عضو هیات رئیسه کمیسیون عمران در مجلس با بیان اینکه سرمایه گذاری در توسعه حمل و نقل خطوط ریلی سود ده نیست، با این حال کشور به توسعه 10 هزار کیلومتری در این بخش دارد.

سرمایه‌گذاری در توسعه حمل و نقل ریلی سود ده نیست/کشور به 10هزارکیلومتر خط ریلی نیازمند است

شادمهر کاظم زاده در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، با اشاره به اینکه در برنامه ششم توسعه و سند چشم انداز اهدافی برای توسعه خطوط ریلی در نظر گرفته شده است، اظهار داشت: از آنجایی که حمل و نقل ریلی در بخش مسافرتی و باری بسیار به صرفه تر ازحمل و نقل جاده ای است و میزان مصرف انرژی در آن یک سوم حمل و نقل جاده است در قوانین بالادستی به توسعه خطوط ریلی تاکید بیشتری شده است.

عضو هیات رئیسه کمیسیون عمران در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه پروژه های عمرانی به اعتبارات بالایی نیاز دارند، ادامه داد: در حال حاضر 600 هزار میلیارد تومان پروژه عمرانی برای کشور طراحی شده که توسعه خطوط ریلی یکی از این پروژه ها است که دولت به تنهایی از عهده تامین اعتبار آن بر نمی آید.

حداقل به 10 هزار کیلومتر خطوط ریلی نیاز داریم/12 هزار کیلومتر خطوط ریلی موجود پاسخگو نیست

نماینده مردم دهلران در مجلس دهم شورای اسلامی با بیان اینکه حداقل به 10 هزار کیلومتر خطوط ریلی نیاز داریم، گفت: در حال حاضر 12 هزار کیلومتر خطوط ریلی در کشور وجود دارد که پاسخگوی نیاز حمل و نقل مسافر و بار نیست و همین امر باعث می شود تا از موقعیت استراتژیک کشور در زمینه ترانزیت بی بهره بمانیم.

وی با تاکید براینکه کشورهای همسایه در حوزه حمل و نقل ریلی و ترانزیتی سرمایه گذاری می کنند، بیان داشت: اگر ظرف چند سال آینده ایران در زمینه حمل و نقل ریلی توسعه پیدا نکند موقعیت ترانزیتی خود را در منطقه از دست می دهد و کشورهای همسایه مسیر های دیگری برای دسترسی به اروپا و نقاط دیگر جهان را جایگزین خواهند کرد.

این نماینده مجلس با بیان اینکه حمل و نقل ترانزیت یکی از منابع کسب در آمد کشورها است، گفت: اگر هر چه سریع تر خط راه آهن بندرچابهار به سمت افغانستان تکمیل نشود، هم محرویت منطقه برطرف نمی شود و هم افغانستان کشور پاکستان را برای اتصال به اروپا انتخاب می کند.

کاظم زاده در ادامه گفت‌وگو با خبرگزاری خانه ملت، با بیان اینکه قوانین به خوبی به توسعه حمل و نقل ریلی پرداخته است، اظهار داشت: در این زمینه در بخش اجرا به دلیل عدم تامین اعتبار و سرمایه گذاری با مشکل رو به رو هستیم، دولت هر چه توان داشته است دراین مسیر گذاشته اکنون باید فرصتی برای حضور سرمایه گذار بخش خصوصی در کشور فراهم شود و از طریق فاینانس توسعه حمل و نقل ریلی را به سرانجام برسانیم.

اهمیت جاده ابریشم در گرو توسعه حمل و نقل ریلی

وی با بیان اینکه استان های غربی به شبکه ریلی کشور متصل نیستند، بیان داشت: استان های غربی شاهد بیشترین تردد انسانی به کشور عراق هستند به خصوص درایام اربعین شاهد سفر به چند میلیون ایران به عراق هستیم اما هیچکدام از استان های غربی راه آهن ندارد و این باعث می شود که اهمیت جاده ابریشم که به نام ایران است به کشورهای دیگر انتقال پیدا کند.

این نماینده مجلس با اشاره به دیدار روسای جمهوری ایران، روسیه و آذربایجان، گفت: روسای جمهور روسیه و آذربایجان خواستار تکمیل هر چه زودتر خط راه آهن آستارا به رشت هستند چرا که ریل کشی آنها تا مرز آذربایجان به اتمام رسیده و برای دسترسی به سمت دیگر جهان نیاز است تا خطوط راه آهن آستارا به رشت، رشت به قزوین و تهران تکمیل شود.

سرمایه گذاری در توسعه حمل و نقل عمومی مطمئن و سودده نیست

کاظم زاده با بیان اینکه تکمیل خطوط راه آهن جنوب شرق، غرب و شمال کشور در اولویت تکمیل خطوط ریلی هستند، ادامه داد: اما باتوجه به مشکلات در تامین مالی دولت از عهده اعتبارات این پروژه ها بر نمی آید و نیازمند حضور بخش خصوصی هستیم با این حال بازگشت سرمایه در این بخش به نحوی نیست که سرمایه گذار با اطمینان حضور پیدا کند.

عضو هیات رئیسه کمیسیون عمران در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: سود سرمایه گذاری در خطوط ریلی بسیار پایین و بازگشت آن مطمئن نیست با این حساب دولت باید از دریافت مالیات در زمینه فروش سوخت و خودرو و افزایش تعرفه استفاده از خطوط ریلی منابعی برای بازگشت سود سرمایه گذاران را ایجاد کند تا شاهد حضور بخش خصوصی در توسعه حمل و نقل ریلی باشیم./

پایان پیام

برچسب‌ها

آخرین اخبار