به گزارش خبرگزاری خانه ملت، عباس پاپی زاده بالنگان با بیان اینکه بخش کشاورزی با حاشیه سود پایینی همراه است، گفت: عمده افرادی که در حوزه کشاورزی روستایی فعالیت می کنند یا روستایی هستند و یا امکان تغییر شغل ندارند و فضای اقتصادی با سود کم را تحمل می کنند.
نماینده مجلس بر لزوم تغییر حالت کشاورزی از معیشتی به اقتصادی تأکید کرد و افزود: در این صورت ضمن تامین معیشت خانوارها، امکان پس انداز نیز برای آنها فراهم خواهد شد. از این رو توسعه صنایع تبدیلی، تکمیلی و نگهداری محصولات کشاورزی ضروری است چراکه هر ساله مقادیر بسیار زیادی از محصولات کشاورزی به دلیل نبود این صنایع از بین می روند.
نائب رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس خاطر نشان کرد: اگر صنایع تبدیلی و تکمیلی را در کشاورزی توسعه دهیم عملاً ارزش افزوده چشمگیری را در حوزه کشاورزی ایجاد خواهیم کرد.
این مقام مسئول با بیان اینکه یکی از مشکلات عمده در صادرات محصولات کشاورزی ایران به روسیه و کشورهای حاشیه خلیج فارس، مربوط به صنایع فراوری و بسته بندی است، افزود: این درحالیست که کشور ترکیه همان محصول را با کیفیت پایین تر و با دو برابر قیمت محصول ما به بازار روسیه می فروشد و این به عدم توسعه صنایع تبدیلی و بسته بندی در کشور است.
پاپی زاده با تصریح بر اینکه زیرساخت لازم در صنایع تبدیلی، تکمیلی و بسته بندی کشاورزی به درستی شکل نگرفته گفت: ما به تسهیلات آموزش و فرهنگ سازی در این زمینه نیاز داریم.
وی با بیان اینکه هنوز حلقه تولید داخل با واسطه صنایع تبدیلی تکمیلی به حلقه صادرات در بازارهای خارجی و بازار داخلی وصل نشده یادآور شد: صنایع تبدیلی در برخی محصولات مناطق کشور رشد خوبی داشته اما به صورت متوازن و توسعه یافته نیست.
نائب رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس، افت 23 درصدی در بسیاری از محصولات کشاورزی کشور را فاجعه خواند و بیان داشت: میزان افت محصولات کشاورزی در کشورهای اروپایی و توسعه یافته بین 7 تا 9 درصد است.
وی در رابطه با توضیح بیشتر درباره ضایعات محصولات کشاورزی اینگونه گفت: ضایعات در دو مرحله تولید تا توزیع و مرحله توزیع تا مصرف صورت می گیرد که کشورهای اروپایی ضایعات از مرحله تولید تا توزیع را به شدت کنترل کرده اند اما در مرحله توزیع تا مصرف به این حد کنترل وجود ندارد.
پاپی زاده با اشاره به راهکارهای حل معضلات کشاورزی در این حوزه مطرح کرد: اولین گام شناسایی مشکلات در بخش کشاورزی از سوی دولت، مسئولان و کارشناسان است و گام دوم هم این است که دولت بخش کشاورزی را در اولویت کاری خود قرار دهد.
نائب رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس با اشاره به توجیه اقتصادی پایین در بخش کشاورزی و حاشیه سود 10 درصدی این بخش ابراز داشت: این درحالیست که سود تسهیلات 16 تا 18 درصد است لذا دولت باید سوبسید و یارانه ویژه تری را به بخش کشاورزی تزریق کند و فعالیت های دانش بنیان را به ویژه در صنایع تبدیلی توسعه دهد تا محصول با کیفیت مناسب به دست مصرف کننده برسد./
پایان پیام