تناقض نوساز بودن ساختمان ها با فرسودگی و عمر کوتاه آن ها در نتیجه استفاده نادرست از مصالح و تجهیزات بی کیفیت، مشکلات بسیاری برای کشور از حیث تحمیل منابع مالی کلان ایجاد کرده است.

خبرگزاری خانه ملت-گروه اقتصادی:هرساله تعداد خانه های فرسوده و نیاز به نوسازی و بهسازی درکشور بیشتر می شود که دلیل آن بی توجهی به استانداردها در ساخت خانه با متد مهندسی و همچنین در استفاده از مصالح بی کیفیت است.درمقایسه ای اجمالی می توان تفاوت آشکار ایران با کشورهای صنعتی و پیشرفته در استقامت ساختمان ها را دید.

از دلایل کم بودن عمر مفید ساختمان ها درکشور،پایین بودن کیفیت و عدم مرغوبیت مصالح ساختمانی است که ضعف نظارت ها هر روز این وضع را تشدید کرده و سودای سودآوری افراد ،استقامت ساختمان ها را هر روز کاهش داده است.

داشتن مصالح ساختمانی استاندارد و قابل قبول یکی از شرایط حتمی و لازم برای ساخت و ساز کیفی است که متاسفانه در سال های اخیر همسو با تبدیل مسکن به کالای سرمایه ای کیفیت فدای کمیت شده است.

به زعم بسیاری از کارشناسان مصالح غیراستاندارد،باکیفیت پایین،نظارت صوری و غیر مسئولانه و اجرای غیر صحیح مجموعه ای از عواملی هستند که می توانند زنجیره یک ساختمان غیراستاندارد را کامل کند.اما در این میان آنچه که بیش از موارد مذکور به پایداری ساختمان ها آسیب می زند، نحوه به کارگیری مصالح و کاربرد آن در ساختمان سازی است.

خبرگزاری خانه ملت،درگفت وگو با برخی نمایندگان به نقش مصالح ساختمانی بی کیفیت در آسیب پذیری ساختمان ها پرداخته است که در متن آن را در ذیل می خوانید:

 

محمدرضا رضایی کوچی 3406752/7/2017 12:27:28 PMhttp://media.icana.ir/Image/2017/02/201702102482450686_Thum.jpgمحمدرضا رضایی کوچی
محمدرضا رضایی کوچی

 

رضایی کوچی:کاهش عمر ساختمان های نوساز با استفاده از مصالح ساختمانی بی کیفیت

محمدرضا رضایی کوچی در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، با اشاره به معضل فرسودگی ساختمان های نوساز موجود در کشور، گفت: استفاده از مصالح ساختمانی بی کیفیت در ساخت واحدهای نوسازی از جمله دلایل فرسودگی ساختمان تازه احداث شده است.

نماینده مردم جهرم درمجلس شورای اسلامی با بیان اینکه باید نظارتی برکیفیت مصالح ساختمانی و تولید آن ها باشد، افزود: متاسفانه کاهش کیفیت مصالح ساختمانی در سال های اخیر دغدغه های بسیاری را از جمله عدم مقاومت ساختمان ها در برابر حوادث طبیعی منجر شده است.

نظارت دقیقی برکیفیت مصالح به کار رفته در واحدهای نوسازی صورت بگیرد

وی با تاکید بر اینکه باید نظارت دقیقی بر کیفیت مصالح به کار رفته در واحدهای نوسازی صورت بگیرد،تصریح کرد: یکی از دلایل بی کیفیتی مصالح ساختمانی، افزایش قیمت های حامل انرژی است که در نتیجه آن هزینه های تولید مصالح نیز افزایش می یابد.

این نماینده مردم در مجلس دهم،با بیان اینکه با افزایش ساخت و ساز بسیاری از مشاغل کشور احیا می شوند،افزود: افزایش ساخت و ساز بدون توجه به کیفیت مصالح ساختمانی به کار رفته در واحدهای نوساز مشکلات عدیده ای همچون تخریب یا عدم استقامت ساختمان ها را رقم می زند.

رضایی کوچی با تاکید براینکه باید ساختمان ها از دو حیث استفاده از مصالح ساختمانی استاندارد و ساخت آن ها با رعایت دستور العمل های استاندارد صورت بگیرد،تصریح کرد: متاسفانه بی توجهی به این دو مهم حجم ساختمان های فرسوده کشور را افزایش داده است.

رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، یادآور شد:دولت باید نظارت بر روند ساخت و استفاده از مصالح ساختمانی با کیفیت را رصد کرده و با متخلفان در این حوزه برخوردهای قاطعی داشته باشد.

 

کوسه غراوی در بازدید از غرفه خبرگزاری خانه ملت 34067511/11/2016 3:35:40 PMhttp://media.icana.ir/Image/2016/11/201611100517749870_Thum.jpgبیست و دومین دوره نمایشگاه مطبوعات
کوسه غراوی در بازدید از غرفه خبرگزاری خانه ملت

 

کوسه غراوی: فناوری روز در تولید مصالح ساختمانی مدنظر باشد

شهرام کوسه غراوی درگفت وگو با خبرنگارخبرگزاری خانه ملت،با انتقاد از کیفیت پایین مصالح ساختمانی که منجر به غیر ایمن بودن ساختمان ها شده است،گفت: افزایش آمار ساختمان های نوساز فرسوده در سال های اخیر گواه روشنی از کیفیت پایین مصالح ساختمانی دارد.

نماینده مردم مینودشت،کلاله و گالیکش در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مصالح غیراستاندارد به علت ارزان بودن و کیفیت پایین به راحتی مورد استفاده برخی قرار می گیرد، افزود: استفاده از مصالح بی کیفیت و فاقد استاندارد موجب ضررهای جبران ناپذیری به صاحبان ساختمان و ثروت ملی می شود.

وی با تاکید بر اینکه مصالح ساختمانی قبل از مصرف باید تمام آزمایش های لازم را از حیث استاندارد پشت سر بگذارد، تصریح کرد: متاسفانه برخی زد و بندها در ارایه استاندارد به بعضی از کالاها و خدمات معضل دیگری است که پیش روی صنعت ساختمان وجود دارد.

نظارت بر روند ساخت ساختمان های ایمن از مراحل تولید مصالح آن باید در دستورکار باشد

این نماینده مردم درمجلس دهم،با بیان اینکه نظارت بر روند ساخت ساختمان های ایمن از مراحل تولید مصالح آن باید در دستورکار مسئولان باشد،گفت:متاسفانه بی توجهی به بحث مهم استاندارد در تولید مصالح ساختمانی،عمر ساختمان های نوساز را به شدت کاهش داده که این خطری برای کشور است.

وی ادامه داد: از جمله مهمترین دلایل پایین بودن کیفیت مصالح ساختمانی کشور پایین بودن سطح فناوری تولید،عدم کنترل آن ها در حین تولید و پیش از ورود به بازار مصرف است.

عضوکمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی،یادآور شد:برای مقابله با فرسودگی ساختمان ها درکشور باید در ابتدا نظارت دقیقی بر روند ساخت و ایجاد مصالح ساختمانی صورت بگیرد.

 

مجید کیانپور 3406754/17/2017 3:52:58 PMhttp://media.icana.ir/Image/2017/04/201704104256812040_Thum.jpg
مجید کیانپور

 

کیان پور مطرح کرد:انتقاد از کیفیت پایین مصالح ساختمانی/ روند فرسودگی واحدهای نوساز معضل فعلی بسیاری از شهرهای کشور

مجیدکیان پور درگفت وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت،با انتقاد ازکاهش کیفیت مصالح ساختمانی درسال های اخیر، گفت: استاندارد مسئله ای برای تضمین استفاده از تمامی خدمات و امکانات بوده که در سال های اخیر درصنعت ساخت مصالح ساختمانی کمتر دیده شده است.

نماینده مردم درود و ازنا درمجلس شورای اسلامی،با بیان اینکه اگر مصالح ساختمانی مراحل کسب استانداردهای لازم را طی نکند اعتباری به آن از حیث کیفیت نیست،افزود:استفاده از مصالح ساختمانی بی کیفیت در بسیاری از ساختمان های نوساز، عمر این ساختمان ها را به شدت کاهش داده است.

باید مراحل ساخت و کیفیت نهایی مصالح ساختمانی به صورت دوره ای ممیزی شود

وی با تاکید براینکه باید مراحل ساخت و کیفیت نهایی مصالح ساختمانی به صورت دوره ای ممیزی شود،تصریح کرد: انجام آزمایش های لازم برای تایید نهایی کیفیت مصالح ساختمانی باید انجام شود.

این نماینده مردم در مجلس دهم،با بیان اینکه با افزایش قیمت حامل های انرژی کیفیت مصالح ساختمانی هر ساله کاهش یافته است، گفت: نحوه فرآوری و ترکیبات فعلی مصالح ساختمانی مناسب نبوده و مورد انتقادات بسیاری است.

کیان پور ادامه داد: مصالح ساختمانی برای قرار گرفتن در چرخه مصرف باید آزمایش های لازم را طی کرده و استاندارد مورد نیاز را داشته باشد؛در غیر این صورت نباید در ساخت ساختمان مورد استفاده واقع شوند.

عضوکمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، یادآور شد:روند فرسودگی واحدهای نوساز معضل فعلی بسیاری از شهرهای کشور است که باید با تیزبینی دستگاه های مسئول برطرف شود.

 

حمید بنایی 3406751/16/2017 9:59:22 AMhttp://media.icana.ir/Image/2017/01/201701109998394220_Thum.jpgحمید بنایی
حمید بنایی

 

بنایی مطرح کرد: انتقاد از اخذ استانداردهای صوری برای مصالح ساختمانی/نابودی کیفیت مصالح در کارزار سودآوری افراد

 

حمید بنایی درگفت وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، با اشاره به کاهش عمر مفید ساختمان های نوساز درکشور،گفت: استفاده از مصالح غیر استاندارد و ضعف نظارت ها ساختمان های نوساز را در معرض تخریب قرار داده است.

نماینده مردم گناباد و بجستان در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه کیفیت پایین مصالح ساختمانی و عدم مطابقت آن با استاندارد روز خسارت های بسیاری به منابع مالی کشور وارد می کند، افزود: ناایمن بودن ساختمان ها یکی از شاخص ترین پیامدهای استفاده از مصالح بی کیفیت است که می تواند در حین بروز کمترین میزان زلزله تلفات مالی و جانی بسیاری به بار بیاورد.

وی با تاکید بر اینکه باید نظارت درحین تولید مصالح ساختمانی تشدید شود،تصریح کرد: متاسفانه اخذ استانداردهای صوری برای مصالح تولید شده یکی از معضلاتی است که در نتیجه تخلف در انجام ممیزی ها صورت می گیرد.

ضرورت انجام آزمایش های لازم درحین تولید مصالح ساختمانی

این نماینده مردم درمجلس دهم،با اشاره به ضرورت انجام آزمایش های لازم در حین تولید مصالح ساختمانی،گفت: با انجام آزمایش های لازم باید جلوی تولید و عرضه مصالح بی کیفیت گرفته شود تا به این ترتیب این مصالح در ساخت و سازها به کار گرفته نشوند.

وی با بیان اینکه درسال های اخیر مسکن به عنوان یک کالای سرمایه ای شناخته شده است،افزود:با تبدیل مسکن به عنوان کالای سرمایه ای به طبع ساخت و ساز آن نیز از حیطه تخصصی خارج و به کالایی برای سود آوری افراد تبدیل شده است.

عضوکمیسیون عمران مجلس با تاکید براینکه کیفیت ساختمان های نوساز قربانی سود آوری افراد در بازار شده است،گفت:مرجع مشخصی باید به نظارت بر نحوه تولید مصالح ساختمانی و کیفیت آن ها و همچنین شیوه استفاده از آن در ساختمان رسیدگی کند.

 

هادی بهادری 3406755/30/2016 2:38:08 PMhttp://media.icana.ir/Image/2016/05/201605106027110318_Thum.jpg
هادی بهادری

 

بهادری:سازمان استاندارد برتولید مصالح با کیفیت نظارت کند

سیدهادی بهادری درگفت وگو با خبرنگارخبرگزاری خانه ملت،با انتقاد از نبود نظارت در تولید و عرضه مصالح ساختمانی بی کیفیت، گفت:مصالح ساختمانی کالای صنعتی بوده و با توجه به اینکه با جان انسان ها در ارتباط است،باید نظارت های کافی در خصوص استانداردهای آن ها صورت بگرید.

نماینده مردم ارومیه درمجلس شورای اسلامی،با بیان اینکه متاسفانه حجم مصالح ساختمانی بی کیفیت درکشور بسیار است،افزود: مصالح غیراستاندارد در نتیجه ضعف نظارت دستگاه های مسئول در بازار بسیار بوده و در ساخت ساختمان ها نیز به کار گرفته می شود که نتیجه آن وجود حجم وسیعی از ساختمان های فرسوده است.

سازمان استاندارد در مبادی تولید، فروش یا عرضه مصالح ساختمانی نظارت های خود را تشدید کند

وی با تاکید براینکه سازمان استاندارد باید در مبادی تولید،فروش یا عرضه مصالح ساختمانی نظارت های خود را تشدید کند،تصریح کرد: در محل ساختمان سازی باید سازمان نظام مهندسی به استفاده از کالای استاندارد نظارت داشته باشد از این رو نقش این سازمان و همچنین سازمان استاندارد در تولید مصالح غیرقابل انکار است.

این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه باید سازوکار مشخصی در خصوص ساختمان سازی از حیث رعایت استانداردها مدنظر باشد، گفت: شورای فنی استان ها و کشور باید در صنعت ساختمان نظارت های خود را بیشتر کرده تا ساختمان های بی کیفیت ساخته نشوند.

بی توجهی به ساختمان سازی براساس استانداردها نهادینه شده است

بهادری با بیان اینکه بی توجهی به ساختمان سازی براساس استانداردها نهادینه شده است،افزود: باید سازوکار مشخصی برای تولید مسکن با کیفیت در دستورکار باشد تا به این ترتیب استفاده از مصالح بی کیفیت صرفه اقتصادی برای کسی نداشته باشد.

وی با تاکید براینکه استفاده از مصالح ساختمانی بی کیفیت در پروژه های عمرانی نیز دیده می شود،تصریح کرد: متاسفانه ضعف نظارت بر صنعت ساخت و ساز و همچنین تولید مصالح بی کیفیت سرمایه های کشور را به هدر می دهد.

عضوکمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی،یادآور شد:دستگاه های مسئول در زمینه صنعت ساختمان باید نظارت های خود را تشدید کرده و با واحدهای متخلف در زمینه بی توجهی به استانداردها برخورد کنند./

پایان پیام

برچسب‌ها

آخرین اخبار