نائب رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس، با بیان اینکه پیوند بین صنعت و دانشگاه در حد شعار باقی مانده است، تحقق این مهم را با وجود بیمار بودن صنعت و دانشگاه‌های کشور غیرممکن دانست.

ارتقای حوزه تولید با وجود صنعت و دانشگاه‌های بیمار امکانپذیر نیست

قاسم احمدی لاشکی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، در مورد اظهارنظر رئیس دانشگاه صنعتی شریف مبنی بر اینکه صنعت بجای خرید محصول خارجی از توان دانشگاهیان در فناوری‌های تولید استفاده کند، گفت: اغلب دانشگاه‌های کشور به‌روز نیستند و تنها روش آنها ارائه مطالبی به صورت تئوری بوده که دانشجویان در ازای حفظ کردنشان مدرک دریافت کنند و در این مراکز برای مهارت آموزی برنامه‌ریزی نشده است.

دانشگاه صنعتی شریف به‌عنوان یکی از بهترین دانشگاه‌های کشور خروجی مطلوبی ندارد

نماینده مردم نوشهر و چالوس در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: دانشگاه صنعتی شریف یکی از بهترین دانشگاه‌های کشور است، اما نتوانسته پژوهشکده‌ها، پژوهشگاه‌ها و مراکز مهارت‌آموزی خود را به گونه‌ای فعال کند که خروجی قابل قبولی داشته باشند.

وی تصریح کرد: دانشگاه‌ها از تعداد محدودی نخبه برخوردار هستند که آنها را به جشنواره‌ها یا المپیادها می‌فرستند که این روند قابل قبولی نیست، چرا که وقتی تعداد نخبگان کشور محدود باشند به طور قطع کشورهای توسعه‌یافته برای جذب آنها اقدام می‌کنند.

احمدی لاشکی تاکید کرد: طرح‌های درخوری برای فعالسازی مراکز رشد و پارک‌های علمی و فناوری ارائه شد و به دانشگاه‌ها اجازه دادیم تا مراکز رشد در آنها فعال شوند، اما چون صنعت و دانشگاه‌های کشور بیمار هستند نمی‌توانند در کنار هم کارایی داشته باشند، بنابراین ما باید به دنبال طبیب برای رفع مشکلات این دو بخش باشیم.  

وی خاطرنشان کرد: اگر ما همچون ژاپن و کره که دارای برندهایی همچون دوو و میتسوبیشی هستند، صنعت را داخل دانشگاه بیاوریم که در پی آن تعدادی کار آر اند دی انجام دهند و تعدادی هم در حوزه کار و صنعت قرار بگیرند می‌توانند مشکلات موجود در این زمینه را حل کنند.

صنعتگران از بیمار بودن صنعت و دانشگاه سوءاستفاده می‌کنند

مهمترین اقدام ساپیا تولید پراید بوده که با کوچکترین تصادف در آن هیچ جانداری زنده باقی نمی‌ماند که نشان می‌دهد صنعتگران از بیمار بودن صنعت و دانشگاه سوءاستفاده می‌کنند.

احمدی لاشکی یادآور شد: هم‌اکنون بزرگترین صنعت کشور خودروسازی بوده که سایپا و ایران خودرو در این زمینه فعال هستند و هیچ خاصیتی ندارند جز اینکه همچون بانک‌ها جیب مردم را ببلعند، کما اینکه مهمترین اقدام ساپیا تولید پراید بوده که با کوچکترین تصادف در آن هیچ جانداری زنده باقی نمی‌ماند که نشان می‌دهد صنعتگران از بیمار بودن صنعت و دانشگاه سوءاستفاده می‌کنند.

دانشگاه‌ها مجالی برای تجربه‌اندوزی دانشجویان جهت فعالیت در حوزه صنعت ایجاد کنند

این نماینده مردم در مجلس دهم، اظهار کرد: ما باید در دانشگاه‌ها مجالی برای تجربه‌اندوزی دانشجویان جهت فعالیت در حوزه صنعت ایجاد کنیم و این اجازه را بدهیم که بارها خطا کنند و این نگاه را نداشته باشیم که اگر به صنعت ورود کنیم تعدادی از افراد بیکار خواهند شد.

نائب رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی، تاکید کرد: ما نباید در رابطه با پیوند صنعت و دانشگاه تنها در قالب شعار برای ارائه در سخنرانی‌ها استفاده کنیم، بلکه باید آمایش وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اجرا شود و امکان ایجاد هر نوع دانشگاه در هر نقطه از کشور به صورت پراکنده وجود نداشته باشد که موازی کاری کنند، بنابراین باید برای اجرای قوانین جهت ارتقای حوزه صنعت و دانشگاه وحدت رویه ایجاد شود./

پایان پیام

برچسب‌ها

آخرین اخبار