عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس اعتقاد دارد سیاست های آمریکا و اسرائیل و رقابت بر سر رهبری کشورهای عربی بخشی از موضوعات اختلافی بین دوحه و ریاض است.

اختلاف بین دوحه و ریاض بر سر چه موضوعاتی چیست؟

شهروز برزگر کلشانی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه‌ملت، در خصوص دلایل طرح عربستان سعودی برای حفر کانال در مرز با قطر، گفت: همه کارشناسان اعتقاد دارند که بخشی از تنش میان عربستان و قطر به دلیل وجود مناسبات پشت پرده و سیاست های آمریکا و اسرائیل در راستای دریافت بیشتر منافع اقتصادی و سیاسی در منطقه است.

نماینده مردم سلماس در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: همچنین سعودی ها با این اقدام می خواهند تنها ارتباط زمینی قطر را از بین ببرند و با ایجاد فشار به دیگر کشورها نیز بگویند که اگر پیرو سیاست های عربستان نباشند، دچار مشکل خواهند شد.

وی با اشاره به اینکه قطر دارای ذخایر گسترده گازی است و از حیث اقتصادی وضعیت مناسبی نسبت به عربستان دارد، ادامه داد: بر این اساس تیرگی روابط دوجانبه دوحه و ریاض حتما به ضرر سعودی ها تمام خواهد شد.

این نماینده مردم در مجلس دهم با بیان اینکه مرور تاریخچه اختلافات قطر و عربستان سعودی بیانگر وجود مسائل ریشه ای است، تصریح کرد: عربستان هم اکنون تک تک همراهان منطقه ای خودش را از دست می دهد و سران این کشور باید حواسشان باشد که وقتی دلارهای نفتی تمام شود، دیگر آمریکایی وجود نخواهد داشت که از آنان حمایت و پشتیبانی کند.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: همچنین نباید فراموش کرد که قطر طی سال های گذشته اقدامات زیادی انجام داده است و همین موضوع سبب شده آتش زیر خاکستر رقابت بین این کشور و عربستان نمایان تر شود؛ به عبارتی رقابت بر سر رهبری کشورهای عربی نیز یکی دیگر از موضوعات اختلافی بین دوحه و ریاض است.

به گزارش خبرگزاری خانه‌ملت، عربستان قصد دارد با احداث کانال آبی به طول ۶۰ کیلومتر در امتداد مرز این کشور با قطر، ارتباط زمینی اش با قطر را به طور کامل قطع کند./

پایان پیام

برچسب‌ها

آخرین اخبار