احمدعلی کیخا درگفت و گو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت درباره وضعیت برنج ایرانی، گفت:برنج در سفره غذایی بسیاری از اقشار مردم حداقل دریک وعده در روز قرار دارد؛اما بسیاری از مردم توامندی خرید برنج ایرانی را با بهای بالا ندارند.
نماینده مردم زابل،زهک و هیرمند در مجلس شورای اسلامی،تصریح کرد: زمانی که فرد توانایی خرید برنج را نداشته باشد بدیهی است که مولفهی کیفیت در گام دوم انتخاب قرار می گیرد و این در حالی است که نمی توان بدون نظرگرفتن هزینه های تولید نرخ برنج ایرانی را کاهش داد؛زیرا باید تولید برنج نیز برای تولیدکننده از نظر اقتصادی مقرون به صرفه باشد.
کیخا افزود:برای تولید برنج باید بحث محدودیت های منابع آبی کشور نیز مد نظرقرار گیرد بنابراین باید بررسی شود که بطور مثال برنج درکشور های همسایه همچون پاکستان با نرخ پایین تولید می شود آیا تولید برنج درمناطق مرکزی کشور صرفه اقتصادی دارد.
وی ادامه داد:یک روی سکه در بحث برنج تولیدکننده است؛بنابراین باید کاهش هزینه های تولید برنج با همیاری وزارت کشاورزی در دستورکار قرار بگیرد.
کیخا،افزود:با گسترش تکنولوژی های نوین باید در گام نخست هزینه تولید برنج کاهش یابد تا دراین راستا نیز برای مصرف کننده نرخ برنج ایرانی در مقایسه با برنج های خارجی قیمت مناسبی داشته باشد.
وی تصریح کرد:برنج ایرانی از منظر کیفیت و طعم بسیار منحصر به فرد است و این در حالی است که برای توسعه صادرات برنج ایرانی باید با بازرایابی بین المللی بازارهای هدف به نحو کارشناسی شده ای مشخص شود.
عضوکمیسیون کشاورزی،آب و منابع طبیعی مجلس با بیان اینکه تحلیل وضعیت برنج نیازمند نگاه همه جانبه است،یادآورشد:تولیدکنندگان برنج انتظار دارند نرخ فروش برنج به میزانی تعیین شود که سود متعارفی نیز نصیب کشاورز شود./
پایان پیام