عضو هیات رئیسه کمییسون کشاورزی مجلس، گفت: گندمکاران با وجود سود بیشتر محصولات زودبازدهی مانند هندوانه، به دلیل نیاز کشور به این کالای استراتژیک، گندم کاشته‌اند، اما اکنون متضرر شده‌اند. این بی‌تدبیری باعث می‌شود که در سال آینده بسیاری از کشاورزان انگیزه‌ای برای کشت گندم نداشته باشند.

تأخیر در پرداخت مطالبات گندمکاران انگیزه کشت این محصول راهبردی را کاهش داده است

رحمدل بامری، عضو هیأت رئیسه کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی، با انتقاد از تأخیر چندماهه در پرداخت مطالبات گندمکاران گفت: بیش از ۴ تا ۵ ماه از خرید تضمینی گندم می‌گذرد اما بخش زیادی از مطالبات کشاورزان هنوز پرداخت نشده و این مسئله آن‌ها را با مشکلات جدی معیشتی مواجه کرده است.

وی در گفت‌وگو با خانه ملت تصریح کرد: کشاورزانی که گندم تولید کرده‌اند، در بسیاری از موارد برای تأمین هزینه‌های زندگی، درمان یا حتی پرداخت بدهی‌ها منتظر این مطالبات هستند. در حالی که تنها حدود ۲۵ درصد از بهای خرید گندم به آن‌ها پرداخت شده و وعده پرداخت باقی‌مانده نیز عملی نشده است.

نماینده مردم ایرانشهر، سرباز، دلگان، فنوج، بمپور، لاشار و بخش‌های آهوران و بنت در مجلس ادامه داد: گندمکاران با وجود سود بیشتر محصولات زودبازدهی مانند هندوانه، به دلیل نیاز کشور به این کالای استراتژیک، گندم کاشته‌اند، اما اکنون متضرر شده‌اند. این بی‌تدبیری باعث می‌شود که در سال آینده بسیاری از کشاورزان انگیزه‌ای برای کشت گندم نداشته باشند.

بامری با هشدار درباره تبعات کاهش سطح زیر کشت گندم در کشور افزود: اگر سیاست‌های جبرانی و حمایتی مناسب در پیش گرفته نشود، سال آینده با کاهش تولید داخلی مواجه خواهیم شد و ناچار به واردات گندم با ارز دولتی خواهیم بود، آن‌هم در شرایطی که گندم داخلی از کیفیت بسیار بالاتری برخوردار است.

عضو هیأت رئیسه کمیسیون کشاورزی تأکید کرد: برای رسیدن به خودکفایی در تولید گندم، دولت باید با جدیت مطالبات کشاورزان را پرداخت کند و با تعیین مشوق‌های هدفمند، آن‌ها را به کشت این محصول راهبردی ترغیب نماید. در غیر این صورت، امنیت غذایی کشور با چالش جدی مواجه می‌شود./

پایان پیام

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

آخرین اخبار