ولی ملکی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، در خصوص شرایط صنعت چرم در کشور، اظهار داشت: مواد اولیه چرم که همان پوست است در کشور وجود دارد اما دباغی، عمل آوری و تبدیل کردن آن به موادی که به وسیله آن محصول نهایی با کیفیت تولید شود نیازمند تکنولوژی و دانش فنی است.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه دانش فنی عمل آوری پوست را هر که بیشتر بداند و اعمال کند کالای با کیفیت و مشتری پسند تولید میکند، گفت: برخی از کشورها مانند کشور ایتالیا در این راستا سابقه بالایی دارند و به همین دلیل از دانش فنی بالایی نیز برخوردار هستند.
دهه هفتاد دوره طلایی صنعت چرم کشور بود
نماینده مردم مشکین شهر در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه در ایران طی دهه هفتاد صنعت چرم درخشش قابل توجهی داشت، ادامه داد: به تدریج همانگونه که بسیاری از محصولات تولیدی ما دستخوش تغییرات شد واردات در این صنعت نیز انگیزه بیشتری پیدا کرد و بسیاری از کارخانجات مانند کارخانهجات مغان به تعطیلی کشیده و یا کمتر از ظرفیت تولید خود فعالیت میکنند.
انگیزه واردات چرم افزایش پیدا کرده است
وی با تاکید بر اینکه در زمینه پوست، سالامبور، چرم و محصولات چرمی نتوانستهام بهخوبی درخشش داشته باشیم و طبیعتا این موضوع باعث میشود تا انگیزه واردات افزایش پیدا کند و بازار را به راحتی تقدیم واردکنندگان کنیم، عنوان کرد: پوستی که تنها یک مرحله بر روی آن در ایران کار شده را به خارج از کشور صادر میکنیم بعد از عمل آوری ایجاد ارزش افزوده بر روی آن توسط کشورهای دیگر مجددا این محصولات را به کشور وارد می کنیم.
این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در گذشته حتی پوست بهصورت نمکسود شده از کشور خارج میشد، تصریح کرد: در حال حاضر به دلیل برخی مسائل این امکان وجود ندارد تا فرآوری بر روی تمامی پوستها در داخل کشور صورت بگیرد.
منافع واردات چرم مانعی برای احیا واحدهای تعطیل
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در پایان با تاکید بر اینکه منافعی که در واردات وجود دارد باعث شده تا نتوانیم تمامی واحدهای فرآوری پوست تعطیل در داخل کشور را فعال کنیم، خاطرنشان کرد: باید دانش فنی خود را در صنعت چرم بهروزرسانی کنیم./
پایان پیام