اسدالله قره خانی در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، در تشریح نشست امروز کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، گفت: در نشست امروز کمیسیون انرژی مسئولان وزارت نفت توضیحاتی درباره گازهای فلر، برنامه های این وزارتخانه برای جمع آوری این گازها و پروژه های در دست اجرا ارائه دادند.
سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه در حال حاضر هزار و 800 میلیون فوت مکعب گاز فلر در کشور وجود دارد، افزود: 800 میلیون مترمکعب از این گاز تا یک سال دیگر جمع آوری میشود که به این منظور پروژههای NGL در دست اجرا است.
مشکلی برای جمع آوری گازهای فلر از نظر قانونی وجود ندارد
وی ادامه داد: درباره پروژه NGL3200 اظهار شد که به تزریق ارز و نقدینگی نیاز دارد و درباره NGL3100 و مسجد سلیمان نیز عنوان کردند که پروژه در حال پیشروی است.
نماینده مردم علی آباد کتول در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه از نظر قانونی مشکلی برای جمع آوری گازهای فلر وجود ندارد، یادآور شد: وزارت نفت در حوزه گاز فلر از لحاظ اجرای کار و واگذاری NGLها مشکل دارد که بخشی از کار به هلدینگ خلیج فارس، بخشی به صندوق بازنشستگی نفت و بخشی در لاوان به بخش خصوصی سپرده شده است و در حال حاضر تلاش می کنند که تجهیزات را خریداری کرده، تامین منابع مالی کنند و کارها را به پیش ببرند.
جداسازی هر یک از مواد همراه نفت به ویژه فرآوری گازهای NGL به تکنولوژی خاصی نیاز دارد
وی با اشاره به اینکه جداسازی هر یک از مواد همراه نفت به ویژه فرآوری گازهای NGL به تکنولوژی خاصی نیاز دارد، افزود:زمانی که گاز همراه با نفت استحصال می شود باید با خطوط انتقال به پالایشگاه انتقال یابد یا اینکه مکانیزم تبدیل وضعیت آنها به دست آید.
سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: پیش از این آسان ترین راه برای حذف گازهای فلر سوزاندن آن بود که این اقدام علاوه بر آلودگی هوا محرومیت کشور از یک درآمد کلان را به همراه داشت./
پایان پیام