نممایندگان مردم در خانه ملت با تاکید بر اینکه امکان واگذاری نوزادان در بیمارستان به متقاضیان فرزند‌خواندگی وجود ندارد، معتقدند که قانون تسهیل یافته فرزند‌خواندگی بر طی فرایند پزشکی و حقوقی اصرار دارد.

خبرگزاری خانه‌ملت- گروه اجتماعی؛ اصلاح قـانون حمایت از کودکان و نوجوانان بی سرپرست و بدسرپرست با عـنوان لایحه حمایت از کودکان و نوجوانان بی سرپرست در شهریور ماه سال 1392 تصویب و ابلاغ شد، هدف از اصلاح این قانون تسهیل شرایط  فرزند‌خواندگی و افزایش سپردن سرپرستی کودکان بی‌سرپرست و بدسرپرست به متقاضیان بود.

این قانون از ویژگی های خاصی نسبت به گذشته چون واگذاری این کودکان به دختران مجرد بالای سی سال سن و غیره برخوردار است اما با یان وجود چندی پیش حبیب‌الله مسعودی معاون بهزیستی استان تهران، از بررسی طرح « واگذاری نوزادان به طور مستقیم از بیمارستان به خانواده‌های متقاضی فرزند خواندگی» با هدف جلوگیری از رسوب کودکان و نوزادان در شیرخوارگاه‌ها و مراکز شبه خانواده و رایزنی با مسئولان قوه قضاییه برای اجرای این طرح خبر داد.

نمایندگان مردم در مجلس دهم اما در واکنش به این خبر تاکید کردند که امکان واگذاری نوزادان به متقاضیان فرزند خواندگی در بیمارستان وجود ندارد زیرا مراحل پزشکی و حقوقی برای ارایه کودکان باید طی شود.

این نمایندگان همچنین اذعان داشتند که رد قانون فعلی چنین واگذاری پیش بینی نشده کما آنکه در قانون تسهیل یافته شرایط به نوعی است که لازم به واگذاری نوزاد در بیمارستان نیست، البته یکی از اعضای کمیسیون اجتماعی مجلس نیز یادآور شده که این طرح در جریان مذاکرات بین مسئولان بهزیستی و قوه قضاییه هنوز مطرح نشده است.

 

هاشمی: امکان واگذاری نوزادان در بیمارستان به متقاضیان فرزندخواندگی وجود ندارد/ نوزادان باید فرایند بهداشتی و حقوقی را طی کنند

همایون هاشمی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه‌ملت، در خصوص واگذاری نوزادان در بیمارستان به متقاضیان فرزند‌خواندگی، گفت: به جهت مباحث بهداشتی و حقوقی امکان واگذاری نوزدان در بیمارستان به متقاضیان فرزند‌خواندگی وجود ندارد، در حقیقت به این جهت که نوزادان در بیمارستان رها شده یا بدون والد اولیه شناخته می‌شوند باید فرایند بهداشتی را طی کند تا از سلامت آنها اطمینان حاصل شود، بنابراین دوره قرنطینه را در یک مرکز وابسته به دولت باید طی کنند.

همایون هاشمی همایون هاشمی34067512/6/2013 1:00:31 PMhttp://media.icana.ir/Image/2013/12/53918_Thum.jpg
همایون هاشمی

نماینده مردم شاهین‌دژ، تکاب و میان‌دوآب در مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: از سوی دیگر در فرآیند واگذاری نوزادان، حکم قاضی برای واگذاری فرزند به خانواده دوم نیاز است؛ بنابراین به سرعت نمی‌توان نوزادان را به متقاضیان فرزندخواندگی تحویل داد، در حقیقت پرونده این نوزاد از زمان تحویل یا رها شدن باید تشکیل و ثبت شود تا عدم وجود والیدن نَسبی کودک هم تایید شود.

وی ادامه داد: سپردن نوزدان در بیمارستان به متقاضیان فرزندخواندگی نه پیوست حقوقی داشته و نه به لحاظ علمی قابل تایید است، کما اینکه در قانون فرزندخواندگی هم بر طی این فرایند تاکید شده است.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی یادآور شد: در قانون فرزند خواندگی نیز تاکید شده که احراز نداشتن والیدن نَسبی نوزادان ضروری است، حتی بررسی به لحاظ داشتن یا نداشتن اقوام سببی هم مورد تاکید است، حتی بعد از این اقدام، والدین پذیرنده نیز باید به جهت اجتماعی، فرهنگی و تمکن مالی مورد بررسی و مطالعه قرار گیرند تا در نهایت هم بنا به دستور مقام قضایی نوزادان به متقاضیان واگذار ‌شوند.

 

 

 

خدادادی: عدم پیش بینی واگذاری نوزادان در بیمارستان در قانون

سلمان خدادادی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه‌ملت در خصوص واگذاری نوزادان در بیمارستان به متقاضیان فرزند‌خواندگی، گفت: در قانون فرزند خواندگی واگذاری کودکان بی سرپرست یا بد سرپرست باید بر اساس فرایند خاصی طی شود، طی این فرایند لازم است زیرا متقاضیان باید از ویژگی‌های خاصی برخوردار باشد.

سلمان خدادادی 34067510/30/2016 3:37:28 PMhttp://media.icana.ir/Image/2016/10/201610108192811403_Thum.jpg
سلمان خدادادی

نماینده مردم ملکان در مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: شرایطی برای متقاضیان در قانون فرزند خواندگی تعریف شده، بهزیستی نیز نسبت به اجرای آن مکلف است، از این رو برای جلوگیری از بروز مشکلات در آینده کودکان باید از واگذاری نوزدان در بیمارستان به متقاضیان فرزند خواندگی جلوگیری شود.

وی افزود: امان سنجی نوزدان بی سرپرست یا بد سرپرست در بیمارستان انجام نمی‌گیرد بنابراین برای جلوگیری از به مخاطره افتادن آینده این کودکان شرایط قانونی باید طی شود، از سویی هم در قانون فعلی فرزند‌خواندگی چنین نوع واگذاری پیش‌بینی نشده است.

خدادادی تاکید دارد: بر اساس واگذاری نوزادان به متقاضیان فرزند‌خواندگی در بهزیستی هم تعاریف به گونه‌ای نیست که نوزادان را در بیمارستان واگذار کنند، بنابراین بهزیستی هم باید به روال قانونی فعلی پایبند باشد.

رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی، تاکید کرد: امکان اجرای طرح « واگذاری نوزادان به طور مستقیم از بیمارستان به خانواده‌های متقاضی فرزند خواندگی»هم وجود ندارد مگر آنکه قانون فرزندخواندگی اصلاح شود تا آینده کودک تضمین شود.

 

 

 

ساعی: سازوکار واگذاری نوزادان به متقاضیان فرزند‌خواندگی در بیمارستان فراهم نیست/ شرایط تسهیل‌یافته فعلی ادامه یابد

زهرا ساعی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه‌ملت، در خصوص واگذاری نوزادان در بیمارستان به متقاضیان فرزند‌خواندگی،گفت: واگذاری نوزادان در بیمارستان به متقاضیان فرزند‌خواندگی امکان‌پذیر نیست زیرا سازو کار آن در کشور ما انجام نشده است، البته کار ایده‌آل و آرمانی است.

زهرا ساعی 3406755/30/2016 1:59:39 PMhttp://media.icana.ir/Image/2016/05/201605109348791603_Thum.jpg
زهرا ساعی

نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: با وضعیت موجود از سویی قوه قضاییه و از طرف دیگر سازمان بهزیستی وظایفی را عهده‌دار هستند که تاکنون همکاری خوبی داشته‌اند، در سال‌های اخیر با توجه به تعاملات صورت گرفته آمار فرزند‌خواندگی افزایش و شرایط واگذاری تسهیل شده است.

وی ادامه داد: واگذاری نوزادان به متقاضیان فرزند‌خواندگی پس از تایید صلاحیت متقاضیان و شناسایی هویت این نوزادان و کودکان امکان‌پذیر است، بنابراین واگذاری نوزادان به متقاضیان فرزند‌خواندگی در بیمارستان به دلیل عدم طی این فرایند ناممکن است.

ساعی با اشاره به طرح « واگذاری نوزادان به طور مستقیم از بیمارستان به خانواده‌های متقاضی فرزند خواندگی» از سوی معاون بهزیستی استان تهران، گفت: این موضوع بین قوه قضاییه و سازمان بهزیستی مطرح نشده به نوعی که تاکنون نشستی هم در این رابطه برگزار نشده، در واقع این طرح به صورت جدی مطرح نشده است.

این نماینده مردم در مجلس مجلس شورای اسلامی، یادآور شد: واگذاری نوزادان به طور مستقیم از بیمارستان به خانواده‌های متقاضی فرزند خواندگی پشتوانه عملیاتی ندارد اما در هر حال اگر قرار به اجرای این اقدام باشد، ابتدا باید به اصلاح قانون فرزند‌خواندگی پرداخته شود ضمن آنکه قوه قضاییه و سازمان بهزیستی هم باید موافقت کنند.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه در شرایط کنونی ساز و کار این نوع واگذاری نوزادان به متقاضیان فرزندخواندگی تعبیه نشده است، تصریح کرد: با توجه به تسهیل شرایط فرزندخواندگی بهتر است شیوه فعلی دنبال شود تا هم خانواده‌ها با خیالی آسوده فرزند خوانده قبول کنند هم بهزیستی بتواند این امانت را به نحو احسنت در اختیار خانواده‌ها قرار دهد.

 

 

 

کمالی‌پور: تایید صلاحیت متقاضیان فرزندخواندگی لازمه واگذاری نوزادان است/ سواستفاده از کودکان در صورت واگذاری پیش از تایید صلاحیت

یحیی کمالی‌پور در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه‌ملت، در خصوص واگذاری نوزادان در بیمارستان به متقاضیان فرزند‌ خواندگی،گفت: برای واگذاری دایم نوزادان به خانواده ها باید سازو کار قانونی به ویژه صلاحیت متقاضیان تایید شود.

یحیی کمالی پور 34067511/9/2016 3:01:24 PMhttp://media.icana.ir/Image/2016/11/201611100328201041_Thum.jpgمجلس شورای اسلامی
یحیی کمالی پور

نماینده مردم جیرفت و عنبرآباد در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: صلاحیت افراد و خانواده‌ها برای واگذاری نوزادان ضروری است در غیر این صورت مشکلات بسیاری برای بهزیستی و کودکان فراهم خواهد شد.

وی افزود: پروسه واگذاری نوزادان باید تسهیل شود اما واگذاری نوزادان پیش از عدم تایید صلاحیت خانواده‌های متقاضی فرزندخواندگی به مصلحت نیست زیرا در این صورت فضا برای برخی فرصت‌طلبان که توانایی نگهداری از اطفال ندارند، باز می‌شود، افرادی که عموما  از کودکان برای موارد مختلف چون کار سواستفاده می‌کنند.

کمالی پور با تاکید بر اینکه صلاحیت نسبی خانواده‌ها لازمه واگذاری نوزادان به متقاضیان فرزندخواندگی است، گفت: صلاحیت نسبی افراد باید تایید شود و پس از طی فرایند قانونی، کودکان واگذار شود.

نایب رئیس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس با بیان اینکه تایید صلاحیت خانواده‌ها به دستور قضات توسط کارشناسان سازمان بهزیستی انجام می‌گیرد، گفت: وضعیت مالی و خانوادگی، اخلاقی، سلامت جسمی و روحی خانواده‌های متقاضی فرزندخواندگی از شرایط تایید صلاحیت است./

پایان پیام

 

برچسب‌ها

آخرین اخبار