نمایندگان مردم در مجلس با انتقاد از نحوه اجرای اصل 44 قانون اساسی از سوی دولت ها، معتقدند: دولت درخصوص اجرای اصل 44 قانون اساسی باید جدیت بیشتری به خرج دهد.

خبرگزاری خانه ملت-گروه اقتصادی: اصل 44 قانون اساسی عبارتی بود که درچند سال اخیر بسیار شنیده شده اما آیا این اصل به طور صحیح اجرایی شده یا خیر جای تامل دارد.بسیاری از کارشناسان و فعالان اقتصادی معتقدند در صورتی که سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری در خصوص اصل 44 قانون اساسی اگر به شیوه صحیحی اجرایی می شد بسیاری از مشکلات اقتصادی رفع می شد.

براساس اصل 44 قانون اساسی مقرر شده بود خصوصی سازی در اقتصاد کشور عملی شود؛اما باید از پذیرفت این مهم بسیار محدود انجام شده است و بیشتر واگذاری های شرکت های دولتی به شرکت های شبه دولتی به عبارتی "خصولتی" شده است.اما اینکه چرا اینگونه شد می توان عنوان کرد که یکی از دلایل آن مدیریت و اعمال نظارت های ضعیف بوده است.

نکته دیگری که باید در خصوصی سازی به آن توجه شود،تضمین امنیت شغلی کارکنان بنگاه های اقتصادی واگذار شده یا بنگاه هایی که قرار بر واگذار آن ها است. در هر صورت در ادامه واگذاری ها باید با رعایت تمامی جوانب انجام شود به نحوی که باعث توسعه اقتصاد شود.

در این راستا خبرگزاری خانه ملت در گفت وگو با برخی نمایندگان مجلس به بررسی عملکرد دولت در خصوصی سازی پرداخته است که در ذیل می خوانید:

محمود بهمنی 3406756/8/2016 3:15:23 PMhttp://media.icana.ir/Image/2016/06/201606100623002213_Thum.jpgمحمود بهمنی
محمود بهمنی

 

بهمنی: دولت در اجرای اصل 44 قانون اساسی ناموفق بود/ چابک سازی دولت ضروری است

محمود بهمنی درگفت وگو با خبرنگارخبرگزاری خانه ملت،با انتقاد از عملکرد دولت در اجرای اصل 44 قانون اساسی،گفت:روند خصوصی سازی درکشور ما با اصل 44 قانون اساسی قابل تطبیق نیست.

نماینده مردم ساوجبلاغ و نظر آباد درمجلس شورای اسلامی،با بیان اینکه خصوصی سازی درکشور ما به علت اینکه دولت بخش خصوصی را رقیب خود می داند موفق نبوده است،افزود:دولت با بی توجهی به اصل 44 قانون اساسی هر روز از چابک سازی دورتر شده است.

فعالیت بخش خصوصی درکشور از ضرر و زیان های احتمالی به اقتصاد جلوگیری می کند

این نماینده مردم درمجلس دهم،با تاکید براینکه فعالیت بخش خصوصی درکشور از ضرر و زیان های احتمالی به اقتصاد جلوگیری می کند،تصریح کرد:بخش خصوصی با دقت بیشتری نسبت به هزینه کرد منابع اقدام می کند؛زیرا با متضررشدن درهر امری بخش خصوصی به عنوان شخص حقیقی ضرر خواهد کرد اما این اتفاق در بخش دولتی رخ نمی دهد.

وی با بیان اینکه دولت باید به عنوان حامی از فعالیت های بخش خصوصی حمایت کند،افزود:درحال حاضر بسیاری از مشکلات مالی موجود در بدنه دولت به علت حجم بالای دستگاه های اجرایی و گستردگی آن ها است.

بهمنی با تاکید براینکه محاسبه هزینه فایده در بخش خصوصی با ملاحظات بسیار انجام می شود،تاکید کرد: در بخش دولتی برای کسی مهم نیست که فعالیتی صرفه اقتصادی داشته یا نداشته باشد،از این رو برای بهبود اوضاع باید بخش خصوصی در کشور فعال شود.

دولت باید با برنامه ریزی مشخص بخش خصوصی را درکشور فعال کند

این نماینده مردم در مجلس دهم، ادامه داد:دولت باید با برنامه ریزی مشخص بخش خصوصی را در کشور فعال کرده و با واگذاری امور به این بخش از حجیم شدن خود بپرهیزد.

عضوکمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی،یادآور شد:تجدیدنظر در نحوه اجرای اصل 44 قانون اساسی ضرورتی کتمان ناپذیر است.

جعفرزاده ایمنی آبادی جعفرزاده ایمنی آبادی3406759/9/2014 11:09:54 AMhttp://media.icana.ir/Image/2014/09/79105_Thum.jpg
جعفرزاده ایمنی آبادی

 

جعفرزاده ایمن آبادی: عدم اجرای اصل 44 قانون اساسی به دلیل از دست ندادن حیاط خلوت دولت ها است

غلامعلی جعفرزاده ایمن آبادی در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، با انتقاد از عملکرد دولت در بحث اجرای اصل 44 قانون اساسی، گفت: یکی از دلایل کندشدن دولت، ایجاد فساد و رانت و همچنین عدم رسیدگی مطلوب به مشکلات این است که دولت ها بزرگ و چاق بوده و تمایلی در واگذاری شرکت های تابعه به بخش خصوصی ندارند.

نماینده مردم رشت درمجلس شورای اسلامی،با بیان اینکه دولت با عمل نکردن به اصل 44 قانون اساسی بزرگ شده است، افزود: در حال حاضر دو سوم بودجه کشور یعنی رقمی بیش از 65 درصد از بودجه فقط به شرکت های وابسته به دولت پرداخت می شود.

دولت با واگذاری شرکت های تابعه از بنگاهداری رها می شود

وی ادامه داد: انتظار داریم که دولت به جهت کاهش تصدی بر شرکت ها حرکت کرده و خود را از بنگاهداری رها کند.

این نماینده مردم در مجلس دهم، با اشاره به بی توجهی دولت ها به اجرای اصل 44 قانون اساسی،تاکید کرد: به هر دلیل علی رغم اینکه در بودجه سنواتی هم ما این اعداد و ارقام را می بینیم و در آنجا لحاظ می کنیم ،دولت ها به اجرای اصل 44 قانون اساسی عمل نمی کنند.

جعفرزاده ایمن آبادی ادامه داد:همه شعارهای دولت ها درخصوص توجه به خصوصی سازی به دلیل حیاط خلوتی که شرکت های تابعه برای دولت دارد،نادیده گرفته می شود.

وی با اشاره به اظهارات دولت در بحث چرایی تعلل در اجرای اصل 44 قانون اساسی، گفت: دولت اعتقاد دارد انگیزه ای برای واگذاری شرکت های متضرر نیست که این درست نبوده ؛زیرا دولت تمایلی در واگذاری شرکت ها ندارد، ضمن اینکه روند واگذاری ها هم تضمین شده نیست ،یعنی اصولی برای واگذاری ها در نظر گرفته نمی شود.

روند واگذاری ها کند است

این نماینده مردم درمجلس دهم،با بیان اینکه روند واگذاری ها کند بوده و سیاست تشویقی در این رابطه وجود ندارد، افزود: اصل 44 قانون اساسی که در خصوص واگذاری ثروت به ملت است؛تاکنون اجرایی نشده و در این رابطه بخش تعاونی ها هم ضعیف عمل کردند.

عضوکمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی، یادآور شد: دولت درخصوص اجرای اصل 44 قانون اساسی باید جدیت بیشتری به خرج دهد.

مهدی فرشادان 3406757/20/2016 3:05:39 PMhttp://media.icana.ir/Image/2016/07/201607101552324993_Thum.jpgمهدی فرشادان
مهدی فرشادان

فرشادان:دولت در اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی موفق نبوده است/ چابک سازی دولت یک اولویت است

سیدمهدی فرشادان در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، با تاکید بر ضرورت چابک سازی دولت، گفت: بخش عمده اعتبارات کشور صرف هزینه‌های جاری می‌شود،از این رو مدیران دستگاه‌های اجرایی باید از بزرگترکردن دستگاه خود به ‌شدت پرهیز کرده و با چابک‌سازی آن، شرایط را برای جهش‌های بزرگ فراهم کنند.

نماینده مردم سنندج، دیواندره و کامیاران در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه دولت در زمینه چابک سازی و کوچک سازی دستگاه های اجرایی موفق نبوده است، افزود: اجرای اصل 44 قانون اساسی یکی از راهکارهایی است که می تواند به پویا شدن دولت کمک کند.

انتقاد از چاقی بیش از حد دستگاه های دولت و بدنه حجیم آن

این نماینده مردم در مجلس دهم، با تاکید براینکه یکی از مشکلات اساسی کشور، چاقی بیش از حد دستگاه دولت و بدنه حجیم آن است، تصریح کرد: تعداد کسانی که از بودجه دولت حقوق می‌گیرند،آنقدر زیاد شده است که یکی از دغدغه‌های اصلی دولت تأمین حقوق و مزایای این بخش عظیم است.

وی با بیان اینکه واگذاری امور از سوی دولت به بخش خصوصی به چابک تر شدن دستگاه های اجرایی در کشور کمک خواهد کرد، گفت: درحال حاضر بسیاری از مشکلات مالی موجود در بدنه دولت به علت حجم بالای دستگاه های اجرایی و گستردگی آن ها است.

فرشادان با تاکید براینکه دولت باید به امورات حاکمیتی تمرکز کند،تصریح کرد:برخی حواشی ایجاد شده در نتیجه گستردگی دولت؛رسیدگی به امور حاکمیتی را با مشکل مواجه کرده است.

وی با بیان اینکه تدوین و تنظیم برنامه ششم توسعه باید معطوف به اصل 44 قانون اساسی باشد،افزود: واگذاری اماکن و دستگاه های دولتی به بخش خصوصی یکی از مولفه هایی است که می تواند از حجیم شدن دولت بکاهد.

این نماینده مردم در مجلس دهم، ادامه داد: واگذاری دستگاه های دولتی به بخش خصوصی با کارایی بیشتر و رشد کیفیت خدمت رسانی به مردم نیز همراه خواهد بود.

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی،یادآور شد:دولت باید با درنظرگرفتن سازوکاری مشخص نسبت به اجرای اصل 44 قانون اساسی بدون هیچ نگرانی، اقدام کند./

پایان پیام

برچسب‌ها

آخرین اخبار