سخنگوی فراکسیون نظارت بر صنعت آب و برق مجلس با اشاره به بازدید فراکسیون متبوعش از شرکت ساخت پنل‌های خورشیدی، گفت: امکان تولید 6 کیلووات ساعت برق در روز با انرژی خورشیدی، حمایت از شرکت‌‎های دانش‌بنیان را ضروری کرده است.

بازدید فراکسیون نظارت بر صنعت آب و برق مجلس از شرکت ساخت پنل‌های خورشیدی/ضرورت حمایت از شرکت‌‎های دانش‌بنیان

نادرقلی ابراهیمی در گفت‌وگو با خبرنگار خانه ملت با اشاره به بازدید نظارتی روز گذشته جمعی از اعضای «فراکسیون نظارت بر صنعت آب و برق مجلس شورای اسلامی» از «شرکت دانش‌بنیان ساخت پنل‌های خورشیدی مانا انرژی» واقع در شهر خمین، گفت: بازدید از این شرکت با هدف رفع موانع پیش‌روی صنعت تولید انرژی‌های تجدیدپذیر و توسعه زنجیره تولید انرژی پاک انجام شد، این در حالی است که طبق قوانین ششم و هفتم توسعه پیشرفت باید بخشی از انرژی مورد نیاز کشور از طریق انرژی‌های تجدیدپذیر تامین شود.  

نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: با توجه به اینکه ما در کشور بیش از 300 روز آفتابی داریم و می‌توان از این طریق تا 6 کیلووات ساعت برق در روز تولید کرد باید این ظرفیت را جدی گرفت، در حالی که ظرفیت مذکور تقریبا 6 برابر ظرفیت کشورهای اروپایی است.

وی ادامه داد: شرکت ساخت پنل‌های خورشیدی مانا انرژی توسط جوانان کاربلد و با انگیزه ایرانی اداره می‌شود و خوشبختانه تاکنون توانسته‌اند زنجیره ارزش انرژی خورشیدی شامل تولید پنل، استخراج و پالایش سیلیکون، تبدیل سیلیکون به شمش، طراحی و آزمایش سلول‌های خورشیدی و... رونق دهند.

این نماینده مجلس با بیان اینکه شرکت ساخت پنل‌های خورشیدی مانا انرژی ظرفیت بالایی در تولید پنل‌های خورشیدی دارد، اظهار کرد: این شرکت تولید حدود 2 هزار 300 مگاوات پنل خورشیدی و تولید 1700 مگاوات برق را در دست دارد، این در حالی است که اکنون 20 هزار مگاوات کسری برق در کشور داریم و از آنجا که براساس برنامه‌های وزارت نیرو باید تا خرداد ماه 3 هزار 500 مگاوات برق وارد مدار شود، این شرکت می‌تواند اثر بسیاری در رسیدن به این هدف و تولید انرژی پاک و کاهش وابستگی به انرژی‌های فسیلی داشته باشد.

ابراهیمی همچنین با اشاره به خواسته مدیران و پرسنل این شرکت از نمایندگان فراکسیون، گفت: این جوانان از ما خواستند؛ در راستای تولید و توزیع انرژی از آن‌ها حمایت قانونی کنیم و اقدامات قانونی لازم به‌منظور تامین بودجه را انجام دهیم لذا مسئولان وزارت نیرو ملزم به اجرای قوانین در این حوزه هستند ما نیز وظایف نظارتی و تقنینی خود را انجام می‌دهیم تا شاهد پایداری تولید انرژی تجدیدپذیر باشیم.

سخنگوی فراکسیون نظارت بر صنعت آب و برق مجلس طرح کرد: اگرچه مسئولان این شرکت تکنولوژی روز دنیا را برای تولید پنل وارد کشور کرده اما هنوز در استخراج سیلیکون مورد نیاز پنل‌ها به استقلال لازم نرسیده‌ایم لذا باید در جهت حمایت از فناوری‌های نوین از فرصت‌های قانونی مانند «قانون رفع موانع تولید رقابت‌پذیر و «جهش تولید دانش‌بنیان» برای حل این مشکل بهره ببریم.

وی توضیح داد: طبق برنامه فراکسیون باید ابتدا پتانسل‌های انرژی‌های تجدیدپذیر احصاء شوند و در ادامه به اجرای قوانین تصویب شده در این حوزه مانند قانون «ماده 16 قانون جهش تولید دانش‌بنیان» قانون «مانع‌زدایی از توسعه صنعت برق» نظارت داشته باشیم، همچنین نگاه راهبردی مجلس برای اجرای قوانین مصوب خود را دنبال می‌کنیم تا اطمینان در سرمایه‌گذاری، تولید و تامین انرژی از این طریق حاصل شود.

سخنگوی فراکسیون نظارت بر صنعت آب و برق مجلس همچنین اضافه کرد: توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر به‌ویژه در بخش کشاورزی و صنعت باتوجه به کمبود برق در این حوزه‌ها هدف مهم دیگری است که پیگیری‌های لازم را در راستا خواهیم کرد و به‌یقین با افزایش خط تولید آن‌ها می‌توان علاوه‌بر عبور از ناترازی، ارزآوری و اشتغال‌آفرینی بسیاری در این حوزه ایجاد کرد./

پایان پیام  

 

 

 

    

آخرین اخبار