معاون بخش رسانه‌ای مؤسسه پژوهش انقلاب اسلامی تاکید کرد: اگر مجلس قانون خوبی وضع کرده و بر مسیر اجرای قوانین نظارت درستی داشته باشد، باعث خواهد شد که نهاد قانونگذاری به جایگاه اصلی خود بازگردد.

در رأس امور بودن مجلس، منوط به قانونگذاری صحیح است / انتظارات از مجلس نباید غیرمعقول باشد

مهدی فضائلی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، در خصوص ضرورت تعامل مجلس یازدهم با دولت و اشاره این مهم در نخستین نطق رئیس مجلس گفت: انتظار می رود که مجلس و دولت دست در دست یکدیگر و بدون حاشیه سازی به سمت اولویت های اصلی کشور بروند، چرا که رهبر معظم انقلاب در پیام خود به مجلس یازدهم بسیار شفاف آنها را بیان کردند تاکید ایشان توجه به معیشت و محرومیت زدایی بود از این رو باید مسائل برطرف شود.

مجلس و دولت بدون حاشیه سازی به سمت اولویت های اصلی کشور بروند

معاون بخش رسانه‌ای مؤسسه پژوهش انقلاب اسلامی با تاکید براینکه ایجاد تعامل میان قوا به رفتار همه این نهادها بستگی دارد، ادامه داد: تحقق این امر نیاز به همت دارد که مواضع مجلس یازدهم نشان از چنین عزم و همتی است و امیدواریم که تعامل خوبی میان مجلس و دولت ایجاد شود تا مسأله و اولویت اصلی کشور برطرف شود.

رأس امور بودن مجلس، در وهله اول منوط به قانونگذاری صحیح است

کارشناس مسائل سیاسی با اشاره به تأکید بر استفاده از ظرفیت نظارتی قوه مقننه از سوی مقام معظم رهبری و رئیس مجلس، بیان داشت: در رأس امور بودن مجلس در وهله اول منوط به قانونگذاری صحیح است. زمانی که مجلس قصد دارد قانونی را وضع کند باید ویژگی هایی را مد نظر داشته باشد که قابل اجرا بودن یکی از این موارد است.

وی توضیح داد: بعد از مرحله قانونگذاری، ضمانت اجرا مهم ترین بحث است. قوانین بسیاری در کشور وجود دارند اما اجرا نمی شوند چرا که ضمانت اجرایی لازم برای آنها لحاظ نشده است. دو مجموعه شامل قوه قضاییه و مجلس ضمانت اجرایی قوانین را برعهده دارند. ابزار نظارتی مجلس نیز زیاد است و باید از آن استفاده درست شود.

نظارت بر اجرای قانون سبب بازگشت نهاد قانونگذاری به جایگاه اصلی خود می شود

فضائلی در ادامه گفت‌وگو با خبرگزاری خانه ملت تاکید کرد: اگر مجلس قانون خوبی وضع کرده و بر مسیر اجرای قوانین نظارت درستی داشته باشد، باعث خواهد شد که نهاد قانونگذاری به جایگاه اصلی خود بازگردد.

معاون بخش رسانه‌ای مؤسسه پژوهش انقلاب اسلامی با اشاره به رویکرد چهارگانه رئیس مجلس که شامل شفاف سازی، هوشمندسازی، مردمی سازی و کارآمدسازی می شود، گفت: این تعابیر آکادمیک است و باید به نوعی عملیاتی شود بنابراین در وهله اول نیاز به تعریف صحیح دارد. این نگاه درست نیست که باید تمام ابزار و امکانات برای حل مشکلات در اختیار نمایندگان باشد بلکه برای کارآمد سازی مجلس باید از ظرفیت های موجود حداکثر استفاده را کنند.

انتظارات از مجلس نباید غیرمعقول باشد

وی با تاکید براینکه انتظارات از مجلس نباید غیرمعقول باشد، اظهار داشت: توانمندی های کشور و ظرفیت های آن مشخص است. برخی جریانات به دنبال این هستند که مطالبات از مجلس را بیش از حد معقول و غیرواقعی مطرح کنند.

توجه به تحقق عدالت باید در اولویت کاری نمایندگان قرار بگیرد

کارشناس مسائل سیاسی با اشاره به اقدامی که طی 4 دهه گذشته از آن غفلت شده است که مجلس یازدهم باید نسبت به آن رسیدگی کند، پرداخت و گفت: رهبری معظم در بیانات اخیر خود فرمودند که در حوزه عدالت ما نمره خوبی نداریم که باید از نظر اولویت در صدر امور مد نظر نمایندگان در مجلس یازدهم باشد./
پایان پیام

برچسب‌ها

آخرین اخبار