دوشنبه ۳۰ تیر ۱۴۰۴ - ۱۲:۱۴
کد مطلب: ۳۹۹٬۸۸۵

رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس، با اشاره به ظرفیت‌های بالای اقتصاد ایران برای بازسازی و عبور از شرایط فعلی گفت: سر جمع اقتصاد ایران دارای تاب آوری مناسبی است چراکه ظرفیت‌های اقتصادی بالایی دارد. البته ما در شرایط اعمال تحریم ها مقداری ضعف پیدا کردیم اما شرایط بدین نحوه نیست که در تکاپوی یک جنگ 12 روزه اقتصاد کشوری همچون ایران آسیب ببیند.

غلامرضا تاجگردون

به گزارش خبرنگار خانه ملت،طی جنگ ۱۲ روزه‌ای که با تجاوز مستقیم رژیم صهیونیستی علیه جمهوری اسلامی ایران آغاز شد، اقتصاد کشور با یکی از جدی‌ترین آزمون‌های پایداری و تاب‌آوری در دهه‌های اخیر روبه‌رو شد. با وجود فشارهای ناشی از اختلال در زیرساخت‌ها، تهدیدهای امنیتی و انتظارات تورمی ناشی از فضای روانی جنگ، اقتصاد ایران توانست به‌واسطه تجربه‌های گذشته، ساختارهای نسبتا مقاوم و تدابیر پیش‌گیرانه بانک مرکزی و دولت، از شوک‌های شدید و فلج‌کننده عبور کند. عملکرد بازار ارز، ثبات نسبی در تأمین کالاهای اساسی، و حفظ روند تولید در بسیاری از بخش‌های حیاتی اقتصادی، همگی نشانه‌هایی از ظرفیت تاب‌آوری اقتصادی کشور در مواجهه با بحران‌های پرتنش منطقه‌ای هستند. این تاب‌آوری اگرچه به معنای بی‌نیازی از اصلاحات ساختاری نیست، اما نشان داد که اقتصاد ایران توان عبور از بحران‌های مقطعی و امنیتی را داراست، به‌ویژه اگر این توانمندی با انسجام داخلی و برنامه‌ریزی دقیق تقویت شود.

غلامرضا تاجگردون در گفت و گو با خبرنگار خانه ملت، درباره تاب آوری اقتصاد ایران در شرایط فعلی و همچنین پیشبرد اهداف اقتصادی کشور در آینده گفت: سر جمع اقتصاد ایران دارای تاب آوری مناسبی است چراکه ظرفیت های اقتصادی بالایی دارد. البته ما در شرایط اعمال تحریم ها مقداری ضعف پیدا کردیم اما شرایط بدین نحوه نیست که در تکاپوی یک جنگ 12 روزه اقتصاد کشوری همچون ایران آسیب ببیند؛ مسلما امکان بازسازی خود را دارد.

رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی مدیریت تاب آوری اقتصادی در کشور را حائز اهمیت دانست و ادامه داد: عملکرد دستگاه‌ها در این بخش بسیار حائز اهمیت است. برداشت بنده این است که هنوز برخی از وزاتخانه ها،دستگاه های اجرایی و سازمان ها نتوانسته اند خودشان را با شرایط موجود تطبیق داده و هم اینکه، برخی از ضعف های اجرایی خود را در شرایط فعلی کتمان و یا منتسب به جنگ می کنند.

تاجگردون با بیان اینکه دولت باید به عملکرد دستگاه ها توجه و مجلس نیز باید رصد دقیقی در این زمینه داشته باشد، بیان کرد: بسیاری از دستگاه ها و وزارتخانه ها باید مراقبت لازم را از عملکرد خود داشته و دقت کنند که این موضوع از سوی مجلس مورد رصد قرار می گیرد.

وی با اشاره به آسیب‌شناسی تفویض اختیارات در شرایط بحرانی تأکید کرد: در برخی موارد، دولت اختیاراتی را به سطوح مانند استانداران و وزرا واگذار کرد، در حالی‌که این حجم وسیع از تفویض لزوماً ضروری نبود. اتفاقاً در شرایط بحرانی، به‌ویژه هنگام تمرکز بر تأمین منابع مالی، تمرکز مدیریت و انسجام تصمیم‌گیری اولویت دارد.

تاجگردون تصریح کرد: اگر قرار است در شرایط جنگ، به معیشت مردم توجه کنیم، پیش از هر چیز باید منابع لازم برای آن تأمین شود. نمی‌توان منابع را به حال خود رها کرد و انتظار داشت مشکلات حل شوند. برای مثال، اگر مسئولی تصمیم بگیرد از یک استان مالیات اخذ نکند، در حالی که آن استان نه درگیر جنگ بوده و نه مشکل خاصی داشته، این تصمیم منجر به کاهش درآمدهای مالیاتی دولت خواهد شد. در نتیجه، دولت با کسری بودجه مواجه می‌شود و دیگر امکان تأمین منابع معیشتی مردم را نخواهد داشت.

وی در ادامه با اشاره به سایر مسائلی همچون فروش نفت و تامین منابع فرآوردهای نفتی بیان کرد: اتفاقا در شرایط فعلی فروش نفت باید افزایش پیدا کند نه اینکه ما فرض کنیم 50 الی 100 هزار بشکه از صادارت نفت ما کمتر شود لذا این از عیوبی است که دولت باید دقت زیادی بر آن داشته باشد و البته مجلس هم حتما رصد دقیقی بر این مسائل خواهد داشت.

این نماینده مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: بنابراین تاب آوری اقتصادی ایران در دوران جنگ تحمیلی اخیر خوب بوده وآنچه که مهم است این است که ما باید دروان پساجنگ را نیز به خوبی سپری کنیم و ضعف‌های خودمان را پشت دوران جنگ کتمان نکنیم./

پایان پیام

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

آخرین اخبار