قاچاق به هر نوعی می تواند عقب گردی جبران ناپذیر برای اقتصاد و شاخص های آن باشد به گونه ای که تولیدملی را نابود کرده و وابستگی صرف به کالاها و محصولات غیروطنی را موجب شود.

خبرگزاری خانه ملت- گروه اقتصادی: اقتصاد از مهمترین محورها و پایه هایی است که می تواند مسیر پیشرفت و تکامل هر کشوری را آسان تر و سریع تر کرده تا کشور به هدف اصلی خود برسد و موجبات راحتی مردم آن جامعه فراهم شود، در این بین برخی عوامل مانند قاچاق وجود دارد که موجب می شود اقتصاد هر کشوری سست و ضعیف شود.

قاچاق کالا یعنی ورود هر گونه کالا به داخل کشور بدون پرداخت حقوق و عوارض گمرکی که می تواند شاخص های اقتصادی را تنزل داده و نابودی تولید ملی را در پی داشته باشد.

هر چند آمارهای منتشره مربوط به قاچاق کالا، ارز، سوخت و غیره دقیق نبوده و به درستی در این باره گزارش نداده اند اما می دانیم که حجم وسیعی از کالاهای موجود در کشور قاچاق بوده و به تبعات آن آشنا هستیم.

براساس آخرین آمارهای رسمی وزارت کشور و اعلام شده توسط ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز، ایران سالیانه با حدود ۲۰ تا ۲۵ میلیارد دلار کالای قاچاق روبرو است و حدود ۱۸ میلیارد دلار از این میزان کالا و ارز ورودی و ۸ میلیارد دلار کالا و ارز خروجی است. نکته حائز اهمیت در این مطلب این است که رقم مذکور حدود نیمی از ارزش کالاهایی است که به طور متوسط به صورت رسمی وارد کشور می شود و کمی کمتر از بودجه عمرانی کشور است.

با وجود تمامی فشارها و تشدید نظارت ها نکته قابل تامل آمار رو به گسترش قاچاق در کشور است که تاکنون هیچ سیاستی نتوانسته آمار صعودی آن را کاهش دهد.

برخی اقتصاددانان، نرخ بالای تورم و بیکاری را از مهمترین عوامل اصلی رشد قاچاق در کشور می دانند، آنها ممنوعیت ورود قانونی بسیاری از کالاها به کشور را عامل مهم دیگر ذکر می کنند تاکید دارند حجم زیادی از این کالاها را محصولاتی تشکیل می دهد که نمی توان آنها را در ایران تولید یا خریداری کرد.

متاسفانه قاچاق محدود به یک کالای خاص نشده و در حال حاضر در برگیری صد درصدی داشته و دایره شمول آن را از گوشی تلفن همراه لوازم الکترونیکی تا لوازم آرایشی و حتی خوراکی می توان قلمداد کرد.

خبرگزاری خانه ملت برای درک بهتر چرایی اوج گیری قاچاق در کشور و همچنین بررسی راهکارهای مقابله با آن به گفت وگو با تنی چند از نمایندگان پرداخته که در ذیل می خوانید:

اسماعیل جلیلی اسماعیل جلیلی3406758/15/2015 3:32:56 PMhttp://media.icana.ir/Image/2015/08/113949_Thum.jpg
اسماعیل جلیلی

 

جلیلی: قاچاق ساختار اقتصادی کشور را از تعادل خارج می کند

اسماعیل جلیلی-سخنگوی کمیسیون حمایت از تولید ملی و نظارت بر اجرای اصل 44 قانون اساسی مجلس، با تاکید بر ضرورت مقابله با قاچاق در کشور، گفت: هر گاه ساختار اقتصادی در کشوری از تعادل خارج شود مجموعه اقدامات غیر رسمی در حوزه اقتصادی افزایش می یابد و این مجموعه عدم تعادل و اقدامات این چنینی منجر به اختلالات جدی در حوزه اقتصادی می شود که گسترش قاچاق مثال بارز این نوع اقدامات است.

نماینده مردم مسجد سلیمان، هفتگل و لالی در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: قاچاق چه در بخش فعالیت های پولی و بانکی چه در حوزه تولید و خدمات و حتی در ساختار مدیریت اقتصادی هم اثر نامطلوبی را برجای می گذارد.

وی افزود: متاسفانه مدیریت اقتصاد در کشور ما نتوانسته عدم تعادل در اقتصاد و برنامه های شبکه ای پیچیده و گسترده فعالان اقتصاد غیر رسمی، زیرزمینی و قاچاق را به نحوی را منظم و برنامه ها را بر اساس شرایطی که نیاز کشور است برای کاهش فعالیت اقتصاد غیر رسمی و قاچاق هدایت کند.

این نماینده مردم در مجلس نهم، با اشاره به اثرات نامطلوب قاچاق، گفت: با اوج گیری قاچاق در کشور در حوزه اعتماد عمومی مردم برای بهره گیری از تولیداتی که به صورت رسمی وارد می شود دچار اختلال می شود.

قاچاق لوازم آرایشی قاچاق لوازم آرایشی3406756/28/2015 12:22:21 PMhttp://media.icana.ir/Image/2015/06/110381_Thum.jpg
قاچاق لوازم آرایشی

وی ادامه داد: با اوج گیری قاچاق اثر نامطلوبی در حوزه تولیدات داخلی را شاهد بوده و فعالیت ها در این حوزه دچار اختلال خواهد شد.

جلیلی گفت: باید اراده جمعی بخش های مختلف اقتصادی کشور در بخش خصوصی، دولتی و تعاونی ها و هم مدیریت اقتصادی به امر مقابله با قاچاق با انجام اقدامات مشترک مبادرت ورزند.

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی، یادآور شد: وقتی سهم دولت در انجام فعالیت های قاچاق پرداخت نمی شود این سهم به کسانی تحمیل می شود که فعالیتی رسمی دارند.

حمیدرضا فولادگر حمیدرضا فولادگر3406758/15/2013 1:02:53 PMhttp://media.icana.ir/Image/2013/08/44165_Thum.jpg
حمیدرضا فولادگر

 

فولادگر: حجم قاچاق کالا از مبادی رسمی فاجعه بار است

حمیدرضا فولادگر- رئیس کمیسیون حمایت از تولید ملی و نظارت بر اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی- با انتقاد از حجم بالای قاچاق کالا به کشور،گفت: تنها راه برخورد جدی با مقوله قاچاق کالا تشدید نظارت ها و در نظر گرفتن مجازات های سنگین برای متخلفان این حوزه است.

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی، با تاکید بر اینکه نظارت بر مبادی رسمی و غیررسمی کشور برای مقابله با قاچاق کالا و ارز ضروری است، افزود: ستاد مبارزه با قاچاق باید به صورت جدی با قاچاقچیان برخورد کرده و با در نظر گرفتن جرایمی سنگین انگیزه این نوع تخلف را در جامعه کاهش دهد.

 

بسیاری از اقلام موجود در بازار به صورت قاچاق به کشور وارد شده است

این نماینده مردم در مجلس نهم، با بیان اینکه بسیاری از اقلام موجود در بازار از جمله پوشاک، وسایل الکترونیکی، گوشی تلفن همراه و غیره به صورت قاچاق وارد کشور شده اند، تصریح کرد: تنها راه برخورد جدی با مقوله قاچاق کالا ؛تشدید نظارت ها و درنظرگرفتن مجازات های سنگین برای متخلفان این حوزه است.

وی با اشاره به برخی آمار منتشر شده درخصوص حجم قاچاق کالا به کشور،تاکید کرد: طبق گزارش ها، 20 تا 25 میلیارد دلار در سال کالای قاچاق به کشور وارد می شود که به اندازه فروش نفت است و اگر از صنایع کوچک و تولید ملی حمایت صورت بگیرد، مبارزه قابل توجهی با قاچاق کالا خواهد بود.

 

انتقاد از وجود دست های پشت پرده برای حمایت از قاچاق کالا به کشور

فولادگر با انتقاد از وجود دست های پشت پرده برای حمایت از قاچاق کالا به کشور،افزود:سودهای کلان موجود در قاچاق برخی مسئولان را نیز به قانون شکنی تشویق کرده است.

این نماینده مردم در مجلس نهم، با بیان اینکه تشدید نظارت بر گمرکات یکی از راهکارهایی است که می تواند حداقل قاچاق کالا از مبادی رسمی را کنترل کند، تصریح کرد: متاسفانه در کنار قاچاق کالا از مبادی غیررسمی بسیاری از متخلفان با همدستی با برخی مسئولان اقدام به قاچاق کالا از مبادی رسمی می کنند که این جای تعجب دارد.

وی با اشاره به برگزاری جلسات پی در پی برای بررسی موضوع قاچاق در کمیسیون حمایت از تولید ملی، افزود: تمامی مسئولان متفق القول بر لزوم مقابله با قاچاق اذعان دارند اما تاکنون اقدامی عملی در راستای برخورد جدی با آن صورت نگرفته است.

رئیس کمیسیون حمایت از تولید ملی و اجرای سیاست های اصل 44 قانون اساسی، یادآور شد:اصلاح سامانه گمرکی یکی از راهکارهای مقابله با قاچاق کالا و حمایت از تولید ملی است.

محمد علیپور محمد علیپور3406753/16/2014 12:37:47 PMhttp://media.icana.ir/Image/2014/03/64569_Thum.jpg
محمد علیپور

 

علیپور:رشد کالای قاچاق منحنی تولید ملی و اشتغال را نزولی کرده است/مسئولان با قاچاق کالا مدارا می کنند

محمد علیپور-عضو کمیسیون اقتصادی مجلس- با انتقاد از حجم بالای کالای قاچاق در کشور گفت: سود کلان این نوع کالاها بسیاری از مسئولان را با قاچاقچیان همراه کرده و تولید ملی را به آستانه تعطیلی کشانده است.

وی ادامه داد: نبود نظارت بر مبادی ورودی کشور به افزایش حجم واردات کالاهای قاچاق منجر شده است.

نماینده مردم ماکو، چالدران، شوط و پلدشت در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه متاسفانه حجم وسیعی از کالاهای قاچاق  از مبادی رسمی به کشور وارد می شوند، تصریح کرد: سود کلان این نوع کالاها بسیاری از مسئولان را با قاچاقچیان همراه کرده است.

قاچاق لوازم آرایشی قاچاق لوازم آرایشی3406756/28/2015 12:20:19 PMhttp://media.icana.ir/Image/2015/06/110380_Thum.jpg
قاچاق لوازم آرایشی

 

ورود کالا باید از گمرک تا رسیدن به دست مصرف کننده کنترل شود

این نماینده مردم در مجلس نهم، با انتقاد از شکست طرح شبنم در شناسایی کالای قاچاق و برخورد با متخلفان این حوزه، تصریح کرد: ورود کالا باید از گمرک تا رسیدن به دست مصرف کننده کنترل شود تا به این ترتیب دست دلالان از برهم زدن نظم اقتصادی کوتاه شود.

وی با بیان اینکه وزارت صنعت، معدن و تجارت با کنار گذاشتن طرح شبنم به بیشتر شدن قاچاق در کشور دامن زد، تاکید کرد: برای مقابله با کالای قاچاق نیازمند تدابیر شدیدی از جمله درنظرگرفتن جریمه های سنگین هستیم تا به این ترتیب ضرر اقدام به واردات کالای قاچاق مانع از تمایل افراد به کسب این نوع درآمدها باشد.

 

رشد بیکاری و تعطیلی کارخانه ها نتیجه ملموس رشد قاچاق

علیپور با اشاره به پیامدها و تبعات اوج گیری واردات کالای قاچاق به کشور، افزود: رشد بیکاری در نتیجه تعطیلی کارخانه ها و واحدهای تولیدی نتیجه ملموس نشان دادن چراغ سبز به واردات کالای قاچاق به کشور است.

وی با بیان اینکه اتفاق نظر دولت و مجلس در زمینه مقابله با قاچاق کالا به اتخاذ تدابیری منسجم برای این مهم خواهد انجامید، تصریح کرد: یکی از راهکارهای مقاوم کردن اقتصاد کشور برخورد سریع و به دور از سلیقه ای با قاچاق کالا است.

عضوکمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، یادآور شد: متاسفانه تاکنون برخورد جدی از سوی دولت درخصوص مبارزه و برخورد با قاچاق کالا دیده نشده که این خود انگیزه ای برای قاچاقچیان فراهم کرده است.

برومند داشقاپو برومند داشقاپو34067511/12/2013 3:39:48 PMhttp://media.icana.ir/Image/2013/11/51982_Thum.jpg
برومند داشقاپو

برومندداشقاپو:سفر شبانه میوه های قاچاق به پایتخت

حبیب برومند داشقاپو-عضو کمیسیون کشاورزی،آب و منابع طبیعی مجلس- با بیان اینکه واردات بی رویه و قاچاق اشباع میوه خارجی را رقم می زند، گفت: گستردگی میوه به حدی است که نمی توان تنها قاچاق را مقصر حجم گسترده میوه خارجی دانست.

وی درباره اشباع میوه خارجی در بازار کشور،گفت: ما اگر بخواهیم بطور واقع بینانه بررسی کنیم، نمی توان این میزان میوه خارجی را تنها حاصل قاچاق دانست بلکه می توان واردات بی رویه و یا از طرف دیگر واردات غیرقانونی را از دیگر  دلایل  این حجم میوه خارجی در کشور دانست.

نماینده مردم پارس و بیله سوار در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه قاچاق نمی تواند  با حجم بسیار وسیع وارد کشور شود، تصریح کرد: وزارت جهاد کشاورزی باید مانع ورود میوه های خارجی به کشور  بشود؛زیرا  ورود کالاهای کشاورزی بطور مستقیم کشاورز و تولیدکننده داخلی را متضرر می کند.

 

توزیع میوه های قاچاق از باغ‌های اطراف تهران / دلال و خریدار در میدان همدیگر را پیدا می کنند

میوه های قاچاق با تریلی به حاشیه تهران آمده و به سردخانه‌های واقع در باغ‌ها می‌رود و از آنجا با وانت‌هایی که روی بار میوه‌های مجاز گذاشته شده و زیر آنها میوه های قاچاق است، به میادین می رود.

حسین مهاجران -رئیس اتحادیه فروشندگان میوه و تره بار- گفت: میوه‌های مثل لیمو ترش پاکستان، انگور شیلی،گلابی و سیر چینی، پرتقال مصری، پاملو، شلیل، شاه بلوط ، آلو و کدو حلوایی ترکیه به صورت قاچاق و آناناس،نارگیل، انبه، موز و  زنجبیل نیز به صورت قانونی به کشور وارد می شود.

وی همچنین در ارتباط با ورود میوه‌های آمریکایی مانند سیب به میادین مرکزی میوه و تره بار گفت: سیب به کشور نمی‌آید و اگر هم آمده، بنده آن را ندیده ام.

رئیس اتحادیه فروشندگان میوه و تره بار ادامه داد: هر کیلوگرم پرتقال مصری 7 هزار تومان، لیمو ترش پاکستان 10 هزار تومان، شاه بلوط ترکیه 16 هزار تومان، انگور شیلی 22 هزار تومان،کدو حلوایی ترکیه، پاملو، سیر و گلابی چینی 10 هزار تومان و آواکادوی ترکیه دانه ای 10 هزار تومان است.

واردات میوه واردات میوه2003002/27/2012 11:12:15 AMhttp://media.icana.ir/Image/2012/02/16545_Thum.jpg
میوه های وارداتی میوه های وارداتی3406758/26/2013 2:08:05 PMhttp://media.icana.ir/Image/2013/08/44960_Thum.jpg
میوه های وارداتی

 

وی خاطرنشان کرد: درحالی که این محصولات وارد کشور می‌شود که  وضعیت تولید پرتقال داخلی مناسب است و نیازی به واردات نداریم همچنین ما خود سیر، لیمو ترش، گلابی و کدو حلوایی داریم.

وی در پاسخ به این سوال که میوه‌های قاچاق به چه شکلی به ایران می‌آیند،گفت: این میوه ها با تریلی به حاشیه تهران آمده و به سردخانه‌های واقع در باغ‌ها می‌رود و از آنجا با وانت‌هایی که روی بار میوه‌های مجاز گذاشته شده و در زیر آنها میوه های قاچاق است به میادین مرکزی میوه و تره بار می‌آید.

مهاجران اظهارکرد: فروشنده و خریدار نیز در میادین مرکزی میوه همدیگر را پیدا می‌کنند و در نهایت  میوه‌های قاچاق در مغازه های سطح شهر رویت می شود.

سیدناصر موسوی لارگانی در غرفه خبرگزاری خانه ملت در بیستمین نمایشگاه مطبوعات سیدناصر موسوی لارگانی در غرفه خبرگزاری خانه ملت در بیستمین نمایشگاه مطبوعات34067511/11/2014 3:25:31 PMhttp://media.icana.ir/Image/2014/11/84458_Thum.jpg
سیدناصر موسوی لارگانی در غرفه خبرگزاری خانه ملت در بیستمین نمایشگاه مطبوعات

 

موسوی لارگانی: رکود حاکم برکشور نتیجه واردات بی رویه کالا/ایران کد یا شبنم کدامیک حجم قاچاق را کاهش می دهد؟

سیدناصر موسوی لارگانی-عضو کمیسیون اقتصادی مجلس- با اشاره به اینکه ۸۰ درصد رکود حاکم بر کشور نتیجه قاچاق و واردات بی رویه کالا است، گفت: اجرایی شدن دو طرح "ایران کد" یا "شبنم" راهکارهایی است که می تواند حجم قاچاق و واردات بی رویه به کشور را کاهش دهد.

وی با انتقاد از آمار بالای واردات و همچنین قاچاق به کشور، گفت: بسیاری از کالاها و محصولات وارداتی به کشور به علت حجم بالای آن و بیش از نیاز کشور، حتی اگر قاچاق هم نبوده و از مبادی قانونی به کشور وارد شود؛ نابودی تولید ملی را نشانه رفته است.

 

80 درصد رکود حاکم بر کشور ناشی از واردات بی رویه است

نماینده مردم فلاورجان درمجلس شورای اسلامی، با تاکید براینکه واردات بی رویه اجازه تحقق منویات رهبری درخصوص اقتصاد مقاومتی و حمایت از تولید ملی را نمی دهد، افزود: 80 درصد رکود حاکم برکشور ناشی از واردات بی رویه ای است که اجازه تولید را از صنعت کشور سلب کرده است.

وی با بیان اینکه تشدید نظارت بر مبادی ورودی کشور ضرورتی است که بهبود شرایط اقتصادی را درپی خواهد داشت،مطرح کرد: اجرایی شدن دو طرح "ایران کد" یا "شبنم" راهکارهایی است که می تواند حجم قاچاق و واردات بی رویه به کشور را کاهش دهد.

 

سلب انگیزه تولید از تولیدکننده نتیجه ملموس قاچاق

این نماینده مردم در مجلس نهم، با اشاره به معضلات رخ داده در کشور در نتیجه قاچاق بی رویه، تصریح کرد: درحال حاضر قاچاق و واردات بی رویه انواع کالاها و محصولات انگیزه تولید را سلب و به افزایش بیکاری منجر شده است.

انتقاد از نبود برنامه مشخص برای برخورد با قاچاق و واردات بی رویه

وی با انتقاد از نبود برنامه مشخص برای برخورد با قاچاق و واردات بی رویه،تاکید کرد: دولت باید علاوه بر تشدید نظارت ها اجازه فروش کالای قاچاق در کشور را ندهد تا به این ترتیب ضرر ناشی از آن فکر سواستفاده را از قاچاقچیان سلب کند.

موسوی لارگانی ادامه داد: تحقق اقتصاد مقاومتی به مقاوم شدن اقتصاد کشور در برابر تهدیدها و تحریم ها منجر می شود که لازمه رسیدن به این مهم بستن مبادی ورودی کشور به روی قاچاق و واردات بی رویه است.

عضوکمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، یادآور شد: مقابله با واردات بی رویه تولید بیشتر و در نتیجه ارزآوری و بهبود شرایط را در پی دارد.

نادر قاضی پور 3406751/26/2016 9:22:43 AMhttp://media.icana.ir/Image/2016/01/201601106047744613_Thum.jpgفراکسیون اصولگرایان رهروان ولایت مجلس

 

نادر قاضی پور

قاضی پور: پسابرجام فرصتی برای اوج گیری واردات قاچاق به کشور نباشد

نادر قاضی پور-عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس- با انتقاد از اوج گیری حجم واردات کالاهای قاچاق به کشور، گفت: نباید در پسابرجام وادادگی اقتصادی جای حمایت از تولید ملی را بگیرد.

وی با بیان اینکه واردات کالاهای قاچاق نابودی تولید ملی و خروج ارز از کشور را به همراه دارد، تصریح کرد: پسابرجام بهترین فرصت برای جذب بازارهای خارجی و رشد اقتصادی است.

نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه ضعف نظارت ها قاچاق کالا در کشور را افزایش داده است، افزود: امروزه کاهش کنترل و نظارت به واردات کالاهایی چون گوشی موبایل، لباس، پارچه و سایر لوازم به کشور به صورت قاچاق شده است که افزایش حجم آن نگران کننده است.

این نماینده مردم در مجلس نهم، با تاکید بر ضرورت حمایت از تولید ملی و کمک به تحقق اقتصادی، تاکید کرد: حجم بالای واردات قاچاق به کشور اجازه تنفس از تولید ملی را سلب و مشکلات بسیاری را برای تولیدکنندگان ایجاد کرده است.

وی با بیان اینکه پسابرجام بهترین فرصت برای جذب بازارهای خارجی و رشد اقتصادی است، تصریح کرد: نباید در پسابرجام وادادگی اقتصادی جای حمایت از تولید ملی را بگیرد.

 

در پساتحریم وظیفه دولت برای حمایت از تولید ملی سنگین تر خواهد بود

قاضی پور با تاکید بر اینکه در پساتحریم وظیفه دولت برای حمایت از تولید ملی سنگین تر خواهد بود، گفت: با گسترش روابط اقتصادی ایران با کشورهای دیگر باید کالای ایرانی راهی بازارهای بین المللی شود.

وی با انتقاد از برخی اظهارات مبنی بر اینکه با اجرای برجام تسهیل واردات بسیاری از کالاهای خارجی ممکن خواهد شد، افزود: دولت باید با درنظرگرفتن قوانین سفت و سخت هر نوع واردات کالا به کشور را که مشابه آن در داخل تولید می شود،ممنوع کند.

این نماینده مردم در مجلس نهم، ادامه داد: بهترین راهکار برای کاهش حجم کالاهای قاچاق به کشور بستن مبادی ورودی و برخورد شدید با قاچاقچیانی است که سود هنگفتی از قاچاق به جیب می زنند.

عضوکمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی، یادآور شد: تحقق اقتصاد مقاومتی در پسابرجام مهم تر از حال حاضر بوده و باید این مهم درهمه حال مدنظر قرار بگیرد.

عبدالرضا عزیزی در غرفه خبرگزاری خانه ملت در بیستمین نمایشگاه مطبوعات عبدالرضا عزیزی در غرفه خبرگزاری خانه ملت در بیستمین نمایشگاه مطبوعات34067511/13/2014 1:12:27 PMhttp://media.icana.ir/Image/2014/11/84724_Thum.jpg
عبدالرضا عزیزی در غرفه خبرگزاری خانه ملت در بیستمین نمایشگاه مطبوعات

 

عزیزی: انتقاد از ورود حجم بالای کالای قاچاق از مجاری رسمی کشور/ قرارگاه های مبارزه با قاچاق کالا افزایش یابد

عبدالرضا عزیزی-رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس بر ضرورت افزایش قرارگاه های مبارزه با قاچاق کالا تاکیدکرد و گفت:ایجاد فضای رقابتی در بین تولیدکنندگان و همچنین تولید محصولات با کیفیت از ورود کالاهای قاچاق به کشور جلوگیری می کند.

وی افزایش 13 درصدی کشفیات ریالی قاچاق کالا و ارز از سوی قرارگاه مرکزی، تشدید مقابله با قاچاق کالا  را مثبت ارزیابی کرد و افزود: نیروی انتظامی باید با حمایت از سایر دستگاه ها، قرارگاه های مبارزه با قاچاق کالا و ارز را افزایش دهد، در این صورت است که از ورود میزان بالایی از کالای قاچاق به کشور جلوگیری می شود.

نماینده مردم شیروان در مجلس شورای اسلامی، بر ضرورت برخورد قاطع با قاچاقچیان کالا ، تاکید کرد و افزود: البته پیش از هر چیز باید با افراد و سازمان هایی که در این خصوص تعلل کرده و وظیفه خود را به درستی انجام نمی دهند، بدون هیچ گونه تبعیضی برخورد شود.

وی تشدید نظارت ها درجهت جلوگیری از ورود کالای قاچاق به کشور را ضروری دانست و تصریح کرد: متاسفانه حجم بالایی از کالای قاچاق از طریق مجاری رسمی به کشور وارد می شود.

این نماینده مردم در مجلس نهم، با اشاره به اینکه کشور چین برای مبارزه با رشوه خواری نظارت ها بر فعالیت های اقتصادی خود را تشدید و با هر فرد و سازمانی که اقدام به رشوه خواری و فساد اقتصادی کند به شدت برخورد می کند، افزود: شایسته است مسئولان ذی ربط هم با تبعیت از کشورهای پیشرفته مبارزه با فساد اقتصادی، رشوه خواری و قاچاق کالا را افزایش دهند.

رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس، بر ضرورت افزایش قرارگاه های مبارزه با قاچاق کالا تاکید کرد و گفت: طبق شنیده ها سالانه حدود 25 تا 40 میلیارد دلار کالا به صورت قاچاق به کشور وارد می شود.

 

حمایت از تولید داخل را از عمده عوامل مبارزه با قاچاق کالا

عزیزی حمایت از تولید داخل را از عمده عوامل مبارزه با قاچاق کالا دانست وگفت: ورود کالای قاچاق به کشور علاوه بر اینکه به اقتصاد و اشتغال در کشور آسیب می زند،  معضلات های اجتماعی و فرهنگی بسیاری نیز به همراه خواهد داشت.

نماینده مردم شیروان در مجلس نهم، بر ضرورت ایجاد اشتغال پایدار برای مقابله با قاچاق در کشور، تاکید کرد و افزود:  با ایجاد فضای رقابتی در بین تولیدکنندگان و همچنین تولید محصولات با کیفیت می توان با کالاهای قاچاق مقابله کرد.

رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس،  فرار از پرداخت حقوق و عوارض گمرکی و کیفیت پایین کالاهای قاچاق را از دیگر عوامل قاچاق کالا خواند و تصریح کرد: تشدید نظارت ها و افزایش جرائم برای جلوگیری از  فعالیت قاچاقچیان کالا ضروری و لازم است.

 

موید حسینی صدر موید حسینی صدر 3406751/19/2016 11:30:34 AMhttp://media.icana.ir/Image/2016/01/201601107562971218_Thum.jpgموید حسینی صدر
موید حسینی صدر

 

حسینی‌صدر: پای قاچاقچیان به واردات آجیل و خشکبار باز شد/سودهای کلان در جیب قاچاقچیان

موید حسینی صدر-نماینده مردم خوی در مجلس- با اشاره به قرار گرفتن در روزهای منتهی به سال و با انتقاد از قاچاق عمده آجیل و خشکبار به کشور، گفت: بیکاری قشر اعظمی از کشاورزان نتیجه مستقیم واردات بی‌رویه آجیل و خشکبار است.

وی با انتقاد از قاچاق عمده آجیل و خشکبار به کشور،گفت:با توجه به نزدیک شدن به شب عید باید نظارت بیشتری بر مبادی ورودی کشور جهت مقابله با واردات بی‌رویه انجام شود.

نماینده مردم خوی و چایپاره در مجلس شورای اسلامی، با تاکید بر اینکه واردات آجیل و خشکبار قاچاق به کشور بسیاری از تولیدکنندگان داخلی را فلج کرده است، افزود: با توجه به شرایط کنونی کشور باید نظارت بیشتری بر واردات صورت گرفته و با حمایت از تولید ملی زمینه رشد اقتصادی کشور را فراهم کرد.

آجیل خارجی آجیل شب یلدا آجیل چهارشنبه سوری آجیل خارجی آجیل شب یلدا آجیل چهارشنبه سوری34067512/13/2015 4:41:30 PMhttp://media.icana.ir/Image/2015/12/126680_Thum.jpg

 

آجیل خارجی آجیل شب یلدا آجیل چهارشنبه سوری

 

تولید آجیل درکشور محصور در واردات این محصول

وی با بیان اینکه ضعف نظارت بر بازار و بی‌توجهی به واردات بی‌رویه ظرفیت‌های بی بدیل کشور را به کام نابودی کشانده است، ‌تصریح کرد: بیکاری قشر عظیمی از کشاورزان نتیجه مستقیم واردات بی‌رویه آجیل و خشکبار است.

این نماینده مردم در مجلس نهم، با تاکید بر اینکه هر نوع وارداتی به کشور باید با نیازسنجی بازار صورت بگیرد، گفت: درحال حاضر واردات آجیل به کشور بیشتر به صورت قاچاق و بدون درنظرگرفتن میزان تولید و مصرف در داخل است.

حسینی‌صدر با بیان اینکه ادامه روند بی‌توجهی به تولیدات ملی لقب واردکننده برتر را برای کشورمان به ارمغان می‌آورد،افزود: باید با توجه به ظرفیت‌های کشورمان بتوانیم با استفاده از صادرات اقتصادی پویا را رقم بزنیم.

 

انتقاد از اوج‌گیری روند قاچاق محصولات کشاورزی به کشور

این نماینده مردم درمجلس نهم با انتقاد از اوج‌گیری روند قاچاق محصولات کشاورزی به کشور،تصریح کرد: درحال حاضر بسیاری از تولیدات کشاورزان داخلی در نتیجه قاچاق در کشور با قیمتی بسیار نازل به بازار عرضه می‌شود.

عضوکمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی،یادآور شد: اقتصادی پویا که بیکاری در آن مهار شده باشد؛ نیازمند توجه به تولیدملی و قطع وابستگی به واردات است.

به گزارش خبرگزاری خانه ملت؛همه ساله در ایام منتهی به سال و در مناسبت های خاص برخی سودجویان با اعمال نفوذ در برخی دستگاه‌ها اقدام به واردات قاچاق مایحتاج مردم می‌کنند که این موضوع نه تنها تنظیم قیمت‌ها را در پی ندارد، بلکه نابودی تولید ملی و ضربه به قدرت خرید مصرف‌کننده نیز می‌زند.

جلوگیری از ورود و خروج کالای قاچاق به کشور به منظور حمایت از صنایع داخلی، افزایش سرمایه گذاری مولد و اشتغال، کاهش فقر، افزایش درآمدهای مالیاتی و گمرکی، مقابله با اخلال در سیاست های تجاری و مالی دولت، جلوگیری از به هدر رفتن هزینه های کنترلی مرزها، جلوگیری از به هدر رفتن یارانه ها و . . . ضرورتی انکار ناپذیر بوده و قاطعیت در برخورد قانونی با گروه های سازمان یافته قاچاق امری است لازم چرا که مضرات قاچاق فقط به موضوعات فوق محدود نمی شود بلکه موضوعات مهمی همچون مذهب، فرهنگ، امنیت و . . . را نیز در بر می گیرد.

حال باید دید تصمیم دولت و مسئولان در خصوص مقابله با قاچاق و همچنین عملیاتی کردن قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز تا چه میزان  می تواند سیل عظیم واردات کالای قاچاق به کشور را کنترل کند./

پایان پیام

 

برچسب‌ها

آخرین اخبار