نماینده مردم جیرفت و عنبرآباد عنوان کرد: موضوع آلودگی‌های مختلف در کلان‌شهرها، کم‌کم در حال سرایت به دیگر شهرهای کشور است و امروز در جنوب کرمان، با خشک شدن تالاب جازموریان، 25 درصد ریزگردهای موجود در کشور، به این منطقه تعلق دارد.

به گزارش خبرگزاری خانه ملت، برنامه بهارستان با موضوع نگاه مجلس به لایحه جامع «هوای پاک» با حضور یحیی کمالی‌پور، نماینده مردم جیرفت و عنبرآباد در مجلس شورای اسلامی، روی آنتن شبکه رادیویی گفت‌و‌گو رفت.    

نماینده مردم جیرفت و عنبرآباد در مجلس و از موافقین لایحه «هوای پاک» در صحن مجلس، درباره ویژگی‌های این لایحه، گفت: امروز یکی از چالش‌های اساسی که به‌ویژه در کلان‌شهرها با آن روبه‌رو هستیم، بحث آلاینده‌ها در ابعاد مختلف است. بحث سلامت و بهداشت امروز در دنیا اهمیت دارد و در دین ما هم به آن پرداخته شده و ما هم به‌عنوان کارگزاران نظام موظفیم که موجبات سلامت جسمی و روانی مردم را تامین کنیم و با وجود چنین آلاینده‌هایی نمی‌شود به این هدف دست پیدا کرد. بنابراین آنچه که ما در اهداف این لایحه دنبال می‌کنیم، این است که بتوانیم در یک بستر مناسب و سالم هم به تولید بپردازیم، هم به اشتغال توجه داشته باشیم و هم در سایه آن، امنیت و سلامت مردم را تامین کنیم.

وی ادامه داد: وجود صدها کارخانه در شهرها، مساله ریزگردها، آلودگی وسایل نقلیه شخصی و عمومی و آلاینده‌های صوتی، درصد بسیار زیادی از مردم کشور را گرفتار هوای آلوده کرده‌اند. این موضوع می‌طلبید تا سازوکاری برای آن اندیشیده شود. مفاد سی‌وچهارگانه این لایحه در ابعاد جزئی و کلی بررسی شد و در نهایت با رأی نمایندگان به تصویب رسید. امیدواریم با نهایی شدن و تصویب آن در شورای نگهبان و اجرایی شدن، دستاورد خوبی برای مردم ایران باشد.

کمالی‌پور عنوان کرد: موضوع آلودگی‌های مختلف در کلان‌شهرها، کم‌کم در حال سرایت به دیگر شهرهای کشور است. امروز در جنوب کرمان، با خشک شدن تالاب جازموریان، 25 درصد ریزگردهای موجود در کشور، به این منطقه تعلق دارد. دستگاه‌های ذیربط مانند محیط زیست، صنایع و معادن و دیگر وزارتخانه‌ها و بخش‌های مرتبط باید شرایطی را فراهم کنند که به سمت و سوی اجرایی‌شدن این قانون حرکت کنیم و مجلس هم مطابق وظیفه نظارتی خود، بر حسن اجرای آن نظارت جدی داشته باشد و این قانون هم به جمع قانون‌های راکد کشور نپیوندد.

به گزارش رادیو گفت و گو، نماینده مردم جیرفت و عنبرآباد،  درباره قوانین مشابه از جمله  در زمینه محیط زیست و هوا نیز گفت: در اوایل شکل‌گیری مجلس، بحث حذف قوانین مزاحم و مطرود در دستور کار قرار داشت و به کمیسیون‌های تخصصی ارجاع شد، ولی واقعیت این است که یکی از چالش‌های اصلی کشور ما، تورم قوانین است. در این تورم قوانین، شاهد قوانین تکراری، قوانین مزاحم و مطرود هستیم. حال دغدغه این است که چرا نتوانستیم با قانون‌های قبلی نتیجه بگیریم و امروز قانون جدیدی را هم‌راستا با قوانین قبلی نوشته‌ایم؟ مجلس باید به وظیفه نظارتی خود بیشتر توجه کند. تصویب قانون هنر نیست، بلکه نظارت بر اجرای صحیح قوانین، هنر اصلی مجلس است. اگر بُعد نظارتی مجلس قوی شود و ضمانت‌های اجرایی که در قانون برای اجرا و عدم اجرا پیش‌بینی شده، رعایت شود، این امیدواری وجود دارد که بتوانیم لایحه «هوای پاک» را اجرایی کنیم. /  

انتهای پیام

برچسب‌ها

آخرین اخبار