عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس با تاکید بر اینکه کمک به مردم افغانستان بر جمهوری اسلامی واجب است، گفت: با سیاست‌های حکیمانه جمهوری اسلامی، در شرایطی که افغانستان از شَر ابرقدرت‌های متجاوز رها شده، مردم افغان به آرامش و آسایش می‌رسند و مناسبات اقتصادی این کشور برقرار خواهد شد. ایران نقش موثری به دلایل مختلف در بهبود وضعیت افغانستان دارد.

کمک به مردم افغان تکلیف دینی و ملی جمهوری اسلامی است/ مناسبات اقتصادی افغانستان برقرار خواهد شد

جواد کریمی قدوسی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، در خصوص نقش همسایگان در تعدیل وضعیت مردم افغانستان، گفت: افغانستان کشوری با مشکلات 40 ساله و مسائل زیرساختی است، بیش از 40 سال است که این کشور دچار جنگ داخلی است. دو ابر قدرت در مقاطع مختلف این کشور را به طور کامل اشغال کردند و و زیرساخت‌های کم این کشور را از بین بردند. ایالات متحده با همکاری ناتو و اتحاد شوروی بیش از چند میلیون کُشته در افغانستان به جا گذاشتند. مردم افغان بسیار مظلوم هستند؛ مردمی که 40 سال است، امنیت ندارند و نتوانستند زندگی رونق یافته‌ای داشته باشند.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: بر جمهوری اسلامی فرض (واجب) است که به فریاد مردم همسایه خود برسد، همه مردم این کشور مسلمان هستند لذا برای ما تکلیف دینی و ملی است که به مردم افغانستان کمک کنیم. مشکلات افغانستان قطعا با همکاری همسایگان و همکاری هیات حاکمه سرپرسی، اقوام و گروه‌های مختلف سیاسی داخلی افغان حل می‌شود.

وی ادامه داد: هیچ نقش خارجی به اندازه همسایگان افغانستان نمی‌توانند در رفع آلام و مشکلات مردم این کشور موثر باشد. جمهوری اسلامی ابتکار این دیپلماسی را به دست گرفته است، اجلاس تهران نیز اجلاس موفقی بود و قرار است اجلاس بعدی هم برگزار شود. با سیاست‌های حکیمانه جمهوری اسلامی برای ایجاد تعامل افغانستان با همسایگان، مردم افغان از این به بعد آرامش و آسایش پیدا می‌کنند.

کریمی قدوسی معتقد است: مناسبات اقتصادی افغانستان برقرار خواهد شد و ایران یکی از کشورهایی است که نقش موثری به دلایل مختلف در بهبود وضعیت افغانستان دارد. دولت و مجلس جدید، کمیسیون امنیت ملی مجلس و شورای عالی امنیت ملی باید نقشه جامع و ایده آل به نفع مردم افغانستان طراحی کنند و صادقانه با هیات حاکمه سرپرستی و گروه‌های مختلف داخلی برای تشکیل دولت فراگیر ملی در میان بگذارند.

نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس یازدهم تصریح کرد: ایران بر اساس دین نقشه‌های خود را تنظیم می‌کند لذا هیچ گاه در فکر استثمار و نفوذ در هیچ کشوری نبوده و از این جهت سیاست‌های خارجی ایران برای افغانستان موثر است. جمهوری اسلامی هیچ نیرنگی نسبت به همسایگان و هم کیشان خود ندارد.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: آرامش و امنیت به نفع مردم افغانستان و تمام همسایگان است و به نظر می‌رسد آینده روشنی پیش روی مردم افغانستان باشد./

پایان پیام

برچسب‌ها

آخرین اخبار