عضوکمیسیون کشاورزی،آب و منابع طبیعی مجلس با بیان اینکه سودهای سنگین وام های بانکی مانعی برای بهبود وضعیت اقتصادی تولیدکنندگان در صنعت کشاورزی تلقی می شود،گفت:کاهش تولیدات کشاورزی بطورمستقیم با امنیت غذایی مردم سروکاردارد.

خبرگزاری خانه ملت- گروه اقتصادی_محمد مقدم فر؛عضوکمیسیون کشاورزی، آب ومنابع طبیعی مجلس ونماینده مردم دزفول در خانه ملت از تجربه های شغلی قابل توجهی در قبل از نمایندگی برخوردار است، وی متولد روستای "مهاجرین" در شهرستان دزفول و دارای مدرک کارشناسی  ارشد در رشته مدیریت کشاورزی  است.

 عضوکمیسیون کشاورزی، آب ومنابع طبیعی مجلس درگفت وگویی تفصیلی با خانه ملت، از وضعیت فعلی اقتصاد کشاورزی،کاستی ها،موانع تولیدو پایداری به اصل اقتصاد مقاومتی در صنعت کشاورزی سخن گفت در این گفت وگو که به مناسبت فرارسیدن نوروز انجام شد ،علاوه برموضوعات اقتصاد کلان کشاورزی زیر مجموعه های  اقتصاد خُرد نیز در این صنعت مورد بحث قرار گرفته  است، متن گفت وگو بدین شرح است:

 عباس پاپی زاده درگفت وگو با خبرنگارخبرگزاری خانه ملت، درباره وضعیت فعلی اقتصاد کشاورزی،گفت:نمی توان دریک جمله حال و اوضاع اقتصاد کشاورزی را تعریف کرد و این مهم نیازمند بررسی تمام عوامل و موانع توسعه در صنعت کشاورزی است تا بتوان با بررسی کارشناسی محور وضعیت اقتصادکشاورزی را با برهان علمی و منطقی بازگوکرد اما درگام نخست برای تنظیم اقتصادکشاورزان باید فکری به حال و روز سودهای بالایی وام های  بانکی در صنعت مولدی همچون کشاورزی باشیم.

سودهای سنگین وام های بانکی مانعی برای بهبود وضعیت  تولیدکنندگان

نماینده مردم دزفول درمجلس شورای اسلامی با بیان اینکه سودهای سنگین وام های بانکی مانعی برای بهبود وضعیت اقتصادی مرغداران،کشاورزان، دامداران و بطور کلی تمام  تولیدکنندگان درصنعت کشاورزی  به شمار می آید،گفت: نباید سود وام های بانکی به حدی بالا باشدکه تولید کنندگان به بانک بدهکار شوند،زیرا اساس اخذوام توسط تولید کننده به حرکت درآوردن چرخه تولیداست.

وی با بیان اینکه یکی از معضلات اساسی در صنعت کشاورزی که انشالله درسال 96 بر طرف شود را می توان ترسیم سازوکاری برای جلوگیری از بدهکار شدن کشاورزان به بانک ها  می توان  به شمار آورد، افزود: یکی از راهکار های جلوگیری از مقروض شدن کشاورزان به بانک ها  پرداخت به موقع خسارت کشاورزان  توسط بیمه کشاورزی وکاهش سودهای  بانکی   است.

نقشه خوانی اراضی کشاورزی راهکاری  برای تشخیص میزان دقیق خسارت های کشاورزی

نماینده  مردم دزفول درمجلس افزود: ساماندهی جامع سیستم نقشه  خوانی راهکاری برای  تشخیص میزان دقیق خسارت های حوادث غیرمترقبه به کشاورزان تلقی می شود و این درحالی است که دولت باید با  توسعه نقشه خوانی اراضی کشاورزی به طریق سراسری از میزان تولید محصولات  کشاورزی در اراضی مذکور می تواند اطلاعات  جامع را ثبت کند تا پس از وقوع  حوادث احتمالی با ارزیابی مناسب بتوان خسارت کشاورزان را برطبق مولفه های اقتصادی  به کشاورزان پرداخت کرد.

پاپی زاده همچنین درباره وضعیت مرغداری کشورنیز، تصریح کرد: بطور مثال نباید اجازه داد نوسانات نرخ مرغ و فرآورده های مرغی مرغداران این اقشار زحمتکش را متضرر کند،بنابراین برای ثبات و بهبود وضعیت مرغدارهای کشور که نقش بسزایی در حفاظت  از  امنیت غذایی  کشور دارند باید با  اختصاص وام های کم بهره و افزایش ضریب تولید از  اقتصاد مرغداری های کشور  حمایت های  لازم را بجا آورد.

 وی ادامه  داد: یکی ازعواملی که می تواند راندمان تولید در صنعت کشاورزی را   به طریق  استانداردمحور  افزایش دهد،گذر از روش های سنتی   و  صنعتی شدن  است؛بنابراین با استفاده از تکنولوژی های مدرن در مرغداری، دامداری ها و اراضی کشاورزی در زمینه کشت،داشت و برداشت محصولات می توان علاوه بر کاهش هزینه های جاری تولید میزان تولیدات را نیز جهت صادرات به بازارهای  هدف  افزایش داد.

 پاپی زاده افزود: یکی از راهکارهای مناسب برای بهبود وضعیت اقتصادی تولیدکنندگان در صنعت کشاورزی توسعه صادرات با درنظرگرفتن  شرایط و سلایق مشتری صادراتی است تا بتوان در فضای صادراتی فرآورده های کشاورزی،دامی و مرغی همراه باتداوم تولید در  چرخه صادرات حضور بعمل آورد و این درحالی است که تامین نهاده های دامی وکشاورزی با نرخ ارزان و کاهش هزینه جاری تولید از عواملی است که می تواند اقتصاد تولیدکننده را جهت تولید پایدار و پاسداری از اقتصادمقاومتی  به منصه  ظهور برساند.  

پاپی زاده  همچنین در زمینه وضعیت حفاظت از ذخائرژنتیکی محصولات کشاورزی در کشور،گفت: برای حفاظت ژنتیکی و به اصطلاح  بایگانی ژن  محصولات خاصه کشاورزی در کشور باید توسعه تکنولوژی نگهداری  بذر  در کشور به نحو اصولی رقم بخورد تا محصول تنها با برند اختصاصی  از  کشور خارج شود تا هیچ کشوری  نتواند  ژن های اصلی  تولید را بنام خودش در دنیای کشاورزی  تولید  و تکثیر کند.

نماینده مردم دزفول در مجلس  همچنین  با گلایه  از کاهش ۳۰ الی ۵۰ درصدی تولیدات کشاورزی استان  خوزستان براثر ریزگردها ،گفت:کاهش تولیدات  استان خوزستان  قطب اول کشاورزی کشور براثر گردو غبار  نگران کننده  است و متاسفانه  بیمه کشاورزی نیز در زمینه پرداخت خسارت به کشاور زیان دیده در  این خصوص عملکرد مناسبی ندارد.

کاهش تولیدات کشاورزی بطور مستقیم با امنیت غذایی شهروندان سروکار دارد

پاپی زاده  افزود:کاهش تولیدات کشاورزی بطورمستقیم با امنیت غذایی شهروندان  سروکار دارد؛ بنابراین برای حفظ  سلامت شهروندان و برای حفاظت از امنیت غذایی کشور ما نیازمند برنامه ریزی جامع و مدیریتی در این راستا هستیم تا هرچه سریعتر اقدامات اصولی  برای کنترل  پدیده  و گردوغبار در کشور  بویژه استان خوزستان عملیاتی شود.

 وی همچنین درباره ارائه محصولات کشاورزی در بورس کالا،تصریح کرد: ارائه محصولات استراتژیک کشاوزری  دربورس کالا نیازمند حمایت دولت است، زیرا بطورمثال واردات  گندم به صرفه تر از تولید در اراضی کشاورزی داخلی است اما برای  حفاظت از  پدافند  غیرعامل  این محصول  را نه تنها  به زیرکشت می بریم بلکه به خودکفایی نیز رساندیم.

 پاپی زاده  افزود: ارائه محصولات کشاورزی که از منظر نوع تولید،کیفیت ؛ شهرت در بازار جهانی رقیب خارجی ندارد در بورس کالا می توانند با نرخ جهانی  در بازار  ارائه شوند؛اما محصولاتی که از منظر هزینه تولید بالاتر از  نرخ  صادراتی بین المللی تولید می شوند،نیازمند حمایت همه جانبه دولت هستند تا نرخ تعیین شده در بورس با هزینه تولید  همخوانی  داشته باشد.                                              

تعاونی ها کلید حذف واسطه ها در صنعت کشاورزی

وی همچنین درباره فاصله چند برابری خرید محصول از کشاورز در مزرعه تا نرخی که بدست مصرف کننده می رسد، تصریح کرد: تشکل و تعاونی ها بدون شک کلید حذف واسطه ها در صنعت  کشاورزی به شمارآیند؛زیرا بطور حتم تعاونی ها می توانند از چرخه تولید از جمله کشت،داشت،برداشت،توزیع،تا رسیدن بدست مصرف کننده را کنترل کنند.

لازمه ایجاد فضای  رقابتی حذف انحصار  در صنعت کشاورزی 

 پاپی زاده با  اشاره با کاهش تعرفه واردات محصولات کشاورزی،افزود: برای  حمایت از  تولیدکننده  داخلی نباید اجازه داد، سودهای کلانی نصیب برخی افراد در زمینه کاهش تعرفه واردات  محصولات  کشاورزی شود و این درحالی است   لازمه ایجاد فضای  رقابتی  حذف انحصار  در صنعت کشاورزی است. 

جلوگیری  از  انباشت  تولیدات کشاورزی  توسط دلالان  راهکاری  برای  تنظیم نرخ  در  مناسبت ها 

وی ادامه  داد: برای  ثبات  بازار نرخ محصولات غذایی و جلوگیری  افزایش  تصاعدی  نرخ  محصولات غذایی و کشاورزی  در مناسبت ها  باید از انباشت محصولات کشاورزی توسط دلالان در انبارها جلوگیری شود؛بنابراین دولت برای  به تعادل رساند میزان و نرخ محصولات غذایی و کشاورزی در بازار می تواند در فصل های پرمحصول ذخیره سازی محصولات غذایی و کشاورزی را عملیاتی کند و سپس در مناسبت ها بر طبق نیاز بازار محصولات کشاورزی را  وارد بازارمصرفی کند.

نماینده  مردم دزفول در مجلس افزود:زمانی که کشاورز مستقیم از مزرعه محصول را برای فروش به بازارهای مصرفی انتقال می دهد ؛بدیهی است از دست به دست شدن محصولات میان واسطه ها به نحو منطقی و اصولی جلوگیری می شود.

 وی همچنین  درباره وضعیت تولیدات لبنی در کشور،گفت:  برنامه پنجم توسعه در بحث لزوم تامین سلامت مردم تاکیدات بسیاری  دارد ؛بنابراین باید در این راستا برای افزایش تولید لبنیات و افزایش  سرانه مصرف  با یک برنامه و نقشه راهبردی ضمن حمایت از دامدار،  تقویت کارخانجات لبنی  را نیز  در  دستور کار قرار  داد.

نماینده مردم دزفول در مجلس شورای اسلامی،تصریح کرد:با توجه به ظرفیت صنعت دامداری در کشور می توان بسیاری از محصولات دامی و  لبنی را پس از فرآوری  با بازاریابی بهینه به بازارهای هدف و صادراتی  رهنمون کرد  تا بتوان علاوه بر ایجاد ارزآوری اقتصاد  دامدار را نیز  تقویت کرد.

وی بابیان اینکه با افزایش سرانه مصرف لبنیات در کشور می توان از ظرفیت های تولید داخلی در  جهت صادرات نیز استفاده بهینه کرد تصریح کرد: نرخ تعیین شده صادراتی محصولات  لبنی  باید برمبنای کاهش هزینه تولید در فضای رقابتی تعیین شود تا مشتری خارجی  برای  خرید محصولات ایرانی ترغیب شود.

 وی همچنین در زمینه وضعیت  تولید  برنج ایرانی نیز، تصریح کرد: با نوسازی و تجهیز کارخانه های شالیکوبی می توان تولید برنج را به  نحو چشمگیری  افزایش  داد؛اما  یک نکته  بسیار  حائز اهمیت  این است که به هیچ وجه  نمی توان کیفیت  برنج ایرانی  را با هیچ برنج خارجی  مقایسه کرد.

وی  همچنین  درباره شرایط تولید محصولات استراتژیک  غذایی در کشور،گفت:  برای تولید محصولات استراتژیک  صرفا موضوع  اقتصادی  آن حائز  اهمیت نیست ؛بلکه حتی اگر تولید محصولات استراتژیک از منظر اقتصادی هم  به صرفه نباشد، نباید  به تولید محصولات استراتژیک  خدشه ای وارد شود،زیرا تولید این نوع محصولات برای تامین امنیت غذایی و تامین  سفره غذایی شهروندان   از الزمات جدا ناپذیر  به شمار می آیند.

عضوکمیسیون کشاورزی،آب و منابع طبیعی مجلس ، یادآورشد: تزریق تکنولوژی مدرن،کاهش هزینه های جاری  تولید با روش های علمی،استفاده از  فارغ التحصیلان کشاورزی،توسعه صنایع  تبدیلی و بسترسازی برای حضور شرکت های دانش بنیان در صنعت کشاورزی عواملی  است که هزینه تولید محصول  را در صنعت کشاورزی کاهش می دهند./

پایان پیام

برچسب‌ها

آخرین اخبار