محمد جلالی، عضو کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی، در گفتوگو با خبرنگار خانه ملت با اشاره به عملکرد نهادهای مختلف در جریان جنگ تحمیلی ۱۲ روزه اخیر، گفت: دولت، حاکمیت و مجلس شورای اسلامی در دوره ۱۲ روزه جنگ تحمیلی و بعد از جنگ خوشبختانه جانانه وارد کار شدند.
وی افزود: کمیسیون کشاورزی یکی از کمیسیونهایی بود که در دوره جنگ تحمیلی ۱۲ روزه بیشترین حضور را داشت و میتوان گفت کمیسیون کشاورزی همپای کمیسیونهای ذیربط در مباحث جنگ، فعال بود. تعدادی از اعضای کمیسیون که در دسترس بودند، تقریباً بهصورت دائمی در مجلس و کمیسیون حضور داشتند و مباحث مربوط به کالاهای اساسی را رصد میکردند.
این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: از مردم نیز تشکر میکنم که همراهی کردند و رعایت نمودند. فضای هیجانی به وجود نیامد یا اگر هم ایجاد میشد، مردم با رفتارشان جلوگیری کردند یا تلاش میکردند که هجوم به فروشگاهها اتفاق نیفتد یا بسیار کمتر باشد.
جلالی با تأکید بر اینکه نگرانی جدی در مورد کالاهای اساسی نداریم، گفت: نگرانی ما بیشتر در حوزه قیمت برخی از کالاهای اساسی است. دولت باید مدیریت بهتری در این زمینه داشته باشد. البته دولت با همکاری اتاق اصناف در حال تلاش است اما دولت و مجموعههای صنفی باید بیشتر و بهتر وارد عمل شوند.
وی در ادامه گفت: بخشی از فضای هیجانی دوران جنگ با طرح موضوع واردات برنج مدیریت شد. البته کمیسیون کشاورزی و وزارت جهاد کشاورزی باید به فکر تولیدکننده نیز باشند؛ نباید تولیدکننده برنج متضرر شوند. اما مطمئن هستیم این فضای هیجانی و حبابی که در بازار ایجاد شده، سودی برای کشاورز ندارد و در واقع واسطهگری و سفتهبازی باعث افزایش قیمتها شده است.
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس تصریح کرد: کسانی که واسطه هستند یا احتکار میکنند، از این وضعیت سود میبرند. به همین خاطر تأکید میکنم که دولت، بهویژه در زمینه مقابله با احتکار و همچنین در حوزه توزیع و کنترل قیمت کالاهای اساسی باید تلاش بیشتری داشته باشد.
جلالی یکی از مسائل مهم را ضعف سامانه انبارها دانست و گفت: متأسفانه سامانه انبارها بهروز نیست یا بخشهایی از انبارها هنوز به این سامانه متصل نشدهاند. این موضوع باید از سوی وزارت صمت و وزارت جهاد کشاورزی پیگیری شود. اگر سامانه انبارها بهروز باشد و همه انبارهای کشور به این سامانه وصل باشند، دولت میتواند مدیریت بسیار بهتری داشته باشد. اگر هم اعتباری برای این کار نیاز است، دولت باید آن را تأمین کند تا دو وزارتخانه مذکور، سامانه انبارها را بهروزرسانی کرده و همه انبارهای مهم کشور به آن متصل شوند.
وی تأکید کرد: دولت باید از طریق اصناف، سیستم دادگستری، تعزیرات حکومتی و سایر نهادهای مرتبط، ورود مؤثرتری برای کنترل قیمت کالاهای اساسی داشته باشد. البته بخشی از این افزایش قیمتها لاجرم است و باید پذیرفت. مثلاً در مورد نان، طبیعی است که با افزایش هزینههای انرژی، حملونقل و دستمزد، قیمت آن هم باید افزایش یابد.
جلالی گفت: وقتی انرژی گران شده، حملونقل گران شده و کارگر هم گران شده، نباید به نانوا فشار بیاوریم که نان را با همان قیمت قبلی به فروش برساند، در حالیکه یارانه هم همان یارانه قبلی است. باید قبول کنیم که نان بخشی از کالاهای اساسی است که افزایش قیمت سالیانه آن واقعی و منطقی است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: بخش عمدهای از افزایش قیمتها در بازار کاذب است و دولت، اصناف و دستگاههای نظارتی باید برای کنترل آن ورود کنند تا بازار به ثبات بیشتری برسد./
پایان پیام
نظر شما