غلامعلی جعفرزاده ایمن آبادی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، با بیان اینکه سالانه با 40 میلیارد تومان فرار مالیاتی روبه رو هستیم، اظهار داشت: ریشه فرار مالیاتی به عدم فرهنگسازی در این زمینه بر می گردد،چرا که مردم اقناع نشده اند که مالیات در چه بخشهایی هزینه می شود.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه ومحاسبات مجلس شورای اسلامی ادامه داد: با این حساب اگر مردم بدانند پولی که بابت مالیات پرداخت می کنند که کجا هزینه می شود و به آنها گزارش دقیق داده شود به نظر می رسد هرگز از پرداخت آن پرهیز نکنند.
نماینده مردم رشت درمجلس دهم شورای اسلامی با بیان اینکه سیستم اخذ مالیات کنونی کشور سیستم ضرب و زور است، بیان داشت: نمی توان گفت که سیستم ضرب و زور خروجی مناسبی ندارد، گاهی ممکن است این سیستم نیز پاسخگو باشد، اما سیستم اقناع فرهنگی در سال 2017 و 2018 خیلی مدرنتر است.
وی با بیان اینکه سیستم اخذ مالیاتی کشور دقیق نیست، توضیح داد:سیستم های ما ضرب و زور یا همان مکانیزم اخذ مالیات، سیستم دقیقی نیست چرا که دراین سیستم ثروت های شناسایی نشده است، عملکردهای پولی مشخص نیست و نظارت دقیق بر معاملات وجود ندارد بنابراین درآمدها مشخص نیست و فقط از درآمد دولتی مالیات کسب می شود.
جعفرزاده ایمن آبادی در ادامه گفتوگو با خبرگزاری خانه ملت، با بیان اینکه دولت نمی تواند همیشه چراغ به دست باشد، اظهار داشت: فارغ از مکانیزم اخذ مالیات،دولت نمی تواند همیشه چراغ دست بگیرد و بچرخد، بنابراین باید کاری صورت گیرد تا مردم راغب به پرداخت مالیات باشند و این کار جز مشخص کردن محل هزینه کردهای مالیاتی ممکن نخواهد بود.
این نماینده مجلس با بیان اینکه مردم باید بدانند مالیات های پرداختی کجا هزینه می شود، گفت: به این جهت در کمیسیون برنامه و بودجه به دنبال آن هستیم تا در بودجه سال 97 درآمدهای مالیاتی تنها در دو بخش هزینه شود با این حساب باافزایش درآمد مالیاتی این دو بخش با رشد مواجه می شوند و در صورت کاهش رشدی نیز شاهد نخواهیم بود.
وی ادامه داد: براساس کارهای کارشناسی در کمیسیون برنامه و بودجه دو بخش بهداشت و آموزش می تواند دو فضای مناسب برای هزینه کرد درآمدهای مالیاتی باشد و مردم می تواند تاثیر آن را احساس کنند.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه برای این فکر کارهای کارشناسی شده صورت گرفته است، عنوان کرد: دولت با این کار نمی تواند مخالفت کند چرا که حرف خلافی زده نمی شود بلکه گفته می شود برای هزینه در بخش های سلامت و آموزش از سبد درآمدهای مالیاتی برداشت شود با این کار سیستم اقناع مالیاتی شکل می گیرد./
پایان پیام