته و از دیرباز تاکنون بر اهمیت توجه به مشکلات مردم و ارتقاء شاخص های رفاهی و توسعه اقتصادی این منطقه تاکید فرمودهاند که حاصل آن دو سند چشمانداز بسیار مهم بود.
سند توسعه زیرساختهای منطقه سیستان و بلوچستان در میانه راه رها شد
یارمحمدی با اشاره به سند چشم اندازه توسعه شرق کشور، افزود: بر اساس برنامهریزی ابتدایی تمامی زیرساختهای منطقه سیستان و بلوچستان متحول میشد اما متاسفانه این برنامه که قرار بود تا سال 90 اجرایی شود، در میانه راه رها شد. در همین راستا بارها از مسئولان مربوطه درخواست کردیم تا اسناد مربوط به برنامهها را جمعآوری کنند تا از طریق وزارتخانهها پیگیری کنیم، اما علی رغم وعدههای متعدد هیچ اتفاقی نیفتاد.
توسعه سواحل مکران در هاله ای از ابهام
این نماینده مردم در مجلس با اعلام اینکه توسعه سواحل مکران برنامه دوم و مورد تاکید مقام معظم رهبری برای منطقه سیستان و بلوچستان بود، تصریح کرد: توسعه سواحل مکران، بندر جاسک، بندر چابهار و استفاده از 400 کیلومتر مرز آبی اقیانوسی میتوانست ما را به ۷۵ درصد کشورهای دنیا متصل کند، که متاسفانه علی رغم اینکه حدود 7 سال از ابلاغ این سند میگذرد، اما مسئولان مربوطه هیچ توجهی به آن نکردند.
یارمحمدی یادآور شد: معتقدیم غیربومیها مهمان ما هستند و دلشان هم برای کشور میسوزد اما اهمیت، جایگاه و ظرفیتهای استان سیستان و بلوچستان را نمیتوانند به مرکز کشور انتقال بدهند، از سویی دیگر دولت هم چنین عزمی و ارادهای ندارد، به عنوان مثال بودجههای سالانه چند صد میلیاردی که برای توسعه زیرساختهای این استان در نظر گرفته میشود را هیچ کس پیگیری نمیکند که آیا محقق میشود یا خیر؟ شاید این بودجهها بتواند بخشی از مشکلات مردم منطقه را حل کند اما هیچ کسی به دنبال آن نمیرود.
توسعه سیستان و بلوچستان نیازمند سند آمایشی
عضو هیأت رئیسه کمیسیون عمران مجلس با تاکید بر اینکه مسئولان اجرایی کشور باید از ظرفیت بومیها و دلسوزها بیشتر استفاده کنند، خاطر نشان کرد: لازم است سند آمایشی برای استان سیستان و بلوچستان و مرتبط با سیاستهای کشور تنظیم شده و برنامههای توسعهای بر اساس آن تنظیم و اجرایی شود و همچنین از ظرفیت بومیهای دلسوز قوم بلوچ و سیستان نیز استفاده شود. بنابراین انتظار میرود به صورت ویژه به ظرفیتهای استان توجه شود تا شاهد آینده خوبی برای اقتصاد و امنیت شرق کشور باشیم./
پایان پیام