احمدعلی کیخا در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، در رابطه با امضای تفاهم نامه بیمه جامع پلنگ ایرانی، گفت: اوایل سال جاری سازمان حفاظت محیط زیست در اقدامی مناسب با مشارکت بیمه" ما " توانست نسبت به امضای تفاهم نامه بیمه پلنگ ایرانی اقدام کند تا گام های ارزشمندی در جهت حفاظت از این گونه نادر جانوری برداشته شود.
نماینده مردم زابل، زهک وهیرمند درمجلس شورای اسلامی، ادامه داد: در سال 92 هم با همکاری بیمه دانا تفاهم نامهای میان بیمه مذکور و سازمان حفاظت از محیط زیست برای بیمه یوزپلنگ آسیایی انجام شد که طبق این بیمه نامه، اگر یوز پلنگ طی حمله به دامها خساراتی را متوجه دامدار کند، بیمه نسبت به پرداخت خسارت اقدام کند.
این نماینده مردم در مجلس دهم با یادآوری آغاز پرداخت خسارت پلنگ به دامداران مازندرانی از سوی بیمه" ما "، گفت: در تماسی که طی روزهای اخیر با مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت شکار و صید سازمان حفاظت محیط زیست برقرار شد ایشان متذکر شدند که برای آغاز پرداخت خسارت پلنگ به دامداران عازم مازنداران هستند.
کیخا با بیان اینکه مشکلی در پرداخت خسارت پلنگ و یوزپلنگ به دامداران کشور وجود ندارد، تصریح کرد: در گذشته به دلیل محدودیتهای مالی خسارت پلنگ و یوزپلنگ به دامداران دیرتر پرداخت شده و به همین دلیل هنوز دامدارانی هستند که به دلیل کمبود منابع سازمان حفاظت محیط زیست خسارات خود را دریافت نکرده بنابراین بیشتر بدهی دامداران متعلق به گذشته است.
وی ادامه داد: اما از زمانی که بیمه دانا و ما در اقدامی داوطلبانه نسبت به بیمه یوزپلنگ و پلنگ ایرانی اقدام کردند تاخیری در پرداخت خسارات نداشتیم.
نماینده مردم زابل، زهک و هیرمند در مجلس شورای اسلامی، با یادآوری اینکه عوامل مختلفی نسل یوزپلنگ و پلنگ ایرانی را در معرض تهدید قرار داده حوادث جاده ای را عاملی موثر در افزایش تلفات این گونه های نادر جانوری عنوان کرد و گفت: از آنجایی که حوادث جاده ای عمده عامل افزایش تلفات یوزپلنگ و پلنگ ایرانی در کشور محسوب می شود بنابراین سازمان حفاظت محیط زیست جلسات متعددی با وزارت راه و شهرسازی در جهت شناسایی و رفع نقاط حادثه خیز جادهای برای کاهش تلفات حیات وحش در استانهای مختلف برگزار کرد که مسئولان ذی ربط مکلف شدند علائم هشداردهنده ای در مسیر عبور حیات وحش ایجاد و همچنین از فناوری های نوینی که مانع نزدیک شدن حیات وحش به جاده ها شود بهره ببرند تا عبور این گونه های نادر جانوری ایمن شده و میزان تلفات حیات وحش کاهش یابد.
عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی در مجلس دهم، با انتقاد از اینکه اعتبارات سازمان حفاظت از محیط زیست جوابگوی حفاظت از گونههای نادر جانوری نیست، تصریح کرد: به دلیل کمبود بودجه و اعتبارات حوزه محیط زیست با مشکلات زیادی مواجه بوده و محیط بانان کشور از وضعیت نامناسبی رنج می برند.
نماینده مردم زابل، زهک و هیرمند در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه 17 میلیون هکتار از بهترین زیستگاه های کشور تحت حفاظت سازمان محیط زیست است، یادآور شد: این در حالی است که تنها 3 هزار محیط بان از این وسعت زیستگاه حفاظت میکنند و در خوشبینانه ترین حالت 30 الی 50 درصد از اعتبارات مصوب برای محیط بانان در بودجه سال جاری تخصیص پیدا کرد.
عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی، یادآور شد: به دلیل آنکه حتی 50 درصد از بودجه سالانه سازمان حفاظت محیط زیست محقق نمی شود بنابراین در بودجه سال جاری به هر میزان که بودجه سازمان حفاظت محیط زیست افزایش یابد در رفع مشکلات این دستگاه کارساز نخواهد بود./
پایان پیام