سید حمیدرضا کاظمی، رئیس مجمع نمایندگان استان لرستان در مجلس در پیامی ثبت جهانی دره خرم‌آباد به‌عنوان بیست‌ و نهمین اثر ملموس ایران در فهرست آثار جهانی یونسکو را به منزله گشایش دریچه‌ای تازه به سوی توسعه فرهنگی، علمی و اقتصادی استان خواند که نه‌تنها برای استان لرستان و ایران، بلکه برای بشریت به‌عنوان میراث مشترک فرهنگی، نقطه عطفی بزرگ است و این موفقیت را نشان‌دهنده اهمیت ارزش‌های بی‌نظیر ایران فرهنگی دانست.

ثبت جهانی دره خرم‌آباد در فهرست آثار جهانی یونسکو یک نقطه عطف بزرگ برای بشریت به‌عنوان میراث مشترک فرهنگی و نشان‌دهنده اهمیت ارزش‌های بی‌نظیر ایران فرهنگی است

به گزارش خبرگزاری خانه ملت، در پی ثبت جهانی دره تاریخی خرم‌آباد به عنوان یکی از کهن‌ترین زیستگاه‌های انسانیِ جهان واقع در زاگرس، در چهل‌وهفتمین اجلاس کمیته میراث فرهنگی یونسکو به میزبانی پاریس؛ سید حمیدرضا کاظمی، رئیس مجمع نمایندگان استان لرستان در مجلس شورای اسلامی در پیامی ثبت جهانی دره خرم‌آباد را نه‌ تنها برای استان لرستان و ایران، بلکه برای بشریت به‌عنوان میراث مشترک فرهنگی، نقطه عطفی بزرگ خواند و این موفقیت را نشان‌دهنده اهمیت ارزش‌های بی‌نظیر ایران فرهنگی دانست.

متن این پیام به شرح زیر است:

«بسمه‌تعالی

میراث فرهنگی و تاریخی این سرزمین زیباترین جلوه‌گاه معرفی ایران اسلامی به جامعه جهانی است و لرستان عزیز نیز یکی از این قله‌های فرهنگی است که امروز جهانی شد. ثبت جهانی دره خرم‌آباد نه‌تنها برای استان لرستان و ایران، بلکه برای بشریت به‌عنوان میراث مشترک فرهنگی، نقطه عطفی بزرگ است. این موفقیت نشان‌دهنده اهمیت ارزش‌های بی‌نظیر ایران فرهنگی است.دره خرم‌آباد مجموعه‌ای بی‌مانند از پناهگاه‌ها و غارهای باستانی است که مستند به دوره‌های تاریخی با شواهد حیاتی از زندگی نئاندرتال‌ها و انسان امروزی است. پوشش سه‌هزارساله‌ی فرهنگی از ابزارسازی گرفته تا آداب تزئینی در غار یافته، از نشانه‌های بارز ظرفیت‌های شناختی و اجتماعی پیشینیان ماست. کاوش‌های علمی و تحقیقات میان‌رشته‌ای انجام‌شده، این دره را به منبعی بی‌نظیر برای شناخت تکامل انسان تبدیل کرده است. اهمیت این مکان زمانی دوچندان می‌شود که بدانیم این اثر نقش مهمی در ساخت فرهنگی جامعه جهانی داشته است.

ثبت جهانی دره خرم‌آباد به‌عنوان بیست‌ و نهمین اثر ملموس ایران در فهرست آثار جهانی یونسکو، دریچه‌ای تازه به سوی توسعه فرهنگی، علمی و اقتصادی استان گشوده است. این موفقیت علاوه بر تقویت هویت ملی و فرهنگی، امکان پذیرش گردشگران جهانی، تسهیل در همکاری‌های بین‌المللی و زمینه‌سازی برای اشتغال و رونق اقتصادی منطقه را فراهم می‌کند که این مهم با همت مسئولان و کارشناسان محترم وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی حاصل شد.

 این دستاورد مهم را به همه هم‌وطنان عزیز، به‌ویژه مردم شریف استان لرستان، جامعه فرهنگی ایران و دوستداران میراث فرهنگی تبریک می‌گوییم. امید داریم که مسیر پیش‌رو با همت همگانی به توسعه پایدار و حفظ این گنجینه شکوهمند ادامه یابد.

سید حمیدرضا کاظمی؛ رئیس مجمع نمایندگان استان لرستان در مجلس شورای اسلامی»./

پایان پیام

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

آخرین اخبار